Out of words

Woorden

Ik heb er veel.

Ze zitten allemaal in mijn hoofd, niet netjes gerangschikt, maar doelloos door elkaar buitelend. Krioelend, wriemelend, plots kalm voortkabbelend. Dan weer hoog opspringend als golven in een wilde stormnacht.

Als ik ga zitten voor dit scherm vallen ze plots op hun plaats. Ze dringen niet voor, ze krijgen elk hun nummer en houden zich daar strak aan. Ze glijden soepel op de juiste plek. Ik hoef er niet veel voor te doen. Alleen maar zitten, en laten komen.

Ook nu springen ze rond in mijn hoofd; ze dringen, en vragen of ik alsjeblieft wil gaan zitten om ze naar buiten te laten stromen.

Ze smeken om hen te laten gaan, om de deur van het slot te halen, en op een kier te zetten zodat ze hun tuimelende weg kunnen vinden naar hun eigenste plekje.

Meer dan dit kiertje kan ik ze vandaag niet geven. Ik wil wel, het zou mij ook ontzettend veel deugd doen om alles van mij af te schrijven.

Maar deze kolkende massa moet binnen gehouden worden.

Daarom enkel dit, vandaag.

Morgen is een andere dag.

Myriam

19 gedachten over “Out of words

 1. Schrijven hoef je niet altijd te delen, dat kunt je ook op ouderwets papier doen met potlood of pen, en wie weet kun je het ooit over een tijd zelfs ritueel verbranden, laat het eruit Myriam! Op jouw wijze, en desnoods alleen voor jezelf. Dat helpt echt.

  Sterkte ❤

  Liked by 1 persoon

 2. Ik schrijf álles ouderwets met pen op papier. Nog geen tiende daarvan komt op mijn blog…. Als schrijven voor jou een uitlaatklep is, kun je het ook prive houden.
  Liefs en een knuffel

  Liked by 1 persoon

 3. Dat heeft lang in mijn bureau gehangen, deze uitspraken,…en zoals iedereen hier schrijft, je moet je hersenspinsels niet delen, je kan ze ook gewoon voor jezelf opschrijven 😉 en morgen is een andere dag, nieuwe kansen,……nieuwe ervaringen!

  Liked by 1 persoon

 4. Wat zijn woorden toch prachtig, zeker als ze samen worden gebracht zoals jij dat doet. Voor de lezer heel fijn en voor jou zo een mooie manier om je te uiten en kwijt te kunnen wat er allemaal rondzweeft in je hoofd. Komt goed zo!

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s