Nachtlawaai

Picture from http://www.timbola.plazilla.com

Een erg rustige buurt, dank u wel. Ik weet nauwelijks dat ik in het midden van de stad woon. Ik weet ook niet dat ik buren heb, ik zie ze niet, ik hoor ze niet…. maar ze moeten er wel zijn, ergens.

Tot gisterenavond. Toen werd me plots héél erg duidelijk dat ik zeker en vast buren heb, en nog niet zo’n klein beetje ook 😉

Na een dagje tetteren met BF landden we in mijn eigenste zetel, met een glaasje om de dag af te sluiten. Vreemde geluiden bereikten ons van boven. Het leek warempel wel alsof alle buren in één klap wakker waren geworden en een party hadden georganiseerd. Neen, correctie. Eigenlijk klonk het gewoon alsof een hele bende studenten een ontzettend leuk feestje in elkaar hadden gebokst. Wat waarschijnlijk ook wel gewoon het geval was.

Het zou wel loslopen meende ik en BF suggereerde nog dat het geluid in de slaapkamer toch niet te horen zou zijn.

Hahahahaha, I wish. Tot de vroege uurtjes bereikten mij de feestklanken van een hoop gelukkige jonge mensen. Fijn om daar getuige van te zijn. Iets minder fijn dat je daardoor wat moeilijker in dromenland belandt. Uiteindelijk moet ik toch weggezakt zijn. En toen werd ik rond half zeven al weer gewekt door gestamp, gesleur, gebonk eveneens van boven. Ik laat mijn fantasie even de vrije loop, en veronderstel dat de feestvierders allemaal gezellig blijven slapen zijn, en zich op dit vroege ochtendlijke uur een weg dienen te zoeken naar het toilet. Struikelend over andere slapende lichamen.

Dit kabaal was slechts van korte duur.

Het werd me vergund om nog even verder te sluimeren.

O ja, er is ook iets mis met de afvoer van mijn lavabo. Het stinkt hier een beetje.

Maandag komt de huisbaas langs.

Geniet van een zonnig weekend.

Myriam

47 gedachten over “Nachtlawaai

 1. Ah, ik kan ook niet goed tegen nachtelijk lawaai. Laat ik nou midden in een dorp wonen waar ze vooral zomers erg veel leuke dingen voor de mensen organiseren ;-). Gelukkig is wat dat betreft de zomer voorbij en kan ik weer normaal met de ramen van mijn slaapkamer open slapen in plaats van met de ramen aan de andere kant.

  Liked by 1 persoon

 2. Haha ja ik ken het idee, ik hoor mijn buren bijna nooit, maar als ze hierboven mij gaan stofzuigen dan weer wel, gelukkig maar eens per week 😉 Maar ook feestjes, al zijn die wel overgewaaid zo ondertussen, iedereen wordt ouder. 😀

  En wat die stank betreft voor een snelle oplossing, een fles schoonmaakazijn erin gieten… dat haalt de geur even weg tot er iemand is.

  X

  Liked by 1 persoon

 3. Het weekend is alweer voorbij!
  Vreselijk: herrie… Ik zie als het lang duurt vanzelf een dikke rode streep voor mijn ogen. Hopelijk is het een feest dat ze slechts eens per jaar geven.

  Liked by 1 persoon

 4. Van mij mag iedereen zich amuseren met respect voor anderen.Was verleden jaar er een weekend tussen uit getrokken en heb heel de nacht niet kunnen slapen door luidruchtige miluitairen die er oon verbleven omdat ze dicht bij een vliegshow wilden over nachten.H

  Liked by 1 persoon

  1. oeps bericht was al weg moet natuurlijk militairen zijn die er ook kwamen overnachten om dicht bij de vliegshow te zitten.Ben toen buiten gegaan en heb hun gevraagd hun feestje binnen voort te zetten.Ik ging wel weg om even uit te rusten

   Liked by 1 persoon

 5. Daar kan ik dus echt niet tegen, zulk lawaai. Mijn buren hebben er ook een handje van, maar gelukkig hebben we een portier die ze dan vriendelijk verzoekt de muziek zachter te zetten. En lang leve de oordopjes, anders slaap ik echt niet meer.

  Liked by 1 persoon

 6. Je hebt geen idee hoeveel afschuwelijke burenruzies er ontstaan door zulke toestanden, mensen dagen elkaar voor de rechtbank voor een kraaiende haan ( alhoewel ik me daar wel iets kan bij voorstellen 😉 ) hopelijk is het bij jou van korte duur 🙂

  Liked by 1 persoon

     1. We zijn er 3 weken tussenuit geweest en mijn “frank” begint nu te vallen dat ik iets gemist heb, ik kan het een beetje raden… Maar ik alle geval, waar je ook door moet, ik hoop dat je je goed voelt en je draai vindt en “for what it’s worth”… ook al ken ik je niet, ik stuur je veel liefs!

      Liked by 1 persoon

 7. En… weet je al wat het lawaai was? Een verjaardag, een jubileum?
  Ik dacht dat het altijd de gewoonte was de buren even te vertellen dat er een
  feestje zou komen. Dat je dan op tijd oordoppen kan aanschaffen en zo…

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s