Adeline 18 – HOT

Picture from http://www.mensjournal.com

Weet je niet hoe we tot dit punt gekomen zijn in het verhaal van Adeline? Klik dan hier om te lezen 🙂

De deuropener zoemde, hij duwde snel de deur open en haastte zich met de trap naar de derde verdieping. De deur stond op een kier, hij klopte even en stapte naar binnen. Daar zag hij Adeline in de weer met de slang van een stofzuiger. Haar lange rode haar had ze in een wrong gedraaid achter op haar hoofd. Zweetdruppels parelden op haar voorhoofd, en liepen in kleine straaltjes langs haar slapen en haar hals. Ze had een minuscuul topje aan, en hij zag hoe enkele zweetdruppels tussen haar borsten naar beneden gleden. Hij slikte even en probeerde zijn aandacht te verplaatsen naar …beneden. Geen goed idee. Blijkbaar had Adeline echt geen bezoek verwacht. Naast het topje, had ze enkel een bikinibroekje aan.

Sorry, zei ze. Ik verwachtte niet echt iemand en ik dacht: ik ga lekker zelf even aan de slag nu ik toch met verlof  ben, en mijn poetsvrouw op reis is. Maar het is zo lang geleden dat ik nog gestofzuigd heb dat ik opnieuw moet uitzoeken hoe dit toestel werkt. Ze glimlachte verontschuldigend.

Wacht even zei Bart. Kijk, die slang moet je zo bevestigen. Hier inklikken en dan vastdraaien. Et voila, het stof kan gezogen worden. Met een triomfantelijke grijns overhandigde hij haar de stofzuigerslang, die nu wel vastzat op het toestel. Wel nog even de stekker in het stopcontact steken hoor. Adeline keek hem vernietigend aan. Hier, sneerde ze. Jij mag als je toch zo goed weet hoe het moet. Ik zal ondertussen iets te drinken halen. Of wil je niet graag iets drinken?

Verbouwereerd stond Bart naar de stofzuigerslang te kijken die Adeline in zijn handen had geduwd. Euh, ja ja graag. Iets fris misschien, het is hier nogal warm.

Adeline verdween achter een deur waar hij de keuken vermoedde, hij hoorde gerinkel van glazen en een fles die werd geopend. Hij zette de stofzuiger aan, en begon daadwerkelijk te stofzuigen. Inwendig grinnikte hij. Dat hij nu aan het stofzuigen was bij een vrouw die hij totaal niet kende. Hoe had ze dat nou voor elkaar gekregen. Toen hij zo ongeveer de hele woonkamer had gestofzuigd, verscheen ze plots in een andere deuropening. Ze had blijkbaar snel gedoucht want haar haar zat nu opgestoken in een handdoek, en ze had iets meer aangetrokken, een fris zomerkleedje.  Fijn dat je even bent ingesprongen, reageerde ze. Mijn poetsvrouw is nu al twee weken met verlof. En ik ben een ramp op huishoudelijk gebied. Kom, we zetten ons even op het terras, er is daar wat schaduw van de bomen in het park.

Ze droeg een blad met een kan zelfgemaakte icetea en twee gekleurde longdrink glazen naar het terras. Ze zette het blad op een tafeltje tussen twee comfortabele stoelen, en zette zich neer. Bart ging ook zitten. Mag ik je vragen wat je hier komt doen? Er is toch niets gebeurd? Ze schrok op terwijl ze het zei, alsof ze zich op dat moment pas realiseerde dat zijn bezoek slecht nieuws zou kunnen betekenen. Neen neen haastte Bart zich, er is niets gebeurd. Niets nieuws toch. Ik heb Anna laten weten dat het lint dat bevestigd was aan jouw auto en het lint dat gebruikt werd om Nico te wurgen van één en dezelfde rol werden afgeknipt.
Adeline knikte. Dat maakt het waarschijnlijker dat de kattendoder op dat moment een stuk afknipte om dat rond mijn antenne te bevestigen, niet?

Bart knikte bevestigend. Ja, aarzelde hij toch. Ik denk het ook. Maar ik wou toch even komen checken of alles wel ok is hier? Je hebt sindsdien niets vreemds meer meegemaakt?

Weer voelde Adeline de behoefte opborrelen om Bart te vertellen over haar date met Ted. Maar dan zou ze moeten vertellen over haar huwelijk en hoe dat was afgelopen, over haar besluit om te gaan daten, neen echt dat zag ze niet zitten.

Ze bleven nog wat samen zitten op het terras, genietend nippend van de koele drank, soms wat keuvelend over wat hen interesseerde, soms gewoon stilletjes voor zich uit starend, elk verzonken in zijn eigen gedachtenwereld.

Het was fijn bedacht Adeline, om zo gewoon te zitten. Zonder meer. Hij was toch niet zo een arrogante klootzak als hij er op het eerste zicht uit had gezien. Hij kon er tenslotte ook niets aan doen dat hij zo knap was. Ze glimlachte flauwtjes voor zich uit. Hij ving haar blik en glimlachte terug. De tijd vergat even te tikken.

Het ogenblik ging voorbij, en Bart stond recht, verontschuldigde zich voor zijn onaangekondigde bezoek en draaide zich om naar de deur.

Bedankt voor je bezorgdheid, zei Adeline. Je hebt er mij een groot plezier mee gedaan.

Ze drukte een lichte zoen op zijn wang, en opende de deur.

6 gedachten over “Adeline 18 – HOT

  1. Ik ga hier ook niet teruglezen. Maar dit stuk heb ik wel gelezen en ja… ook hier schrijf je vlot. Het leest licht, het verhaal wordt niet geteisterd door overbodige ballast zoals persoonsbeschrijvingen, diepere achtergronden etc. maar gaat rechttoe rechtaan door naar …. naar…. het volgende hoofdstuk.
    Prettig geschreven.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s