Gwendolyn Rutten and the invasion of the fugitives.

Sommige dingen wekken zoveel verbazing bij mij dat ik even op adem moet komen vooraleer ik er een blogpost aan kan wijden.

Dit overkwam mij enkele dagen geleden. Ik scrollde nietsvermoedend door mijn Facebook, op zoek naar interessante posts en hilarische comments. En toen kwam ik terecht op wat ik in eerste instantie bestempelde als een één april grap.

Klik hier als je wil zien wat die joke dan wel was.

Tot op dat moment was mijn respect voor politici in het algemeen en voor Gwendolyn Rutten in het bijzonder niet bijster groot. Maar ergens diep verborgen in mijn naiëve ziel geloofde ik toch dat deze bevolkingsgroep over een zeker intellect diende te beschikken om zo hoog op de maatschappelijke ladder te geraken.

Ik kan je vertellen beste bubbel/blogvolger, dat ik deze naïeve overtuiging bij deze kwijt ben geraakt.

Je hoeft helemaal niet slim te zijn om in de politiek vooruit te komen. Je moet de nodige blablabla alleen goed kunnen verpakken in zodanige zinsconstructies en – wendingen dat het niet echt opvalt dat je a. helemaal niets te zeggen hebt en b. dat je nu en dan een uitschuiver maakt.

Maar soms, op een onbewaakt moment, gebeurt het dat de zinsconstructies niet ingewikkeld genoeg zijn, en dat zelfs een simpele duif als ik het door heeft dat wat je zegt kant noch wal raakt.

Het gebeurde Gwendolyn Rutten op 31/8 in het één programma Van Gils en Gasten

Als je het hebt over een delicaat thema als de grote volksverhuizing die nu aan de gang is, denk je toch echt beter twee, of beter nog, drie of zelfs vier keer na, voor je daar een uitspraak over doet.

Het had een mooie, ietwat misplaatste één april grap kunnen zijn, maar nu is het enkel beschamend….

Permalink voor ingesloten afbeelding
Picture from Luc Vandingenen@lvandingenen op twitter

© Myriam

13 gedachten over “Gwendolyn Rutten and the invasion of the fugitives.

 1. Natuurlijk is dit een domme uitspraak. En natuurlijk mag je van zo iemand verwachten dat ze dit soort dingen vermijdt. Maar ik geloof wel dat er geen smerige gedachten achter zit, want anders zou ze allang de politiek uitgekegeld zijn.
  Er zijn ook politici die zich wel keurig uiten, maar die desalniettemin de meest racistische taal uitslaan. We kennen ze in Nederland EN in België.
  Als ik nu mocht kiezen dan zou ik vooral dat laatste afkeuren en de uitglijder van Gwendolyn niet al te hard vallen. Uiteindelijk gaat het om de bedoeling en wat dat betreft kun je nog beter bij de open VLD zitten dan bij de NVA of nog erger, Vlaams belang.

  En troost je: politiek gesproken ben ik ook een naïeve duif (vond ik een enorm leuke vondst van je, die duif).

  Liked by 1 persoon

   1. ’t Is ook goed dat je er iets over schrijft. Politici kunnen niet genoeg worden gecorrigeerd door mensen wiens belangen ze zeggen te vertegenwoordigen. Dat zal ze leren om niet zo maar wat voor de Bühne te kakelen.

    Liked by 1 persoon

 2. Ik denk dat we in het kader van de vluchtelingen nog regelmatig uitspraken zullen horen die ons omver doen vallen. Ik viel achterover van de Hongaarse muur die ze aan het bouwen zijn. Europa is duidelijk bang aan het worden, ons ‘perfecte systeem’ kan de druk blijkbaar niet aan.

  Liked by 1 persoon

 3. Ach, ik zal van deze uitspraak echt niet wakker liggen, deze van vele burgemeesters als Bart De Wever, die gillen dat ze toch echt geen vluchtelingen meer kunnen opnemen en dat andere steden ‘het’ maar moeten doen, of de uitspraak dat er een eerlijke verdeling moet komen van vluchtelingen terwijl het de afgevaardigden van de NVA zijn die al verschillende keren tegen quota voor vluchtelingen hebben gestemd, daar lig ik wakker van. Want gek genoeg zijn er nog veel simpeler duiven in ons Belgenlandje die in de stomme val van ‘ikke eerst en meer’ trappen…

  Liked by 1 persoon

  1. Neen,Saar, wakker zou ik van deze uitspraak ook niet liggen. Ik vond ze subliem in zijn stompzinnigheid. Maar niet om van wakker te liggen. Er zijn ergere zaken om aan te denken als je niet kan slapen zoals hoe er omgegaan wordt met de mensen op de vlucht

   Like

   1. Stompzinnig is ze zeker. Het is namelijk toch echt een bekend gegeven dat men tegen Kerst zou thuis zijn toen de soldaten op weg gingen om Duitsland buiten te schoppen in WOI!! Geschiedenis is en blijft een ondergewaardeerd vak!

    Liked by 1 persoon

  1. Triest? Ach wel neen dat is niet triest.
   Triest zijn de verhalen van de kleine mensen die machteloos van alles moeten ondergaan omdat politici niet in staat zijn om klare en duidelijke beslissingen te nemen. Haar uitspraak was hilarisch, en inderdaad gewoon onhandig. Maar als je op een podium gaat staan moet je daar mee om kunnen, vind ik. Hoge bomen vangen nu eenmaal veel wind; Zeker als die hoge bomen blijk geven van weinig daadkracht.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s