#Meet’n Connect

Een vriendin mailt me: Ik zag deze uitnodiging en ik dacht dat dit misschien iets voor jou was.

De uitnodiging betreft een blogmeeting over hoe geld te verdienen met je blog en met online story telling. Je kent me ondertussen al een beetje. Enthousiast bekijk ik vluchtig de site van Meet’n Connect, zie dat het aantal plaatsen beperkt is, en schrijf me snel in. De praktische kant van de zaak bekijk ik zoals steeds later wel.

Ik noteer de meeting in mijn agenda, en vergeet de hele zaak, tot begin deze week. Aan het begin van de week overloop ik namelijk mijn agenda voor de komende week, en ik zie dat de blogmeeting doorgaat op woensdagavond in…. Hasselt.

Shit zeg, dat is een heel eind weg 😦

Maar niet onoverbrugbaar. De auto echter is die avond niet beschikbaar, het wordt dus mijn geliefkoosde transportmiddel OV zijnde openbaar vervoer.

Ook dat kan geen probleem zijn, lekker veel tijd om te lezen en te bloggen tijdens die ongeveer twee uren durende transportsessie. Op de gedownloade tickets staat dat het event begint om 19 uur. Om 16 uur stap ik de deur van mijn appartement uit, en wandel tot aan de tramhalte, nauwelijks 200 meter verderop. Ik kom zonder noemenswaardige belevenissen aan bij het station en koop een ticket naar Hasselt. Man, is me dat schrikken, bijna twintig euro voor een enkele reis naar Hasselt.

Is het openbaar vervoer iets voor kapitaalkrachtige mensen of ontgaat er mij iets?

Je gelooft het misschien niet maar ik had mezelf vrij goed voorbereid op deze reis.

Ik wist hoe laat de trein aankwam op welk perron, ik wist ondertussen ook het adres waar het event zich zou afspelen, en dat ik daarvoor nog een bus diende te nemen, ik wist zelfs welke bus, waar ik die moest nemen, en hoeveel haltes ik moest tellen voor ik diende af te stappen. Nooit eerder was ik zo goed voorbereid 🙂

Zonder problemen raakte ik dus in Hasselt, vond het perron waar de bus stopte, die precies op tijd verscheen. Voor alle zekerheid dacht ik, vraag ik toch maar even aan de chauffeur of ie wel degelijk stopt bij de halte waar ik er af moet. Het nummer op de bus klopte wel, maar de bijkomende vermelding SNELBUS deed het ergste vermoeden. En inderdaad, de chauffeur bevestigde mijn duistere vermoeden. Deze bus reed in één ruk door naar Achel geloof ik. Ik denk dat ik er ietwat beteuterd bij stond. De chauffeur vroeg me waar ik precies moest zijn. Hij kende de Corda Campus wel. En de aardige man beloofde te zullen stoppen waar ik moest zijn. Hoe cool is dat. Nooit weer een kwaad woord over De Lijn en zijn chauffeurs op mijn blog!!!!

Tijdens de busrit had ik nog een fijne babbel met de man. In een vorig leven werkte hij bij Philips Hasselt waarvan de gebouwen gevestigd waren op de huidige Corda Campus. Toen Philips de deuren sloot werd ie buschauffeur en dat is ie nog steeds. Tot mijn grote tevredenheid mag ik wel zeggen 🙂

De Corda CAMPUS is een hypermodern bedrijvencomplex, nagelnieuw ook op het eerste zicht. Na een beetje ronddwalen op de Campus, wat had je nou ook verwacht, vind ik de ingang naar de Blog’n Connect meeting. Jammer genoeg blijkt het uur op de tickets af te wijken van het uur op de uitnodiging (die ik inderdaad beter wat aandachtiger had gelezen),en start de hele bedoening pas om 20 uur. Ik heb dus ruim de tijd om de campus verder te verkennen. En ik ben niet alleen. Een beetje jammer dat het juiste uur niet op de tickets stond toch. Maar goed, verloren tijd is dat niet. Ik beland in de Corda Bar, een héél gezellige brasserie die vlak naast het gebouw ligt waar de meeting doorgaat. Ik breng er enkele aangename momenten door in het gezelschap van mijn phone en de krant.

Tegen achten verkas ik naar de meeting locatie. De zaal zit nauwelijks halfvol. Vreemd vind ik dat.

De eerste spreker is Senne Van Den Bogaert die de blog HumanHuman lanceerde. Wat begon als een hobby groeide uit tot een sterk concept dat ondertussen werd opgepikt door een Amerikaans bedrijf. Zo kan Senne zich op dit moment full time CEO noemen van HumanHuman.

Wat neem ik mee van deze spreker?

 • Enthousiasme en passie zijn sleutelwoorden voor succes. Niet gewoon maar doen wat de anderen ook al doen, maar iets extra’s toevoegen. Zo introduceerde Senne bij elke nieuwe muziekontdekking grafieken die aangeven hoe populair de betreffende artiesten zijn, en hoe hun populariteit evolueert in de tijd.
 • Ook het feit dat je enkel adverteerders mag kiezen die relevant zijn voor je website, en niet zomaar om het even welke adverteerder om toch maar geld te genereren lijkt mij een belangrijke reflectie.

De tweede spreker is Maarten van Influo. Influo is een communicatieplatform in volle ontwikkeling dat bloggers in contact brengt met brands en agencies, en omgekeerd. De bètaversie van dit platform is in volle ontwikkeling, en er wordt gepland om effectief in bedrijf te komen tegen ten laatste februari 2016. Ondertussen kan iedereen die geinteresseerd is zijn of haar email adres opgeven om opgenomen te worden in de community. Nieuw in deze community is dat ook de influencers ofte bloggers zelf contact kunnen zoeken met de brands. TOF!!!!

De derde spreker is hier niet helemaal op zijn plaats. Hij is héél leuk, en gevat. Hij heeft absoluut de lachers op zijn hand. Maar wat hij doet op een bijeenkomst van mensen die willen te weten komen hoe ze geld kunnen verdienen met hun blog is mij niet duidelijk. De spreker over wie ik het heb is Frederik De Backer, muzikant, schrijver, blogger en de kat van De Morgen, die alle grote zomerfestivals bezocht. Hij maakt gesmaakte podcasts met zijn Antiradio, waar hij geen geld mee wil verdienen. Wel heeft hij er een job als columnist bij de Morgen mee te pakken gekregen, wat nog fijner is dan geld natuurlijk.

Tenslotte kregen we een reisblogster geserveerd, Debbie Pappyn van Classe Touriste, die samen met haar partner David De Vleeschouwer de wereld rondtrekt, en haar blog gebruikt als portfolio om te tonen aan uitgevers. Heel succesvol is ze daarin. Wat neem ik mee van deze presentatie? Wees niet bang om zelf contact op te nemen met de mensen die je interesseren, en van wie je denkt dat zij geinteresseerd zouden kunnen zijn in de content die je aanbiedt.  Just go for it!!!!

Om 21 u 20 was het event al afgelopen, en kon er nog nagepraat worden bij een drankje. Daar maakte ik wat nader kennis met de mensen achter Influo, en met een héél succesvolle reisblogster: Sofie van Wonderfulwanderings.

Ik ga alvast eens een blik werpen daar 🙂

Myriam

25 gedachten over “#Meet’n Connect

 1. ik zeg altijd tegen mijn dochter: wat wil je bereiken en wat heb je er voor over? Dat kun je je bij elke “aanbieding” in je leven afvragen. Jij hebt ‘m aangepakt! Een fles met bubbels waard 🙂

  Liked by 1 persoon

 2. Ja OV reizen is zo ondertussen alleen voor hen die goed boeren 😉 hahahaha Maar het was een goede meeting dus als je geld wilt gaan verdienen met je blog, ik zou daar nooit heen zijn gegaan zelf.

  Wel een lieve chauffeur, hier doen ze dat echt niet hoor, hahaha

  X

  Liked by 1 persoon

   1. Dat kan ik mij helemaal voorstellen, de chauffeurs hier zijn verder wel lief en aardig hoor, maar dat stoppen dan weer niet, omdat anders iedereen dat gaat vragen, snap ik ook helemaal, en ga je deze plannen doorzetten voor jezelf? Bloggen voor geld? 😀

    Liked by 1 persoon

 3. Leuk verhaal! Vooral wat jij toch allemaal beleeft met dat ov Haha. Hier kost een busrit 70 eurocent. Voor mij heel goedkoop maar helaas zijn er hier velen die zelfs dat niet kunnen betalen. Interessante bestemming had je trouwens!

  Liked by 1 persoon

 4. Had ik dat geweten. Maria woont notabene in Hasselt. Dan had ik er ook heen kunnen gaan.

  Ik koop altijd een lijnkaart bij de stationskiosk. Die kost tegenwoordig 14 euro. Aangezien de Lijn de maximale prijs voor een rit heeft verlaagd naar 1.40 (was 1.60) kun je dus ik weet niet hoe ver reizen voor dat luttele bedrag (voor mij van Maastricht naar Hasselt v.v.) Het is echt een stuk goedkoper dan de trein.

  Liked by 1 persoon

  1. Volg me dagelijks Plato, dan kan je op de voet volgen wat er zich afspeelt en wat er te gebeuren staat. Maar dat dat niet lukt dat begrijp ik maar al te best hoor; Het was leuk geweest om je daar te ontmoeten. Groetjes

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s