Medical investigation

Inspectie Verkeer en Waterstaat | Arbokeuringen
Picture from http://www.arbokeuringen.nl

Als  verpleegkundige werken heeft een aantal consequenties, nog voor je aan de job begint. Zo is het noodzakelijk om een medisch onderzoek te ondergaan, jaarlijks, bij de bedrijfsarts van de plek waar je bent tewerkgesteld. Omdat ik de laatste vijftien jaar van mijn carrière nog nauwelijks verpleegkundige taken verrichtte, enkel nog administratieve, was dergelijk medisch onderzoek al enige tijd geleden. Ik was ook totaal vergeten wat een maat voor niets zo’n onderzoek is. Goed dat dit even werd opgefrist. Nu en dan een reminder, dat kan belangrijk zijn.
Vanmorgen toog ik met tram en bus naar Zwijnaarde, alwaar het medisch centrum gevestigd was waar ik mij mocht aanmelden. Zoals gewoonlijk waren er de nodige strubbelingen met het openbaar vervoer. De tram had vertraging, en ik slaagde er maar net in om tijdig de juiste bus te halen. Tot mijn intense vreugde blijkt dat ik nog een sprintje kan trekken indien nodig. 🙂
Ik stapte zonder moeite af aan de juiste halte en vond verder ook probleemloos het goede gebouw. Ik installeerde me in de wachtruimte en deed wat je daar doet, wachten dus 🙂
Na enige tijd stak een Jos Ghysen look a like, (voor de jongeren onder jullie smal, kalend, sprietig, grote bril), zijn hoofd om de hoek en nodigde mij uit om binnen te komen. Ik mocht zitten en hij sommeerde mij mijn vaccinatie kaart af te geven. Mijn wat? Vaccinatie kaart, dat heb ik nog nooit gehad… dat was duidelijk niet het antwoord dat ik verondersteld werd te geven…Een verpleegkundige op stap zonder vaccinatie kaart, dat was niet naar zijn zin. Ik waagde een minieme poging om mij te verdedigen door te stellen dat niemand mij had gezegd dat ik zoiets diende mee te brengen. Maar dat was zinloos. Ik moest dat gewoon geweten hebben. Ik voelde iets kriebelen, het begin van een rood waas dat voor mijn ogen trok. Dankzij enkele diepe ademhalingen kon ik mezelf ervan weerhouden de man aan te vliegen. Had ik al verteld dat hij doof leek? Drie keer vroeg hij mijn naam, die bleek niet op zijn agenda te staan. Vingertje per vingertje tikte hij mijn gegevens in, zijn bril op het puntje van zijn neus. Na nog een laatste verwijtende blik, in mijn oren en mijn mond, mocht ik doorstromen naar de verpleegkundige van dienst. Wegen, oogjes testen, plasje doen, et voila, dit meisje mocht beschikken. Ze is fit bevonden om te werken. En mocht ze dat niet geweest zijn, dan zou dat daar zeker NOOIT ontdekt zijn 🙂
Myriam

21 gedachten over “Medical investigation

  1. Ik zou gewoon tegen hem gezegd hebben. Als ik vandaag een afspraak met je heb, moet jij geweten hebben wat mijn naam is en dat zeker niet drie keer hoeven vragen. En dan zou ik hem heel uitdagend aankijken.. Kom maar, ik lust je rauw.

    Love As alwyas
    Di Mario

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s