Vacuum cleaning

Picture from http://www.remoss.nl

Een aantal dingen moeten gewoon nu en dan gebeuren. Zin of geen zin, tijd of geen tijd, groot of klein huis, sommige zaken vragen regelmatig aandacht.

Zo zijn daar de stofophopingen. Je kent ze wel, onder bedden, in hoekjes en kantjes, tussen zeer moeilijk te bereiken randjes van breekbare voorwerpen….

Maar gelukkig staat de moderne huisman of – vrouw niet alleen in zijn strijd tegen het steeds weerkerende monster.

Zo zullen de meeste mensen de beschikking hebben over een stofzuiger. Ik had daar ook de beschikking over, natuurlijk. Maar door te verhuizen, diende een nieuwe stofzuiger te worden aangeschaft. Ik ging voor klein en goedkoop. Tenslotte ben ik op dit moment ook klein en goedkoop gehuisvest. Dus meer moet dat niet zijn.

Samen met mijn Teenage Dirtbag Sara trok ik naar een niet nader genoemde winkel van huishoudtoestellen. De afdeling stofzuigers was indrukwekkend groot. Je hebt géén idee welke verschillende soorten stofzuigers er allemaal op de markt zijn. Of misschien wel?

Stofzuigers met en stofzuigers zonder zak, grote en kleine stofzuigers, stille en minder stille stofzuigers, krachtige en minder krachtige stofzuigers. Voor elk karakter is er als het ware een bijpassende stofzuiger beschikbaar.

Als het op kiezen aankomt, van spullen, eten en dergelijke ben ik snel. Ook nu had ik snel beslist. Niet te duur, niet te groot en niet te sterk. Perfect dus.

Ik tilde de doos op en toog er mee naar de kassa. Daar stond één verkoper, en die was druk bezig met een moeilijke klant die maar niet kon beslissen welke gsm hij zou kopen. Toen dat eindelijk gelukt was, diende hij nog te kiezen uit een assortiment aan abonnementen. Het was een bijzonder lang verhaal daar aan die kassa. Het mooiste van de hele zaak was dat er naast de kassa die geopend was ook een snelkassa was. Die echter niet bemand was.

Verkoper één riep een andere verkoper op die uit de diepste krochten van het winkelcomplex kwam aangezwierd.  Een jonge en enthousiaste man, die meteen de volgende klant (neen, dat was ik niet) onder handen nam. Deze klant was wel een snelle beslisser, in no time koos hij een diepvries uit, en liet zich en passant ook nog een extra verzekering aansmeren voor een verlenging van de garantieperiode van twee naar vijf jaar. Het verkoopspraatje, dat wij moeiteloos konden meevolgen, werd gebracht op een manier waardoor je zou gaan geloven dat de klant zojuist de lotto had gewonnen.

Ik ergerde me blauw, vooral omdat dit gebeurde bij de snelkassa. Waar wij al een half uur stonden te wachten. Niet zo snel dus.

Uiteindelijk werd de man die een gsm plus abonnement wou aanschaffen met de nodige informatie op weg gestuurd, en keerde verkoper één zich met een zalige verkopersglimlach op zijn face naar ons. En wat hebben we hier, stootte hij enthousiast uit, een stofzuiger!!! Wat een opmerkingsgave had die man. En gaan we gezellig stofzuigen? Ja duuh. Super gezellig toch.

En weet u, mevrouw, dat u de garantie voor deze stofzuiger mits een kleine opleg kunt verlengen van twee naar vijf jaar?

Ja, mijnheer, dat weet ik allemaal en dat ga ik niet doen. Niet? De man keek me verbaasd en een beetje verbolgen aan. Neen, niet. Ik wil graag betalen en met mijn stofzuiger naar huis vertrekken, alwaar ik me al stofzuigend kan uitleven. Want dat is zowat het liefste wat ik doe in mijn vrije tijd.

En zo stonden we even later buiten met datgene waar we voor waren gekomen: een stofzuiger.

Let the dust beast go!!!

Myriam

31 gedachten over “Vacuum cleaning

 1. En zo moet ik dus morgen voor een strijkijzer gaan zien wat ook een gigantisch aanbod heeft en ik wil gewoon zonder teveel moeite kreukloos strijken,……en een stofzuiger is onmisbaar,….hopelijk voel je je snel thuis in je nieuwe plek!

  Liked by 1 persoon

 2. De laatste keer dat ze mij zo’n verlenging wilden verkopen vroeg ik of het apparaat slecht was. Nee, zegt ie..het is een goed apparaat.. Dus mijn antwoord was natuurlijk.. dan heb ik ook geen extra lange betaald door mij, garantie nodig.

  Love As Always
  Di Mario

  Liked by 1 persoon

 3. Ik was nu eigenlijk erg benieuwd wat voor ding het geworden is… En eigenlijk heb ik net mijn overbodige, maar nog goed werkende stofzuiger weggegeven. Had ik dat geweten zeg, en de service bij mij is een beetje rapper zulle! Nog een diepvriezertje nodig trouwens? 😉

  Liked by 1 persoon

  1. Hahahaha, ja, ik had het beter op mijn blog gezet wat ik allemaal nog nodig had Het is een BoschGL20. Niet de goedkoopste maar ook niet de duurste, verre van. Ik kan nog een microgolf gebruiken 😉

   Like

 4. Ik weet welke keten van electronica je bedoelt, geloof ik. Ik wou er vorig jaar eveneens een stofzuiger kopen. Uiteindelijk kreeg ik na laaaaang wachten een verkoper te pakken. Na de nodig uitleg besloot ik een bepaald type stofzuiger te kopen. De verkoper keek even in de computer en deelde me mee dat die stofzuiger niet in voorraad was. Ik kon hem wel bestellen, maar dan moest ik twee weken wachten. Twee weken zonder stofzuiger: dat is hier echt onmogelijk met een hond en drie kinderen! Ik verliet de winkel dus zonder aankoop. Thuis zocht ik een paar minuutjes op het net en ik vond exact dezelfde stofzuiger in een webshop voor 50 euro goedkoper! 50 euro op een stofzuiger van 200 euro vind ik een mega groot verschil. De volgende dag werd mijn stofzuiger netje aan huis geleverd (met gratis verzending) en ik ben er heel tevreden over, maar ik ben ook bijzonder blij dat ik hem niet in die bepaalde winkel kocht!

  Liked by 1 persoon

 5. Stofzuigers. Ja. Ik moet er ook nog één aanschaffen. Het schijnt dat er volgend jaar hier een nieuwe wet komt, waarbij een stofzuiger nog maar zoveel Watt aan zuigkracht mag hebben. Wtf is dat voor onzin? Kijk, dat je wat aan het aantal decibellen wilt doen, kan ik inkomen, maar waarom in vredesnaam een wet invoeren voor de maximale zuigkracht? Krijg toch het heen en weer. Nou goed, ik ben blij dat jij een mooie Bosch hebt weten te scoren. Ik hoop dat ‘ie flink zuigt. 😀

  Liked by 1 persoon

 6. Aaahhhh, wat hebben we dáár…. alleen die zin al. Ik zou die kerel ter plaatse hebben opgezogen. Ik lees het en ben meteen in de stemming om zo’n man naar zijn grafkamer te begeleiden. Heerlijk.
  Veel stofzuigplezier 🙂

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s