Adeline 16 – Holiday

Picture from http://www.ucastan.de

Lees hier wat voorafging…

Adeline zuchtte. Ergens had ze dit antwoord wel verwacht, maar toch. Kon daar nu echt niets aan gedaan worden, aan zulke praktijken?

Ze deletede de mail, en besloot het hele voorval voor eens en voor altijd uit haar hoofd te zetten.
Het was vakantie, de zon scheen, ze had een nieuwe huisgenoot, en ze zou genieten van de komende dagen en weken.

Toen ze volledig verfrist de douche uitkwam, nam ze nog even plaats op haar terras. Met de laptop op schoot zocht ze de lijst die Anna had opgemaakt van haar dates. Ted en Jan werden geschrapt. Die namen hoorde ze liever nooit meer terug.

De volgende op de agenda bleek ene Lars te zijn.  Met Lars had ze volgend weekend een date, in Antwerpen dan nog. Wat een eind rijden, foeterde ze in zichzelf.  Anna, hoe heb je me ooit zo ver kunnen krijgen?

Maar goed, vandaag was het zaterdag en de eerste dag van haar verlof. Ze kon nog drie weken genieten van dit heerlijke vakantiegevoel. Lezen, terrasjes doen, naar de kust, wandelen en fietsen, voor Toulouse zorgen, en last but not least, volgende week maandag vertrok ze voor twee weken naar de Provence. Kleine belletjes van geluk borrelden naar omhoog. Helemaal alleen op reis. Tot nog toe was er altijd wel iemand mee geweest. Voor haar huwelijk ging Anna vaak mee. Nadat ze allebei een vriend hadden en daarna ook getrouwd waren, gingen ze met hun respectieve partner op reis. En vorig jaar had ze een reis totaal niet zien zitten. Maar nu was ze alleen, maar ze zat goed in haar vel, en keek uit naar veertien dagen hotel in één van de mooiste dorpjes van Frankrijk. Op reis met haar eigen autootje. Dat zou ook al een stuk vakantie worden!!! Zeker weten.

Toen de telefoon ging nam ze met een gelukkig goeiemorgen op. Het was Anna, die voorzichtig polste hoe ze die nacht had geslapen.  Ik val maar meteen met de deur in huis, vertelde haar vriendin. Bart heeft net gebeld, hij heeft de resultaten al binnen van dat lint. Ze hadden er wat vaart achter kunnen zetten omdat het toch vrij kalm is op dit moment. En hou je vast, maar het lint aan jouw auto is een stuk van het lint waarmee Nico is gewurgd. Haar stem stokte even maar ze vermande zich snel. Ik vind dit zo ontzettend naar Adeline. Niet alleen is Nico gewoon vermoord, maar dan heeft de creep die dat gedaan heeft ook nog een souvenir achtergelaten op jouw wagen. Dit voelt niet goed, echt niet.

Adeline schudde verbijsterd haar hoofd. Wat gebeurde er toch allemaal? Goh, Anna, ik ben er bijna zeker van dat hij dat zal gedaan hebben nadat hij Nico heeft opgehangen. Mijn wagen stond daar bij jullie op de oprit, en hij zal dat een grappig detail gevonden hebben. Ik ben er van overtuigd dat het zo is gegaan. Ik zal het niet gezien hebben toen ik wegreed, ik had tenslotte wel wat anders aan mijn hoofd, en jij toch ook hé. Zo moet het gewoon gegaan zijn. Ze hoorde zelf hoe verbeten haar stem klonk.  Maar dit was iets dat ze moest geloven.

Anna zweeg even. Zou je niet beter hier logeren tot je vertrekt naar Frankrijk Adeline?

Neen, Anna, echt niet. Ik weet dat het voor jou ook een moeilijke periode is, en ik wil gerust deze week van alles met jou samen doen, zodat je zo min mogelijk alleen bent, maar ik blijf in mijn appartement.  Het is niet omdat iemand het leuk vindt om een kat te vermoorden dat ie het ook leuk vindt om achter mensen aan te gaan toch.

Vanmiddag ga ik wat poetsen, zodat alles netjes is als ik terugkom van Frankrijk. En wat lezen en zo, dat is  er in alle drukte tijdens het jaar ook niet meer van gekomen. Morgen ga ik nog shoppen om de laatste zaken in te slaan voor de reis. Als je wil kan je meegaan?

Vrolijk kwetterend vergaten ze even Nico, en het blauwe lint.

Op dat moment zag het leven er uit zoals het er moest uitzien, of toch bijna. Vol belofte, warmte en zon.

© Myriam

8 gedachten over “Adeline 16 – Holiday

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s