Bubbliciouslyme meets Marjelleblogt

Picture from http://www.villapastorie.nl

Ja, ik was nou toch in Olland en ik dacht, laat ik meteen van de gelegenheid gebruik maken om Marjelle met een tegenbezoekje te plezieren.

Marjelle woont in Tilburg en geef toe, van Wageningen naar Tilburg, dat is toch maar een boogscheut? We zagen elkaar al eerder, want Marjelle kwam mij een tijd geleden opzoeken in Gent.

Dat was een bijzonder fijne dag geweest. En dus trok ik naar Tilburg, met de wagen. En mijn GPS, ook bekend onder de naam Jeanken, bracht mij zonder één enkele omweg naar het hart van deze behoorlijk grote stad. En ik die dacht dat Tilburg slechts een voorschootje groot was. Dat was fllink fout gedacht!!!

Om het helemaal af te maken koos ik de dag der dagen uit om in Tilburg aan te komen. Blijkbaar was er één of andere ontgroening bezig voor de hogeschool studenten. Tilburg werd dan ook overspoeld door grote groepen zingende, schreeuwende, dansende en feestvierende jongemensen. Héél fijn om naar te kijken, ik geniet mee als ik andere mensen zie feestvieren.

Maar om met je auto door zo’n swingende mensenzee te geraken is toch een ander paar mouwen. Ik slaagde er echter wonderwel in om zonder iemand aan te rijden een parkeergarage in te rijden. Eens de auto geparkeerd ging het richting station waar ik Marjelle zou ontmoeten.

Na een uitbundige begroeting, het was ook alweer enige tijd geleden sinds we elkaar zagen, viel de beslissing om uit te kijken naar een huurfiets voor mij. Fijn, lekker fietsen in de prachtige zonneschijn. Tot Marjelle scherpzinnig opmerkte of ik wel mocht fietsen met mijn nog niet helemaal herstelde pols. Neen dus 🙂 Dat ben ik weer, ik zou zomaar op die fiets gestapt zijn om dan na enige tijd tot de vaststelling te komen dat dit nog helemaal niet mocht…

De reis ging dus te voet verder, en bracht ons langs het water richting Piushaven, en nog verder naar Villa Pastorie, waar we gezellig lunchten op het terras in de tuin.

Daarna stapten we terug richting centrum Tilburg, op naar een volgende stopplaats, want net zoals ondergetekende is Marjelle voorstander van het frequent aandoen van terrasjes tijdens een uitstap. Wat vinden we elkaar daar hé Marjelle? 😉

Die volgende ankerplaats werd stadscafé De Spaarbank. In de vroegere gebouwen van de Spaarbank is nu een heerlijk café gehuisvest, met een prachtige stadstuin waar het bij dit weer heerlijk vertoeven was.

Maar ook daarna wandelden we weer verder, en gaandeweg groeide de idee om even tot buiten Tilburg te rijden, ,naar de iets ruimere natuur, en daar een bezoekje te brengen aan de abdij Koningshoeven, waar de trappist La Trappe wordt gebrouwen, en verkocht.

We waren er iets voor sluitingstijd, net tijd genoeg om even de stilte in de tuinen te omarmen, héél kort maar goed, en om een drankje te nuttigen op het terras van het café aldaar. Waar we niet alleen waren, o neen. Er was ook een groot gezelschap wespen aanwezig….

Vuile klerebeestjes!!!

Ik heb er enkele kunnen vermoorden voor we de rit terug aanvatten.

Bedankt voor een héle fijne dag Marjelle, en tot binnenkort.

Myriam

30 gedachten over “Bubbliciouslyme meets Marjelleblogt

 1. Hahahaha, jij gaat al net zo goed als ik dus, Tessa was ook niet de eerste blogster die ik heb ontmoet hoor, nee voor haar was Roos al geweest, nu al 2x zelfs en daar tussen in zat ook nog Adam, van Adam op verkenning 😉 Laat staan wat ik in het verleden al ontmoet heb en nu nog contact mee heb 😀

  Ontzettend gaaf om te doen, mede bloggers etc te ontmoeten en wat Tilburg betreft, ben er zelf nog nooit geweest, maar ken het wel van tv, vooral de Kermis als die staat, volgend jaar moet je dan vast en zeker tijdens de Kermis naar Marjelle gaan, dan kun je pas feest vieren denk ik zomaar, hahaha

  X

  Liked by 1 persoon

 2. Heerlijk die ontmoetingen hè. Je hebt weer een superleuke dag gehad!
  Ja de wespen zijn op toeren hè.. eind augustus is het altijd raak en nu moet je nu ook uitkijken want ze worden agressief. Weetje vers van de pers… ik ga Morgaine ontmoeten! Leuk hè..

  Liked by 1 persoon

 3. Wat heerlijke te lezen dat jullie zo een leuke dag hadden! En de uitspraak ‘een ander paar mouwen’… heel grappig. Nooit gehoord: heb ik nu echt iets gemist op school of is dit iets typisch van de zuiderburen?

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s