Shame

'Deze foto moet Europa veranderen'
Picture from http://www.devolkskrant.nl

JE WIEGDE IN ZEE

ALS TOEN IN DE WARME SCHOOT

HIER ENKEL KILTE.

31 gedachten over “Shame

   1. Maar dat doe je dan ook goed, Myriam. Ik zou ook zo snel niet weten hoe tegen de wereld op te tornen. Het zit me alleen niet lekker dat een agressieve minderheid altijd over de meerderheid heendendert. Wil je iets zinvols bereiken dan moet je al de politiek in en dan loop je de kans om de eigenschappen van je tegenstanders te erven. En dat wil ik niet.
    Schrijven wij dus maar door in de hoop dat er bewustwording ontstaat.

    Liked by 1 persoon

 1. Nou, hier kom ik dan hoor. Zal waarschijnlijk geen vrienden maken met m’n reactie. Maar dat is soms gewoon zo. Het is echt diep triest wat dit engeltje mee heeft moeten maken en hoe het afgelopen is. Daar is iedereen het volgens mij wel mee eens. Maar, er wordt niets gedaan. ‘Ja kijk nou, dat kan toch niet zo.’ Bij dat soort praatjes blijft het. Misschien ben ik nog te jong en denk ik wat te agressief. Als al die mensen daar in opstand kwamen, komt er dan geen verandering? Als alle westerse mensen, iets zouden doen in plaats van praten, komt er dan geen verandering? Godsamme, het hele probleem is om misselijk van te worden. Maar wat doe ik er aan? Ook niets.

  Liked by 1 persoon

  1. Neen, ik ook niet. Machteloosheid. Maar schrijven kan ik wel en dat doe ik dan ook. In de hoop dat wie er wel iets aan kan doen in actie komt. Even goeie vrienden wat mij betreft, ik ben het met je eens dat het nóg beter zou zijn om iets te doen

   Liked by 1 persoon

   1. En al zou het ons lukken (ja dat zou ons lukken) om 100.000 op te trommelen. En wat gaan we doen dan? Voor het huis van de koning staan? Of 100.000 kaarsjes branden? Of de zoveelste stille toch? De regering geeft weer het nette antwoord dat ze het ook allemaal vreselijk vinden etc etc, maar dat er nu eenmaal ook andere belangen spelen. Wat kan je doen wat niet al 100.000 keer gedaan is zonder dat er naar geluisterd werd? Dat is ook een beetje de shit, hè? Wat heeft het nog voor nut. Hongerstaking? Voor het paleis? Dan word je hier op den duur gesommeerd te vertrekken en doe je dat niet word je opgepakt en in de cel gesmeten. Zo doen ze dat hier. Ik weet het gewoon niet.

    Liked by 2 people

  2. Maar Cassilda, daar heb je natuurlijk gelijk in. Groot gelijk zelfs. De meeste mensen zijn wel van goede wil maar keren zich na de laatste verzuchting weer om en gaan hun gang. Ik doe het ook en ik vind het verschrikkelijk van mezelf. De vraag is: wat doen we er aan. Stel dat we de zwijgende, goedwillende minderheid kunnen mobiliseren, dan winnen we elk conflict. Da’s toch een uitdaging.

   Liked by 2 people

  1. Ere wordt jammer genoeg veel gekeken maar weinig gedaan nog. En ik wijs niemand met de vinger want tenslotte is het enige wat ik zelf doe schrijven er over.. Maar van de leiders van Europa zou je toch meer mogen verwachten dan het gekibbel dat ze nu produceren….

   Liked by 1 persoon

 2. Wat een prima reacties hier. Iedereen heeft het hart op de goede plaats. Dat is toch heerlijk om te lezen. Maar we weten allemaal niet precies hoe het anders moet, ik geef het eerlijk toe. Dat is een beroerd punt.

  Veel mensen geven hier aan op welke problemen je stuit als je de grote meerderheid zou gaan mobiliseren. Dat is te begrijpen. Maar…..

  Als we dat gedaan hebben, zou de volgende stap kunnen zijn: laten we NU eens kijken wat we WEL kunnen doen. Het antwoord kan onmogelijk zijn: niets. Want daar zijn we met elkaar veel te slim voor.

  Dus als iedereen hier nu eens opschrijf wat we kunnen doen om de wereld te verlossen van kwaadwillende minderheden, dan zou dat alvast weer een stapje in de goede richting zijn.

  En als we daarna een soort stichting in het leven roepen en facebook op een goede manier gebruiken…. nou we kennen facebook (al zit ik er zelf niet op)… als je iets wilt organiseren heb je zo een vracht mensen bij elkaar.

  Waarom zouden we het niet doen? Klim in het toetsenbord. Myriam zorgt voor de virtuele koffie en thee.

  Liked by 1 persoon

  1. Sorry Sytse. Snel wegklikken, maar. Ik vind het ook gruwelijk, maar het mobiliseert wel mensen denk ik. En dan is het overlijden van dat arme kleintje niet helemaal voor niets geweest.

   Like

 3. Iemand schreef in een reactie in de krant: ze zouden de foto van dit jongetje ook in kranten in Syrie moeten afdrukken, om de vluchtelingen af te schrikken.
  Maar stel dat onze kinderen te midden van een oorlog leven en van de honger geen ontlasting hebben, zouden wij het risico toch ook nemen?
  Ik vrees alleen dat erover schrijven niets verbetert aan de situatie. Het is tenhemelschreiend…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s