Mijn Kladblog meets Bubbliciouslyme

Picture from http://www.begravenindenatuur.com

Het ziet er vreemd uit ik geef het onmiddellijk toe. Een blogpost over een héérlijke ontmoeting met een collega blogger, en dan een foto van een begraafplaats er bij.

Dat blijkt echter één van onze gemeenschappelijke interesses te zijn, van Marion en mijzelf: oude begraafplaatsen in het algemeen en natuurbegraafplaatsen in het bijzonder. Straks meer daarover.

Na een piepklein ommetje op de ring van ’s Hertogenbosch, (waar ik een kleine paniekaanval moest onderdrukken omdat ik niet aan de afrit raakte, die blijkbaar op een (door mij gemiste) parallelweg lag) raakte ik zonder verdere problemen aan Hotel De Buunderkamp, waar ik had afgesproken met Marion. Het duurde enige tijd voor ze arriveerde, want ook zij maakte een ommetje 🙂

Samen trokken we naar De Wageningse Berg, een hotel/restaurant met prachtig uitzicht over de weide omgeving. Het weer was niet slecht maar ook niet goed, dus aten we binnen een hapje. Lekkere broodjes hebben ze daar. En bij écht mooi weer moet het zalig zitten zijn op het grote terras.

Kwebbelend slaagden we er in om ons middagmaal te verorberen, en verder taterend stapten we weer in de wagen die ons richting natuurbegraafplaats Heidepol zou brengen. Ondanks ons feilloze richtingsgevoel slaagden we er in om met de nodige omwegen op onze bestemming aan te komen.

Een prachtige plek die natuurbegraafplaats. Er gaat een enorme vrede en rust van uit. Ik ging er niet heen met de gedachte mijn allerlaatste tripje voor te bereiden, maar wel omdat ik dol ben op de sfeer die hangt op héle oude en verlaten kerkhoven die door de natuur terug opgeëist worden, en nu dus ook op de sfeer die hangt op een natuurbegraafplaats. Hoe mooi is het om terug opgenomen te worden in het wonder van de natuur. En hoe troostend voor je geliefden om je nog eens te komen opzoeken op zo’n mooie plek.

We maakten er een lange wandeling, filosofeerden er lustig op los, en vonden uiteindelijk toch de auto terug. Dat is volledig voor rekening van Marion, want had ze me op die begraafplaats achtergelaten, dan stond ik er waarschijnlijk nog. Reddeloos verdwaald.

Uiteindelijk belandden we in Oosterbeek waarover ik eerder schreef.

Een heerlijke dag, om in te kaderen. Wat jammer dat je zo ver woont Marion 😦

© Myriam

29 gedachten over “Mijn Kladblog meets Bubbliciouslyme

 1. Oh wat een heerlijk verslagje en tijdens het lezen was het iedere keer: Ooh ja en oooooooh ja! Ik voel meteen de inspiratie opborrelen om eens flink helemaal los te gaan over die dag. Ik kan wel acht verschillende versies van onze blogdate schrijven. Wat een bijzondere, maar vooral bijzonder mooie dag was het. Het is zeker jammer dat we zover uit elkaar wonen, maar gelukkig is er ooit een intelligente ziel geweest die bedacht heeft dat hij een soort wagonnetjes over een ijzeren rails kon laten rijden. Wonderbaarlijk strak idee wat mij zeker over niet al te lange tijd richting het zuiden doet glijden. 🙂

  Liked by 1 persoon

 2. Wat leuk! Bijzonder altijd om iemand in het echt te ontmoeten, en dat je dan iemand treft met de zelfde interesse is helemaal gaaf zeg. Ik kende het eigenlijk niet, de natuurbegraafplaats. Mooi. Als je dood bent althans.

  Liked by 1 persoon

  1. hahahaha ik heb het ook met begraafplaatsen, maar ja de eerste grafzerk hier in Almere, stamt uit eind jaren ’70 omdat er daarvoor nog niets was, dus dat is niet echt oud, maar op het dorp van mijn opa en oma zat ik ook altijd op de oude begraafplaatsen, zo prachtig en een serene rust.

   X

   Liked by 1 persoon

 3. Ontzettend leuk om te lezen, en zoals Tessa al vertelt, was zij gisteren bij mij, hebben we geschilderd, of meer nog zij 😉 De workshop is geslaagd 😀 En ja die begraafplaatsen hier zijn nog erg jong, dat is toch anders… ook al ligt mijn eigen stiefvader in Almere Haven al sinds 1996, weet ik nu ook waar het oudste graf zich bevind, en toch.. eind jaren ’70 is dan nog erg jong.

  X

  Liked by 1 persoon

 4. Ik heb het blog van Marion net gelezen over jullie ontmoeting en dat was blijkbaar een heel geslaagde meeting! Heerlijk om dat te lezen. Jullie ontmoeting heeft me trouwens ook op jouw blog gebracht. Ik ga even lekker rondneuzen!

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s