The world according to Myriam

Picture from http://www.stravers.nl

Er zijn momenten, ze zijn zeldzaam dat geef ik onmiddellijk toe, dat ik bepaalde inzichten krijg. Soms gebeurt dat zomaar, random, tijdens het uurtje dat ik al wakend doorbreng voor ik effectief in dromenland verzeil. Soms gebeurt het door iets wat ik aangereikt krijg van een vriend(in), familielid, bubbel/blogvolger…

Meestal ga ik stug door en doe precies wat ik denk dat goed voor me is, tot wanhoop van mensen die het goed met me voorhebben en er van overtuigd zijn dat mijn weg een andere richting dient uit te lopen.

Heel soms buig ik deemoedig het hoofd, laat wat gezegd is nog eens in gedachten de revue passeren, en geef toe dat de ander gelijk heeft.

Ik kreeg zo’n inzicht aangeboden door de Heer Thomas Pannenkoek, je weet wel die Chinees met de XXL neus, en de eindeloze queeste naar zijn voorouder Hiëronymus die uit de doden opstond.

Hij drukte me hardhandig met mijn niet zo XXL neus op de feiten dat het verhaal van Peter toch wel schromelijk overdreven leek.

Ik was warempel in mijn gat gebeten in eerste instantie, zoals ze dat zo mooi zeggen in Vlaanderen.

Maar verder nadenkend, woelend in mijn bed (NOT),kwam ik tot één van die zeldzame AHA erlebnissen. Het licht ging branden, een lampje vlak boven mijn hoofd. Het verlichtte de duisternis van mijn kamer, en verhinderde mij dusdanig om effectief in slaap te vallen, want ik slaap enkel als het pikdonker is. En dan nog.

Het inzicht dat mij op dat moment te beurt viel is het volgende:

Ik wil koning worden. Ach neen, Myriam. Dat was een inzicht van iemand anders, van prins Filip als ik me niet vergis.

Opnieuw, ik wil schrijver worden. Dat trekt er beter op. Maar niet van biografieën. Die zijn mijn ding niet.

Het neerschrijven van iemands werkelijkheid is niets voor mij. Ik voel het ook als ik me achter mijn pc zet om verder te schrijven aan Peter. Daar waar ik altijd vol enthousiasme begin om een blogpostje te schrijven, om over Adeline te pennen, denk ik bij dit verhaal. OMG, het werkt niet.

Toch doe ik verder, omdat ik het beloofd heb, en het voor Peter héél belangrijk is om dit verhaal op papier te hebben, als een soort afronding, een document dat hij aan zijn kinderen kan meegeven, zodat ze weten waar hij vandaan komt en welke weg hij heeft afgelegd.

En ik geloof hem. Misschien is er ergens een kleine overdrijving in zijn verhaal geslopen, maar hij heeft dit zo beleefd. En dus is het zo. In zijn biografie.

Maar het mooie inzicht dat ik meekreeg, is dat dit een éénmalig project is geweest.

Zo zie je maar, sommige inzichten worden je zo maar aangereikt, en dan kan je daar iets mee doen. Of niet. Hiermee hou ik rekening.

Thanks

© Myriam

31 gedachten over “The world according to Myriam

 1. Ik haakte gisteren ook af, zoals ik vaker doe bij te zielige verhalen. Dan roep ik – in mijzelf – iets als: dat is slecht voor mijn ‘pijnlichaam'(te googelen op Eckhart Tolle) en gun ik mezelf opwekkender lectuur.
  Dat neemt niet weg dat Ik denk dat het voor je schrijverschap heel goed is om zijn verhaal naar beste vermogenvoor hem op ‘papier’ te zetten, maar mogelijk lukt je dat beter wanneer je niet steeds in je achterhoofd hebt, dat het nu ook door jouw blogvolgers wordt gelezen ? !

  Liked by 1 persoon

 2. Myriam zal ik je wat vertellen.. niet alles wat ik schrijf moet je letterlijk nemen in mijn logs.. Is dat erg, nee het gaat erom dat ik een leuke log maar… voor mezelf. En dan hoop ik ook nog dat mijn volgers het leuk vinden…. Vinden ze het niet leuk. Dan komen ze de volgende keer maar kijken of ik iets leuks heb gemaakt… Weer niet.. verwacht niet dat ik mijn logs voor je verander. Je mag me een tip geven, maar ik blijf mezelf… Wat ik hiermee wil zeggen.. Blijf jezelf. Er zijn in het leven een hoop ongeloofwaardige verhalen. En die zijn ook echt gebeurd. Ik kan je er tien, nee hon… nee duizenden verhalen van vertellen…

  Love As Always
  Di Mario (Watch… the …. Di )

  Liked by 1 persoon

   1. Ik las vandaag iets bij oud nieuws.. ik dacht als je dit zou verzinnen als verhaal. Zal niemand je geloven. Helaas, het is werkelijkheid.
    (23-8-2006
    Natascha Kampusch ontsnapt aan haar ontvoeder. Natascha Kampusch (Geboren: Wenen, 17 februari 1988) is een Oostenrijkse vrouw die op 2 maart 1998 is ontvoerd en acht jaar lang in de plaats Strasshof an der Nordbahn door Wolfgang Priklopil gevangen is gehouden. Pas op 23 augustus 2006 wist ze te ontsnappen.)

    Love As always
    Di Mario

    Liked by 1 persoon

      1. Ja, ach Di Mario, ik zat daar niet zo mee hoor met die opmerking. In eerste instantie misschien een beetje, maar het heeft me gewoon bijgebracht dat biografie niet mijn ding is. Ik zeg dat niet omdat een ander vindt dat het onrealistisch overkomt, maar omdat ik moeite heb om mij te houden aan de info die mij aangereikt wordt door iemand anders. Maar ik vind het ontzettend lief van je. Doet deugd hoor 🙂

       Like

 3. mooi dat de schrijver in jou op deze manier steeds meer richting krijgt. want schrijver ben je al. da’s toch gewoon iemand die schrijft?
  ik hoop dat het lukt om er uiteindelijk een inkomen uit te halen. heb je al enig idee hoe je dat het liefst zou willen? met je blog of een boek schrijven of…?

  Liked by 1 persoon

  1. Ik dacht eerst met mijn blog maar dat idee lijkt niet direct haalbaar, maar ik schrijf ook aan twee mogelijke boeken waar ik misschien ooit een uitgever voor vindt of die ik als e-book uitgeef…

   Like

 4. In je gat gebeten of niet: je hebt er iets kostbaars van opgestoken. En het siert je dat je het verhaal van Peter afmaakt. Want waar je aan begint…maak je ook af. Echte schrijvers tenminste wel!
  Lieve groet

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s