DEMENTIA PRAECOX AND THE VERSATILE BLOGGER AWARD

De naam betekent `vroegtijdige dementie` en werd voor het eerste gebruikt door de Franse psychiater Bénédict A. Morel (1809 – 1873).

Definitie gevonden op http://www.encyclo.nl

Enige tijd geleden, ik weet niet meer precies wanneer (dat is ook een duidelijk symptoom van mijn aandoening natuurlijk 😉 ) ontving ik twee nominaties. Ongeveer rond hetzelfde moment.

Nu ben ik altijd een heel klein beetje veel blij als ik zoiets ontvang. Zo blij als een kind eigenlijk. Ik geef toe, het is belachelijk, maar toch, het is zo.

Dus no way dat ik zo’n award laat passeren zonder er iets mee te doen.

Alleen, door mijn hierboven beschreven aandoening vergeet ik wie mij de award heeft doorgespeeld, vergeet ik om welke award het gaat, en wordt het dus wat moeilijk om uit te vogelen wie ik moet bedanken en waarom?

Omdat de dementie nog niet hélemaal heeft doorgezet, wist ik nog waar ik ongeveer diende te zoeken. En ja hoor, de eerste award is ondertussen boven water gekomen. Ik laat jullie even meegenieten van het principe achter de Versatile Blogger Award 😉

If you are nominated, you’ve been awarded the Versatile Blogger award.

 • Thank the person who gave you this award. That’s common courtesy.

 • Include a link to their blog. That’s also common courtesy — if you can figure out how to do it.

 • Next, select 15 blogs/bloggers that you’ve recently discovered or follow regularly. ( I would add, pick blogs or bloggers that are excellent!)

 • Nominate those 15 bloggers for the Versatile Blogger Award — you might include a link to this site.

 • Finally, tell the person who nominated you 7 things about yourself.

Button from https://versatilebloggeraward.wordpress.com

Daar gaan we dan 🙂

Ik kreeg de Award van Melissa Laseur van de gelijknamige blog. Dank je wel daarvoor Melissa 🙂

Melissa’s blog gaat niet alleen over mode en aanverwanten, maar zij schrijft ook héél open en boeiend over de vreselijke aandoening die haar al zo jong in zijn greep houdt: MS of multiple sclerose. Ik volg haar met plezier. Misschien kunnen jullie ook eens een kijkje nemen bij haar?

Naar het schijnt mag ik hier vijftien!!! bloggers nomineren voor deze Award. Hoop dat jullie er even blij mee zijn als ik, sweeties 🙂

Ik nomineer de laatst ontdekte bloggers die de voorbije week ook iets gepost hebben ook:

Potverdimme, dat was een héél werk zeg. En dan moet ik nu nog beginnen aan de Award zelf: zeven dingen over mezelf vertellen. Hoe moet een mens daar in godsnaam aan beginnen? Zo helemaal out of the blue?

 • Schrijven is zowat het liefste wat ik doe. Ik kan er eindeloos zoet mee zijn. Op de tweede plaats staat lezen, op de voet gevolgd door reizen.
 • Mijn kids zijn het belangrijkste in mijn leven, het mooiste dat mij ooit is overkomen, en een reden om dankbaar te zijn voor elke dag met hen.
 • Ik ben allergisch voor onrecht, in alle soorten en vormen.
 • Ik kan schaamteloos genieten van de mooie dingen in het leven: lekker eten en drinken, goed gezelschap, prachtige natuur, mooie steden….
 • Ik ben dol op de lente, de zomer en de herfst, op voorwaarde dat de temperaturen tussen de 22 en de 27 graden liggen, en dat het enkel ’s nachts regent.
 • Ik hou van kalfszwezerikken en ander orgaanvlees.
 • Ik heb een ongebreidelde fantasie.

Maar toch ben ik blij dat ik zeven punten uit mijn mouw heb weten te schudden, want zeg nou zelf. Zo maar random beginnen zwanzen over jezelf, niet simpel hoor.

Het is dan ook met een zeker pervers genoegen dat ik uitkijk naar de manier waarop de genomineerde bloggers dit zullen oppakken.

Succes sweetiepies

Ik ga met mijn dementerende geest op zoek naar de andere award die mij werd toebedeeld? Wie wat waar en wanneer, God weet het.

© Myriam

 

29 gedachten over “DEMENTIA PRAECOX AND THE VERSATILE BLOGGER AWARD

 1. Gefeliciteerd met je gewonnen award Myriam 🙂
  Door de reactie van Beaunino zie ik dat het bij jullie vandaag Moederdag is. Wat mooi op de dag van Maria Tenhemelopneming.
  Ik wens je dan ook graag een fijne Moederdag 🙂

  Liked by 1 persoon

 2. hahahaha dat is erg Myriam, je tags en awards kwijt raken, uhm… en dan weet ik wat er nog meer op komst is voor jou 😛

  En dat zomaar uit het niets wat opnoemen ja dat snap ik ook niet helemaal maar goed, eens moet de eerste keer zijn, hahaha

  Fijne moederdag, ik las het al bij Mrs. Brubeck ook vanmorgen.

  Liked by 1 persoon

   1. LOL, Myriam, ik denk dat ik jouw tag/award heb gevonden per ongeluk, diegene die jij kwijt bent, hahahahaha Kijk, ik heb jou nu een award gegeven die ik dan weer kreeg… klik vooral ook op de link van wie ik hem kreeg…. en dus heb je hem nu twee keer te pakken 😛

    Want ik heb hem aan jou gegeven oa. 😀 Ik hoop dat je hem gaat doen, van ons allebei!

    https://mymorgaine.wordpress.com/2015/08/16/de-liebster-award-1/

    Liked by 1 persoon

     1. Ja toch? Dat is de award die je kwijt was, hahaha ik las het zelf terug en zag jouw naam staan en dacht hey! 😀 fijne zondag en veel plezier ermee 😉 Ik heb de tweede ook al klaar staan, maar of die meteen morgen komt… en nog een tag ook.. van weer elders en anders 😀 X

      Liked by 1 persoon

 3. Het kan nooit genoeg moederdag zijn :). We hebben het in onze contreien al gehad, maar toch wens ik je vandaag ook een fantastische.
  Toen ik die kenmerken zag herkende ik heel veel van mezelf, behalve dat orgaanvlees dan. Bwèèèèèrk, Myriam, hoe is het toch mogelijk 🙂 🙂 ???

  Liked by 1 persoon

 4. Ook deze ging aan mijn neus voorbij. Dat is fijn en het scheelt zeeën van tijd.
  Ik heb trouwens eens in een verpleeghuis een vrouw van 51 gezien die in hoge mate dement was. Ze was enorm agressief. Pas toen haar man langs kwam (die zit op de grote vaart) en haar streelde, werd ze ineens heel zacht.
  Toen ik een maand later weer in het verpleeghuis kwam, zat ze onder de kalmerende medicijnen, doodstil aan een tafeltje en keek het oneindige in. Dat alles heeft heel veel indruk op me gemaakt. En al die vragen waar je nooit antwoord op krijgt…..

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s