Liebster than Liebster – the second award :)

Picture from http://www.eatrunandeverythinginbetween.com

Lieve Morgaine nomineerde mij deze week met alweer een Liebster Award, dank je wel Morgaine van Morgaine’s passions. Ik beantwoord met plezier de elf vragen die je opstelde.

Wie wat meer uitleg wil over de Liebster Award kan die terugvinden in de blogpost die ik gisteren schreef.

Hier zijn ze dan: de vragen van Morgaine.

1.Hoe maak jij jouw dromen waar. Werk jij er actief aan? Of blijft het bij dromen?

Ik probeer mijn dromen actief waar te maken. Ik droom van schrijven, en dus schrijf ik. Ik had nachtmerries en nog véél meer van de kl*te job die ik had, en dus stapte ik uit die job. Ik hou van sociale contacten en dus ontmoet ik nieuwe mensen en geniet. Er zijn natuurlijk dingen waar ik wel van droom maar die ik niet kan realiseren omdat ze bijvoorbeeld te duur zijn, of omdat ik er niet de juiste skills voor heb. Maar dat is dan ook maar zo. Ik ben best tevreden met de dromen die ik wel kan realiseren.

2. Een koophuis of een huurhuis en waarom?

In elk geval een eigen huis. De huurprijzen zijn abominabel hoog, het geld dat je er elke maand voor neertelt verdwijnt gewoon, terwijl je voor iets meer een lening kan afbetalen. Maar ik besef dat dit niet voor iedereen mogelijk is.

3. Als jij zou mogen emigreren naar waar ook ter wereld, waar zou je dan gaan wonen, werelddeel, plek of plaats.

Ik denk dat ik maar in Europa blijf, meer bepaald in België en nog concreter in Gent. Het is niet de mooiste plaats van de wereld, alhoewel ;), en er zijn veel dingen die fout lopen in dit land, maar uiteindelijk wonen hier de mensen waar ik van hou, en is er héél veel om dankbaar voor te zijn. Maar ik zou wel héél graag op reis gaan naar al die andere landen en werelddelen, voor kortere of langere tijd, zolang ik maar terug kan keren naar Gent.

4. Gelukkig zijn, kies jij daarvoor of vind jij dat het je overkomt.

Ik geloof dat gelukkig zijn iets is waar je voor kan kiezen tot op een zekere hoogte. Je hebt mensen die schijnbaar alles hebben en nooit gelukkig zijn, en je hebt er anderen die schijnbaar niets hebben, zelfs geen goede gezondheid, en die geluk uitstralen. Maar het is allemaal niet simpel. Veel heeft ook te maken met je aard. Als je van nature een beetje somber of melancholisch van aard bent, is het moeilijker om gelukkig te zijn, zelfs als de omstandigheden optimaal zijn. Gezondheid lijkt mij een belangrijk gegeven om gelukkig te kunnen zijn. Een zekere materiële welstand ook, niet dat je miljoenen moet hebben, maar toch voldoende om in je basisbehoeften te voorzien en nog een beetje extra liefst ook.

5. Heb jij groene vingers?

Absoluut niet!!! Ik ben dol op planten en bloemen, natuur tout court, maar ik heb er geen verstand van en kan er mij ook niet lang mee bezig houden.

6. Fiets jij veel of graag?

Vorig jaar heb ik héél véél gefietst, sedert ik zo actief ben met mijn blog is dat veel verminderd. Niet goed. Ik doe het wel héél graag. Ik had me voorgenomen om start to bike te doen, en toen viel ik en brak mijn pols. Dus van zodra ik weer vrij kan bewegen begin ik er alsnog mee.

7. Kook je zelf elke dag? Of ben je van de kant en klare maaltijden.

Ik kook praktisch elke dag zelf. Nog steeds kook ik in zulke hoeveelheden dat we elke week wel eens een restjesdag kunnen inlassen. En nu en dan eens een frietje uit de frituur of een pizza, dat moet kunnen.

8. Wat heb jij nog nooit gedaan maar zou je wel graag willen doen.

Ik zou dolgraag een weekje naar de Malediven gaan, en daar leren snorkelen. Verder genieten van zon, zee, wuivende palmbomen en aangenaam gezelschap en zeker ook van boeken.

9. Wat is jouw lievelingsbloem?

Alle bloemen behalve anjers en lelie’s. Maar voor de rest kan je me altijd plezier doen met één of meerdere bloemetjes.

10. Stel je krijgt je absolute droombaan aangeboden met een zeer goed salaris en alles erop en eraan, je kunt voortaan doen wat je wilt, maar… Er wordt van jou gevraagd om te stoppen met bloggen, zou jij dat doen?

Dat zou héél erg moeilijk worden. Maar een mens leeft niet van lucht alleen, dus ja, ik zou het doen, maar ik zou wel verder schrijven, een boek dan 🙂

11. Heb je nog een vraag aan mij, zo ja, vraag het en ik kom als ik er een antwoord op kan geven, deze geven aan jou.

Wat was je mooiste herinnering aan de zomer tot nog toe?

Zo, Morgaine, ik heb je vragen opgelost, met véél plezier.

Nu mag ik er zelf elf opstellen, maar weet je, dat heb ik pas gisteren gedaan, en ik ben wat lui vandaag. Maar Mark Doornaert heeft zo een mooie vragen opgesteld voor de Liebster Award gisteren, dat het doodzonde zou zijn om die slechts één keer door te geven. Dus Mark; als je het niet erg vindt, ik pik je vragen effe in 🙂 Protest komt sowieso te laat. Alleen de eerste en de vierde vraag heb ik veranderd 🙂 O, en lees meteen ook eens zijn antwoorden op mijn vragen: hilarisch echt!!

 1. Ben je een ochtend – of een avondmens?
 2. Waarom volg je mijn blog?
 3. Waarom schrijf je zelf?
 4. Wat doe je het liefst op een lange zwoele zomeravond?
 5. Hoe lang schrijf je aan een roman? Kan je iets vertellen over je laatste roman?
 6. Welk muziekgenre geniet je voorkeur?
 7. Schrijf je zoals ik dagelijks?
 8. Hoe hou je het vol in dit leven?
 9. Heb je nog persoonlijke ambities, mag buiten schrijven zijn?
 10. Wat eet of drink je graag?
 11. Wat wens je de mensheid toe?

Ik nomineer:

Mario van Di Mario

Celine van RachelCeline.com

Babette van Darling Doormat

Marjelle van Marjelle Blogt

Harrij van Gedacht en Gedicht

Veel plezier zou ik zeggen!!!

© Myriam

36 gedachten over “Liebster than Liebster – the second award :)

 1. En méér en méér Myriam komt hier via al die tags en awards naar boven drijven. Hoewel ik niet zo van de tags ben, neem ik van jou die uitdaging graag aan, zodra ik bevrijd ben van mijn limerickverslaving.
  Morgen publiceer ik limerick nummer honderd en daarna ga ik intensief afkicken. Een mooie oefening lijkt mij in dat geval de Liebster Award met de serie vragen die jij hebt gesteld.
  Duizendmaal dank voor de afleiding die je mij daarmee bezorgd, een afleiding die mij hopelijk helpt de ergste afkickverschijnselen te lijf te gaan 😀

  Liked by 1 persoon

 2. Dramatisch dit, nee niet jouw antwoorden, maar de tag natuurlijk. Ik kan natuurlijk zeggen. He ik ben geen tag gehad. Wel ene Mario, maar die ken ik niet…. 😉 Er moet toch echt Di voor…

  Ik ga er eens over pluizen en voordat ik jarig ben plaats ik hem…

  Love As always
  Di Mario

  Liked by 1 persoon

 3. Hahahaha, geweldig en ik ga zeker even lezen bij de rest en Di Mario! De ik doe geen tags man! tssssssk, hahahaha ik ben heel benieuwd!

  Ennuh, jouw tegenvraag, mijn mooiste moment van deze zomer… ja dat was toch wel tot nu toe mijn nicht die mij liet zien en vertelde dat zij zwanger IS, alleen voor de familie al heel pril bekend op 25 juli tijdens de koperen bruiloft van mijn ouders. 😀

  X

  Liked by 1 persoon

 4. Dank je dat je mij niet genomineerd hebt, Myriam. Ik houd helemaal niet van dit soort dingen. Maar ik heb wel je antwoorden met plezier gelezen en sommige daarvan komen vrij dicht bij mij. Zoals jij het liefst in Gent blijft, verstop ik me gaarne in het Patershol van Wormerveer. Soms kom ik er uit maar niet teveel. En die boeken… wat als er geen boeken waren, dan vond ik ze zelf uit. In de woonkamer staat bijvoorbeeld een kast met Russisch (vertaald hoor) en Vlaams. Heerlijk.
  En ach…elke week naar Hasselt is toch ook eigenlijk een soort buitenlandreis.
  Maar het mooist van België vind ik toch wel het door de Vlamingen gewraakte Wallonië. Durbuy, Spa, Boullion, Dinant… ach er is zoveel moois, een Belg zou niet eens naar het buitenland hoeven.
  Enfin…stoppen Plato, je maakt er weer een blog van.

  Liked by 1 persoon

  1. Je hebt helemaal gelijk Plato. Ik vind Nederland echter nog mooier dan België, jullie hebben tenminste nog van ruimtelijke ordening gehoord. Dat kennen ze hier helemaal niet. Wallonië is dan ook het mooiste deel behalve Gent natuurlijk dat is nog mooier. Ik wist niet dat jij niet van tags hield, maar dat heeft me nog nooit tegengehouden om er een uit te delen. Dus wie weet???;)

   Like

   1. Ik vind Gent ook prachtig maar het noodlot besliste dat we er altijd met regen waren. Februari, ijskoud, nat doken we in de richting van het Lam Gods met in het achterhoofd dat ene paneel dat zich nog ergens op een Gentse zolder zou bevinden. Patershol gezien (erg leuk) en voor de rest… zwerven door de stad, paraplu over het hoofd gevouwen. Ik neem me nu voor om op een zachte lentedag terug te komen, tegen de zachte zon in te knipperen en… Gent opnieuw te ontdekken. En dan hoor ik in gedachte dat mooie lied van Robert Long: weet je nog, Gent. https://youtu.be/d0gZpWpZEKo

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s