#Boostyourpositivitychallenge – WORK

Picture from http://www.osneyhr.com

De challenge voor de boostyourpositivitychallenge voor de komende twee weken gaat over werken, en hoe dat gecombineerd wordt met alle andere bordjes die wij, vrouwen dus, draaiende moeten houden. Kijk eens bij Oon, en wat zij hier over te vertellen heeft, of op de site van Danone– #boostyourpositivitychallenge, waar nog véél meer enthousiastelingen delen hoe zij er in slagen werk te combineren met andere activiteiten.

Wil ik daar ook mijn zegje over doen? Natuurlijk, wat dacht je? 😉

Alleen gaat het bij mij niet zozeer over het combineren van werk met andere activiteiten maar over het werken tout court.

Na de burn-out die me knockout sloeg in augustus 2013 ben ik niet meer aan het werk geweest, toch niet op de klassieke manier.

Het is normaal als je een zware burn-out hebt dat je er van overtuigd bent dat je niets kan, nooit iets hebt gekund, en ook nooit meer iets zal kunnen.

Dat dat geen fijn gevoel is hoef ik niet uit te leggen. En dat het zeker niet helpt bij het opnieuw starten met om het even welke bezoldigde arbeid spreekt ook vanzelf denk ik zo.

De adviseur van het RIZIV was zowat de eerste die er, manu militari bijna, in slaagde me te overtuigen van het tegendeel. Hij dwong me zowat het vrijwilligerswerk in. Ik ben er hem nog steeds ontzettend dankbaar voor. De job vraagt geen bijzondere skills, maar ik was er van overtuigd dat ik er niets van zou bakken. Het tegendeel bleek waar te zijn. Ik kreeg de smaak te pakken, ontmoette er een super madam die ondertussen een super vriendin is geworden, en raakte stilaan overtuigd van het feit dat ik misschien toch nog wel iets in mijn mars had.

Ook het geloof van andere mensen in mijn kunnen deed deugd. Zo raakte ik via via in contact met een bedrijf dat een study nurse zocht en kon ik daar aan de slag, slechts voor enkele dagen per maand, maar het was weer een stap in de goeie richting.

Die kleine stapjes waren noodzakelijk om mijn terugkeer in het werkveld mogelijk te maken.

Ergens onderweg ben ik de angst kwijtgeraakt die me vroeger wel eens verlamde. Angst om zonder inkomen te vallen, angst om ontslagen te worden, angst om niet te voldoen aan de verwachtingen van een werkgever.

Ik begin binnenkort, na de goedkeuring van de adviseur alweer, bij het Forensisch Psychiatrisch Centrum. Ik probeer het gewoon. Lukt het niet dan stop ik. Lukt het wel dan is dat zoveel te beter. Ik neem het zoals het komt.

Er zitten ook nog andere dingen in de pijplijn zoals mijn trouwe bubbels/blogvolgers weten.

Wil je daar meer over weten dan zou ik zeggen: keep following me!!!

Zit er een moraal in dit verhaal? Wel neen, dit is gewoon mijn verhaal. Kan je er voor jezelf iets uithalen, zoals dat je geen schrik moet hebben, maar wel vertrouwen, dan maakt dat me superblij. En anders is het gewoon een onderhoudend stukje tekst geweest, tenminste dat hoop ik.

Myriam 🙂

17 gedachten over “#Boostyourpositivitychallenge – WORK

 1. Fijn om te lezen! Ook vooral dat je gewoon durft en niet te veel aan de toekomst denkt. Doe ik al een tijdje ook al niet meer. Voor alles is altijd wel een oplossing: alles komt dus gewoon helemaal goed. Hij succes met de job!

  Liked by 1 persoon

 2. Goh ja, dit geeft de burger moed zeg! Het idee dat ik nooit iets gekund heb en ook nooit meer iets zal kunnen dat heb ik niet. Wat ik nog wel heb is dat ik op dit moment niets kan en mijn angst om te mislukken is nog enorm. Daarom ben ik zo blij met die ochtend kleuren en koken. Ik weet zeker dat het bij mij net als bij jou zal gaan; dat je langzaam aan de angst overwint, het geloof weer terugkrijgt en jezelf kunt bewijzen dat je alles kan wat je maar wilt. Ja, wij pakken het meteen groots aan 😉 Goed bezig, Myriam.

  Liked by 1 persoon

 3. Ik geef les via de pc op school bij Yaron. Als je ziet dat zo’n klein kindje (sommige) nog nooit heeft gewerkt met een muis. Met de juiste aanwijzingen en woorden zie je de kindjes groeien. Je kunt zoveel meer als je de juiste begeleiding en motiverende woorden. En jij… jij kunt het zeker.. als je maar naar jezelf blijft luisteren.

  Love As Always
  Di Mario

  Liked by 1 persoon

 4. Vandaag zag ik op mijn Fb in mijn herinneringen dat ik exact een jaar geleden 16 okt. 2014 de advertentie vond voor het werk wat ik nu dus al bijna een jaar doe, volgende week 😉

  En ja, ik geloof erin, dat alles op het juiste moment komt en ook ik zal door groeien, het wanneer merk ik vanzelf wel, als de tijd rijp is en wat moet zijn, zal zijn!

  X

  Liked by 1 persoon

 5. Je haalt overal wel wat uit. Dat ik de eindstreep gehaald heb zonder burn-out stemt me nu plotseling blij daar waar ik daar vroeger nooit over nadacht. Ik vond mijn werk leuk en de jaren vlogen voorbij.
  Nu geniet ik evenzeer van mijn vrijheid. Ach, wat is DAT heerlijk.
  Ik vind het knap dat je over je burn-out bent heengekomen en daar sterker uit tevoorschijn bent gelopen. Velen blijven hangen, jij niet. Nou, dat is leuk en een felicitatie waard, Bubbel 🙂

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s