The curtain falls.

Picture from http://www.youtube.com

Ik zou het mooier willen maken dan het is.

Ik zou de scherpe kanten er af willen halen zodat niemand gekwetst wordt

Ik zou vooral willen dat ik iets anders kon posten hier

Een mooi verhaal, een happy ending, een En ze leefden nog lang en gelukkig sprookje.

Maar ons verhaal is over.

Ik ga weg.

Met een zwaar hart en een nog zwaarder gemoed.

Maar met de overtuiging dat dit de weg is die ik moet gaan.

Sommigen onder jullie wisten er al eerder van, voor anderen komt het als een donderslag bij heldere hemel.

Ik vraag geen begrip. Enkel respect. En misschien een beetje steun.

Het enige wat mij op dit punt bijna doet breken is het feit dat ik mijn kinderen niet mee kan nemen.

Ik hoop en bid dat ze mij ooit vergeven, en dat ze blijven onthouden dat ik er altijd, elk moment elke dag opnieuw voor hen ben. Niet meer zoooo dichtbij, maar ook niet zooooo ver weg.

Want zij zijn mijn alles. Mijn zon en mijn maan, mijn sterren en mijn adem. Dat ik ze toch laat waar ze zijn is omdat dat hun ouderlijke huis is, en zij op een leeftijd gekomen zijn dat ze er voor kiezen om daar te blijven wonen.

You never know what goes on behind closed doors. Don't judge me until you've walked in my shoes.:
Picture from http://www.twochicksandablog.com

Myriam

102 gedachten over “The curtain falls.

 1. Als dit is wat jouw gevoel je vertelt, DOEN!! Ik ben ooit 8 jaar nog bij iemand gebleven voor mijn zoon,…..en als ik was gebleven was ik een verbitterde vrouw geweest,…..mijn zoon heeft het me kwalijk genomen, tot hij inzag dat het voor alle partijen de beste optie was,…….niemand is het waard dat jij je ongelukkig voelt, ook je kids niet, want ooit gaan zij hun eigen leven leiden en moet jij ook verder en dan het liefst gelukkig!!!!!!!!! Go Go, mijn steun heb je!!

  Liked by 1 persoon

    1. Ik voel een héél vreemd maar héél strek vertrouwen in de toekomst dat me zegt dat ik de juiste stap heb gezet. Alleen dat je er anderen ook zoveel pijn voor moet doen, dat valt me onnoemelijk zwaar. Mijn kindjes… Ze zijn al 23 en 19 maar toch. Mijn hart bloedt

     Liked by 1 persoon

     1. Voor alles betaal je een prijs. Maar met open communicatie kom je heel ver. Zeker op die leeftijd!! En ze zien en voelen ook dat jij ongelukkig bent en de vrouw niet meer bent die je was.

      Liked by 1 persoon

 2. Je kinderen zijn op een leeftijd dat je er open en eerlijk met hen over kan praten. Doe dat! Ik denk dat ze je dan weinig kwalijk kunnen nemen en het begrip makkelijker wordt. Veel succes met de nieuwe weg die je inslaat!

  Liked by 1 persoon

 3. Ach lieve Myriam, wat een dapper moedig besluit. Ik heb die keuze al eens gemaakt, gelukkig nog geen kids in het spel en een van de beste besluiten ooit. Als kind van gescheiden ouders (en mijn moeder deed het twee keer) kan ik je zeggen, dat je als kind – welke leeftijd ook- veel meekrijgt (ook al denken de ouders van niet) en je als kind je ouders allebei het liefst gelukkig ziet. Bij elkaar, of zonder elkaar. Het is even een kronkelig pad waar je nu op stapt, dus sterkte de komende stappen !

  Liked by 1 persoon

 4. Myriam,

  Respectvol denk ik na over jouw keuze van dit moment en besef dat het een stap in de ruimte lijkt te zijn. Waar zal jij heen zweven en welke wind zal jou gaan dragen? Toch zal het een diepte investering gaan worden in jouw ‘zijn’. Weet jezelf gesteund door veel van jouw volgers.

  Groet, Rolf van der Leest

  Liked by 1 persoon

 5. Heb ook ooit de keuze gemaakt. Mijn kinderen waren nog klein en heb ze bij mij genomen. De jouwe zijn ‘groot’ en kunnen al beslissingen nemen. Je weet nooit hoe die weg zal lopen, anders, niet altijd beter. Een pijnlijke weg waar je door moet maar ik wens je veel sterkte en moed.

  Liked by 1 persoon

 6. R E S P E C T ! en ook heel veel begrip!
  Lang geleden heb ik ook een verhaal afgesloten, verschrikkelijk moeilijk maar achteraf gezien één van de beste keuzes ooit in mijn leven.En, het levensboek ging verder met nog heel veel hartverwarmende verhalen …..
  Maar voor eerst, heel veel sterkte!, Van harte!

  Liked by 1 persoon

 7. In afscheid nemen ben ik niet zo goed. Nooit geweest. Telkens weer wil ik dan zoveel zeggen, maar ik krijg geen woorden, precies alsof deze al afscheid genomen hebben. Sterkte, het ga je goed.

  Liked by 1 persoon

 8. Afscheid nemen is mijn ding niet. Ik kan het gewoon niet en zal het nooit kunnen. Het precies of de woorden die ik zou willen zeggen al afscheid genomen hebben. Toch wens ik je veel sterkte en kringetjes van geluk. Gegroet Veelschrijver.

  Liked by 1 persoon

 9. Ik weet even niet wat ik moet zeggen Myr.. Je moet inderdaad altijd voor jezelf kiezen. Je kinderen zijn in een leeftijd dat ze wel wat aankunnen. Maar het blijft altijd moeilijk, voor iedereen. Sterkte meis. Dikke knuffel

  Love As Always
  Di Mario

  Liked by 1 persoon

 10. Alle sterktewensen van de wereld zullen het gevoel niet doen veranderen. Het spijt me om te horen dat je een zwart pad op gaat en ik kan geweldige verhalen en beloftes uit mijn mouw schudden. Over de kleuren die terug komen. Over vechten voor jezelf. Weer op krabbelen en weet ik veel. Je hebt er enkel geen shit aan.
  Weet je, kijk maar in de spiegel. Zie wat voor lieverd jij bent en weet dat alleen jij het pad over kan wandelen. Een dikke knuffel X

  Liked by 1 persoon

 11. het is zoals het is, die keuze maakte ik 10 jaar terug, beste keuze die ik heb kunnen maken! Het komt goed Myriam, jij bent krachtig en jouw kinderen zullen het ronduit begrijpen, die leeftijd hebben ze nu wel. Zelfs mijn dochter, die jonger was, was juist opgelucht destijds.

  Weet dat ik aan je/jullie denk, en mocht je ooit willen kletsen of gewoon even wat kwijt, mag je mij altijd mailen ❤

  Sterkte,
  licht, liefde en kracht geef ik jou.

  X

  Liked by 1 persoon

 12. Je kunt beter gelukkig alleen zijn dan ongelukkig met zijn tweeën. Je gevoel zegt dat je er goed aan doet om weg te gaan. Ga dan maar, het is goed… Sterkte voor deze moedige stap! Ik wens je moed en vertrouwen.
  Lieve groet.

  Liked by 1 persoon

 13. Wow. Dat is ‘heavy’. Ik hoop voor jou dat het de juiste beslissing is en dat je gelukkig(er) wordt op je weg. Als je kinderen het er nu heel moeilijk hebben, begrijp ik dat. Mijn ouders zijn gescheiden toen ik 27 was en zelf al een kind had. Vreselijk was het en niets wordt ooit nog hetzelfde. Sterkte aan allemaal. Ann(a)

  Liked by 1 persoon

 14. Amai Myriam, da’s verschieten! Maar dit is ongetwijfeld een beslissing die niet impulsief genomen is, daar gaat een ganse geschiedenis aan vooraf… Je kinderen overleven dit wel, denk nu in de eerste plaats maar aan jezelf. Als ze je graag zien dan begrijpen en respecteren ze dit.
  Heel veel sterkte. Verzorg je goed!

  Liked by 1 persoon

 15. Ik hoop dat je kinderen snappen dat jouw liefde voor hen niet verandert. Kiezen is altijd een beetje verliezen (voor beide partijen) maar gezien de keuze weloverwogen is zal er in de toekomst wel weer plaats zijn voor winst.
  Ik hoop van harte dat er niet teveel bittere strijd hoeft gevoerd te worden ! Knuffel van hieruit !!

  Liked by 1 persoon

 16. Ach meisje toch… Als jij dit de beste weg vindt is dat zo! Respect inderdaad dat je niet langer in een leven blijft hangen dat niet goed meer voelt. Ik had ook veel eerder een beslissing moeten nemen. Voor je kinderen is het niet makkelijk, de mijne zijn 42 en 40 en ook die vinden het moeilijk! Gelukkig heb je je blogfamilie ook nog hé! Sterkte en houd je taai! Dikke smuffel! X

  Liked by 1 persoon

 17. Jeetje ik had geen idee…. Ik wens je vooral heel veel sterkte. Alles komt altijd goed. En zeker voor jou en je kinderen. Zo een moedig besluit… nu voel je het niet, maar over een tijdje zal je beseffen dat dit de beste keus was. Waar een deur dicht gaat, gaat er ook weer eentje open!

  Liked by 1 persoon

 18. Oh wat heftig. Scheiden is een ramp. Ik weet er alles van. Maar over een jaar of wat, zul je er op terugkijken als een zeer goeie beslissing (de beste sinds jaren??) Goed dat je voor jezelf kiest. Soms kan een mens niet anders. Sterkte en een dikke kus.

  Liked by 1 persoon

 19. Oh dear… sorry als ik wat op de feiten achter loop. Ik snap je volledig, net als zovele voorgangers hier heb ik dit ook meegemaakt. Doet er niet toe hoe oud of hoe jong de kinderen zijn: de beslissing is de jouwe, jij kiest voor je eigen gelukt, op welke manier dan ook. Het is een hobbelige weg, en lastig, maar het leidt ergens naar toe. Een nieuw begin…. Ik wens je heel veel sterkte, moed en succes. Knuffel!

  Liked by 1 persoon

 20. Ik kan het nooit zo mooi verwoorden als jij dat doet. Bij jouw bericht dacht ik aan onderstaande tekst.
  Goede moed, blijf ook zien dat dit voor iedereen ‘opportunities’ zal inhouden.
  En vergeet het niet: je vindt me steeds om het hoekje! 😉

  Afscheid nemen is met zachte vingers
  wat voorbij is dichtdoen
  en verpakken in goede gedachten van herinnering.

  Het is verwijlen bij een brok leven
  en stilstaan bij de grote momenten
  van pijn en vreugde.

  Afscheid nemen is met dankbare handen
  weemoedig meedragen
  al wat waardevol is
  om het niet te vergeten.

  Het is moeizaam de draden losmaken
  en uit het web van de belevenissen loskomen.
  Het is achterlaten met de zekerheid
  dat de herinnering aan al het goede
  je voor altijd dierbaar zal blijven.

  Leven is vanaf zijn geboorte
  voortdurend afscheid nemen,
  loshaken om voort te gaan,
  zichzelf verliezen om zichzelf te vinden.

  Liked by 1 persoon

 21. Myriam, een moedige stap. Als je niet meer kunt, houdt het op.
  Je kinderen zijn volwassen mensen die vermoedelijk meer begrijpen dan je denkt.
  Ik kan me niet anders voorstellen dan dat het wel goed komt/blijft tussen jullie.
  Van belang is wel dat er (van beide kanten) naar de kinderen toe geen onaardige dingen over de andere (ex)partner worden gezegd, maar jij lijkt me iemand die dat ook niet zal doen.

  Wat blijft is mijn wens voor jou dat je via die nieuwe weg gelukkiger zal worden dan je was en dat er nieuwe deuren voor je open zullen gaan.

  Liked by 1 persoon

 22. Wat dapper van je, bravo! Ik wist het dus niet, maar was natuurlijk enorm met mijn eigen dingetjes bezig. Je bent een sterkte moedige vrouw. Een beter voorbeeld dan weg te gaan bij de man bij wie je niet meer gelukkig kan zijn kun je ze niet geven.
  Ik wens je veel voorspoed. X

  Liked by 1 persoon

 23. Eens je tot de beslissing komt weet ik zeker en vast dat die de juiste zal zijn, ook al ken ik jou en de situatie niet. Komt een beetje raar over zeker..Maar jij moet gelukkig zijn en je goed voelen in je vel en relatie. Een ander heeft daar weinig in te piepen en dat zullen de kinderen later wel beseffen als ze het zelf wat verwerkt hebben. Als ze het nu niet begrijpen doen ze het later wel. Veel moed de komende periode!

  Liked by 1 persoon

 24. O jeetje… nu ben ik even geschrokken… heel moedig van je!!
  5 jaar geleden heb ik ook die stap gezet… het beste wat mij ooit kon overkomen, ook al heb ik een hobbelige weg afgelegd, het heeft mij gemaakt tot wie ik nu ben… een gelukkige,liefdevolle Flavie met 2 fijne, gelukkige mini-me’s en een schat van een Zoetie.

  Liked by 1 persoon

 25. Ik lees het nu pas. Het begrip van je kinderen zal wel komen. Een scheiding is altijd lastig. Mijn ouders waren 28 jaar samen toen de scheiding werd ingezet. Door het alcoholprobleem van mijn vader (totaal andere situatie wellicht) heb ik mijn mama zelfs aangeraden om dit te doen. Ze ging er gewoon onderdoor. Zelfs op mijn leeftijd was heel die situatie niet makkelijk en dat is het nog niet. Maar je weet zelf wat de beste keuze is. Je kinderen gaan dat vroeg of laat ook wel inzien.

  Liked by 1 persoon

 26. Ik voelde uit je laatste reactie dat iets ergs moest zijn gebeurd, en ging wat dieper graven in je postjes. Dit bericht kwam als een natte dweil in mijn gezicht. Zo’n beslissingen neem je niet van vandaag op morgen, waarschijnlijk was al veel langer iets aan de hand. Het is stil waar het nooit waait, maar soms kan de storm ondraaglijk worden en moeten beslissingen genomen worden. Hopelijk raken jullie er uit zonder al te veel geruzie, zodat de pijn voor jullie beiden en voor de kinderen aanvaardbaar blijft. Hopelijk kunnen jullie blijven communiceren, want er zullen zeker momenten samen zijn die moeten gekoesterd worden. En misschien betekent dit einde een nieuw begin, wie weet…
  Veel moed!

  Liked by 1 persoon

 27. Ben hier een paar dagen niet geweest. las een later bericht van je en snapte niet goed waar het over ging. Nu wel. veel sterkte daar. wordt een ongetwijfeld moeilijke periode, maar je kan er alleen maar beter uit komen. in een situatie blijven zitten waarin je ongelukkig bent, heeft weinig zin. over je kinderen zou ik je niet teveel zorgen maken: ze zijn oud genoeg om te begrijpen hoe de vork aan de steel zit. dikke zoen xx

  Liked by 1 persoon

 28. Lieve Myriam, mijn respect en dat van Mariet. Loslaten is jezelf nieuwe kansen geven, maar dat weet je zelf ook wel. Weet je altijd welkom in dat verre Dwingeloo, weet dat ik altijd een luisterend oor heb via fb of de mail. Liefs ❤ xxx

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s