Lost and found: the Liebster Award

Zoals je kon lezen in een eerdere blog betreffende mijn verder schrijdende dementie, en het verlies van awards, had ik wel helemaal alleen en zelfstandig de Versatile Blogger Award teruggevonden, maar de andere was helemaal en compleet uit mijn geheugen verdwenen. Als ik niet alles onmiddellijk en direct noteer, gaat het fout, onherroepelijk. Maar gelukkig komt er soms hulp uit onverwachte hoek 🙂 Zo wist Morgaine me te vertellen dat ze ontdekt had waar mijn andere award kon gevonden worden: bij Roos van Daily Dose of Rose. Zij bedacht mij met de Liebster Award. Ik kreeg hem ooit, maanden geleden, toen ik nog een groentje was in Blogland. En nu dus opnieuw door Roos, waarvoor dank. En Morgaine was zo lief om mij meteen nog een keer te nomineren voor dezelfde award, maar dan met haar vragen. Dank je wel, Morgaine. Jouw vragen los ik binnenkort op. Nu ga ik met de vragen van Roos aan de slag.

Voor de bubbels onder jullie die geen idee hebben wat een liebster award is, nog even kort de uitleg.

 • Vertel welke blogger je heeft genomineerd.

 • Beantwoord de vragen die je gegeven zijn door degene die je genomineerd heeft.

 • Nomineer vijf andere bloggers en link deze (200 volgers, of minder). Ik vergeet hierbij even het feit dat ik meer dan 200 volgers heb 😉

 • Stel iedere genomineerde op de hoogte van hun nominatie.

 • Maak een vragenlijstje van elf vragen voor de genomineerden.

Punt één check – punt twee komt er nu aan:

 • Welke gebeurtenis zou je graag willen overdoen?

Mocht dat zomaar kunnen, dan zou ik mijn studiekeuze herbekijken. Ik koos om allerlei redenen voor een studie verpleegkunde, waarom precies kan je nalezen in dit blogpostje van in het begin. Ik zou nu eerder kiezen voor een studie taal – en letterkunde, of journalistiek. In ieder geval een studie waarin ik mijn schrijfskills verder kan ontplooien.

 • Ga je graag op de foto?

Eigenlijk wel, maar ik wil volledige zeggenschap hebben over het eindresultaat. En als het mij niet bevalt, wat vaak het geval is, wil ik dat die foto direct en stante pede gewist wordt. Want ik ben behoorlijk ijdel.

 • Waar kun je je echt aan irriteren?

Aan alles en aan niets, helemaal afhankelijk van de mood waarin ik zit. Soms als het moeilijk gaat erger ik me aan een voorbijzoemende vlieg, op andere momenten kan ik rustig en zen blijven bij voorbijrazende snelheidsduivels.

 • Noem 3 dingen die jou blij maken.

Mijn kinderen in de eerste plaats, in de tweede plaats de zon, en in de derde plaats schrijven.

 • Op welke prestatie, groot of klein, ben je erg trots?

Op het feit dat ik na twintig jaar mijn job heb opgezegd, zonder dat ik iets anders had gevonden. Sommige mensen noemen dat dom, ik vond het iets dat me bijzonder blij heeft gemaakt. Een enorme overwinning op mezelf en op de angst van het onbekende.

 • In welke sport zou je wel willen uitblinken?

Latijns Amerikaanse dansen 😉

 • Welk recept heb je recentelijk ontdekt en hoe beviel het?

Op de blog Tuur met Pruimen ontdekte ik een goddelijk recept voor gevulde puntpaprika’s. Simpel en overheerlijk!!!

 • Wat is jouw ochtendritueel?

Uit bed komen, en in kamerjas koffie drinken, boterhammetje eten, en FaceBook bekijken, soms eens wat blogs lezen op mijn smartphone. En daarna douchen.

 • Waar mag men jou voor wakker maken?

Liefst nergens voor, als ik éénmaal in slaap ben gevallen, wil ik dat graag zo houden; Dus laat mij alsjeblieft rustig verder slapen tot het tijd is om op te staan.

 • Ben je wel eens echt verrast?

Constant eigenlijk. Het leven heeft elke dag wel verrassingen in petto, klein of groot, soms aangenaam, soms vreselijk. Maar waar ik nu onmiddellijk aan terugdenk is mijn vijftigstge verjaardag. Toen hadden mijn moeder, broers en schoonzussen vijftig rozen voor mij gekocht, en alle neefjes en nichtjes kwamen elk om beurt een roos brengen tot ik ze allemaal in mijn handen had, ontroerend moment.

 • Hoe creatief ben je?

Als ik creatief hoor dan denk ik aan breien, haken, knutselen, en dergelijke. Dat is allemaal niet aan mij besteed, ik heb twee linkerhanden. Het interesseert me ook totaal niet. Maar ik vind dat ik behoorlijk creatief ben met woorden. Dus ja, op dat vlak wel creatief.

Nu mag ik vijf andere bloggers nomineren met deze Liebster Award, ik kijk even wie ik nu zou kunnen aanspreken?

En nu nog elf vragen om deze mensen mee te verblijden 😉

 1. Wat is voor jou de belangrijkste reden om te bloggen?
 2. Wat zijn je drie meest positieve karaktereigenschappen?
 3. En wat zijn dan de meest negatieve eigenschappen bij jezelf?
 4. Welke quote omschrijft het meest je levenshouding?
 5. Wat is je meest geliefde bezigheid op een warme zomeravond?
 6. Wat is je minst geliefde bezigheid op een hete zomerdag?
 7. Wat is je meest geliefde bezigheid op een ijzig koude winteravond?
 8. Wat is je minst geliefde bezigheid op een donkere duistere en koude winterdag?
 9. Wat is je lievelingsseizoen en waarom?
 10. Hoe ga je het liefst op reis?
 11. Waar ga je het liefst heen op vakantie?

Zo, dat is netjes afgewerkt denk ik zo. Ik kijk met verlangen uit naar de antwoorden van deze bloggers. En ik stuur ze voor de zekerheid nog een linkje zodat ze weten dat ze genomineerd werden.

© Myriam

39 gedachten over “Lost and found: the Liebster Award

 1. Dankjewel voor de nominatie! Omdat ik momenteel geen plek heb in mijn planning om hem over te nemen en ik wel graag de elf vragen wil beantwoorden, zal ik hem hieronder zetten!

  1. Wat is voor jou de belangrijkste reden om te bloggen?
  Jezelf ontwikkelen, dingen van jezelf in de tekst kwijt kunnen, interactie met lezers.

  2. Wat zijn je drie meest positieve karaktereigenschappen?
  Moeilijk… Humor, fantasie en betrouwbaarheid (denk ik).

  3. En wat zijn dan de meest negatieve eigenschappen bij jezelf?
  Sarcasme

  4. Welke quote omschrijft het meest je levenshouding?
  “I have loved the stars too fondly to be fearful of the night.” – Sarah Williams (1837–1868)

  5. Wat is je meest geliefde bezigheid op een warme zomeravond?
  Helemaal niets. Ik heb een bloedhekel aan warm weer.

  6. Wat is je minst geliefde bezigheid op een hete zomerdag?
  Eigenlijk alles.

  7. Wat is je meest geliefde bezigheid op een ijzig koude winteravond?
  Glas whiskey, muziekje (Leonard Cohen, Frank Sinatra, Nina Simone.. zoiets) en een goed boek.

  8. Wat is je minst geliefde bezigheid op een donkere duistere en koude winterdag?
  Wakker worden.

  9. Wat is je lievelingsseizoen en waarom?
  Seizoen 4 van [H]ouse vind ik geweldig. Maar ook de eerste seizoenen van Daredevil en Sense8 (te vinden op Netflix).

  10. Hoe ga je het liefst op reis?
  Geen voorkeur.

  11. Waar ga je het liefst heen op vakantie?
  Engeland, Schotland, Ierland. Amerika. Australië. Eigenlijk overal waar ze Engels spreken.

  Liked by 1 persoon

 2. hahahahahaha dat zal Mrs. Brubeck leuk vinden 😉 Weet ik zeker!

  Leuk om jouw antwoorden voor Roos te lezen en creatief zijn, kan op vele manieren, mensen op kantoren moeten vaak ook creatief zijn en blijven in hun werk. Of waar ik werk, moet ik ook constant om met mijn zonnestraaltjes om te gaan creatief zijn en blijven. Hen te laten doen wat ze moeten doen. Als je kinderen hebt, hun opvoeding, dan moet je meer inventief zijn ook vaak, hahahaha Dus jij bent wel degelijk creatief, en zelfs met geld omgaan als er een bedrag weg valt is creatief bezig zijn 😉 Bij deze! En ik denk dat jij dat allemaal kunt, je bent immers verpleegkundige geweest is ook een beroep waar je volgens mij heel creatief moet leren te zijn tegenwoordig.

  X

  Liked by 2 people

 3. En zo word je langzaam maar zeker een open boek, Myriam. Vooral jouw antwoord op welke prestatie je het meest trots bent, spreekt mij aan. Ik (her)ken dat en weet hoe een goed gevoel dat geeft. Er is altijd een toekomst en die altijd anders dan je gedacht had/hebt. Vertrouwen is een groot goed!

  Liked by 1 persoon

 4. Zo, dat zijn een berg vragen! En ik heb je antwoorden allemaal met plezier gelezen.
  Ik vind het getuigen van lef hebben om je baan op te zeggen zonder dat je een nieuwe hebt. Mensen die er anders over denken, daar veeg je gewoon je billen mee af 😉
  Lieve groet

  Liked by 1 persoon

 5. Oh, wat erg, ik zie dat je mij in 2015 hebt uitgenodigd en zie dit nu pas, ben mijn blog even aan het doorspitten, vandaar.
  Bedankt alsnog voor de uitnodiging maar ik doe er niks mee, heb dit al eens eerder gedaan en ging best veel tijd in zitten 🙂
  Zonnige groetjes!

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s