A random morning.

Picture from http://www.uitdevertaalpraktijk.blogspot.com

Random is véél gezegd, maar je snapt de idee, bubbel/blogvolger.

Random op dit moment in het leven alhier betekent een dochter die naar vakantienormen vroeg uit de veren moet, om die gevreesde tweede zit voor te bereiden.

Vroeg uit de veren voor haar is voor de rest van het gezin lekker lang uitslapen. Geef toe, half negen is een mooi uur om je bed uit te rollen. Maar voor TD is het vroeg, erg vroeg.

Toch moet ik toegeven dat de confrontatie met dochterlief om half negen soepeler verloopt dan die om zeven uur in de ochtend, wat wel eens gebeurt op een random dag tijdens het academiejaar.

Het geluidsniveau dat ze produceert tijdens de gebruikelijke ochtendactiviteiten is echter van dezelfde sterkte, ongeacht of het nu zeven uur dan wel half negen is.

Je kan dat het best vergelijken met het aantal decibels dat geproduceerd wordt door een laagvliegende straaljager, of door het geluid van brekend porselein, wanneer je een troep olifanten loslaat in …. inderdaad… de porseleinwinkel.

Vanmorgen was er een moment van inzicht, kortstondig maar het biedt hoop voor de toekomst. Ze vroeg zich luidop af hoe het toch mogelijk was dat ze er niet in slaagde zich rustig en stil te prepareren voor de komende werkdag? Hoe vervelend was dat niet voor haar? Mijn repliek dat het toch altijd iets vervelender was voor haar omgeving dan voor haar zelf, werd met een ongelovige glimlach onthaald.

Trouwens, kind, welke pull heb jij daar nu aan? Die is toch kilometers te wijd voor jou, en ik heb die ook nog nooit gezien hoor.

Neen, dat klopt, dat is de pull van vuuve. Vuuve, who the beep is vuuve? Wel, die kerel die ik op graspop leerde kennen, en die zondag ook op het Alcatraz festival was.

O, die vuuve. Hoop dat de jongen nog een andere naam heeft, want vuuve, geef toe, het klinkt vreemd. 😉

En jij had geen pull mee, vandaar dat je vuuve’s pull hebt ingepikt. 🙂

Enkel een mysterieuze glimlach als antwoord.

En die vuuve, hoe oud is hij , waar woont hij, wat studeert hij, wat doen zijn ouders, gebruikt hij drugs, drinkt hij, is hij een gevaarlijke crimineel, is hij het tout court wel waard dat mijn dochter zijn pull draagt, gvd?

Maar mama toch, vuuve is gewoon een vriend hoor.

Natuurlijk kind, natuurlijk.

Ze schudt haar ondertussen blauw gekleurde haar naar achter, lacht haar verpletterende glimlach, en installeert zich om haar boots aan te trekken en naar de bib te vertrekken om te studeren. Tien minuten heeft ze daar voor nodig. Nou vraag ik je. Je moet er iets voor over hebben toch.

The one with the blue hair is mine

Als Sara het huis is uitgestampt, sorry Saartje ;), komt zoonlief de trap af. In tegenstelling tot zijn zus, is hij de rust en de kalmte zelve. Soms schrik ik me dood omdat hij plots achter me staat. Dat zal me met Sara niet snel gebeuren.

Jeroen plaatste zijn CV online, op de site van de VDAB, rond een uur of elf. Tegen zes uur ’s avonds had hij zeven telefoontjes gekregen. Vijf sollicitatiegesprekken liggen vast voor deze week. Waaw, wat een gevoel om zo gewild te zijn.

Ook vandaag blijven de reacties binnenstromen. Ik stel hem voor om als secretaresse op te treden. Hallo, met de secretaresse van Jeroen….

Wat kan ik voor u doen? Neen, de heer ..  kan op dit moment niet aan de lijn komen. Hij is druk bezig met een belangrijke sollicitatieprocedure. Misschien kunt u mij doorgeven welk verloningspakket en extralegale voordelen u voor hem in petto heeft, dan geef ik hem die zeker door.

LOL. Ik speel geen secretaresse hoor, hij doet alles zelf natuurlijk. En ik hoop uit de grond van mijn hart dat, uit die veelheid van aanbiedingen, de job van zijn leven zal oppoppen!!!

Spannende tijden hier

© Myriam

42 gedachten over “A random morning.

 1. Ik heb het ook allemaal meegemaakt. Liefst zou je als ouder zelf in de boeken duiken om voor hen de tweede zit te doen :), of zou je willen zetelen in het selectiecomité voor vacatures. Maar het loopt allemaal lot – over vijf jaar zul je er met de glimlach op terugkijken…

  Liked by 1 persoon

 2. Wat een vredig logje vandaag. Alles koek en ei in huize bubbel. Geweldig. Dat blauwe haar staat Sara als gegoten 😀 Ik zal voor haar duimen en ook voor je zoon.
  Maar een secretaresse met slechts één werkzame arm… 😦 , die kan zo’n snelle zoon van de wereld vast niet bijhouden.

  Liked by 1 persoon

 3. Hahahaha geweldig en wat die laarzen betreft, ja dat had ik nu ook, maar dan anders, eighties, dus die strakke spijkerbroeken stretch, maar wel je lange laarzen eronder proppen, dus laarzen in de broek doen, dan pas je voet in de laars, laars twee, broek omhoog rollen over je benen heen, en als je pech had, zelfs nog even op bed liggen om de rits dicht te krijgen, hahaha maar dan was ie net gewassen, moest ie nog even in model komen.

  Super voor Jeroen, wat moet dat goed voelen, vooral in deze tijd! Toi, toi, toi dat zijn droombaan er direct bij mag zitten!

  X

  Liked by 1 persoon

  1. Tja, Nina, het heeft allemaal met zijn diploma te maken hé. Hij heeft een technisch diploma, een professionele bachelor elektromechanica, en daar is een enorme nood aan op de arbeidsmarkt. Mocht hij nu nog een beetje meer in zichzelf geloven en wat verbaler uit de hoek durven te komen… Maar in elk geval geen gebrek aan aanbiedingen. Ik wens je zo een goeie job toe!!! Denk je er nog wel aan uitgever te worden?

   Like

   1. Dat ben ik zeker nog niet vergeten! 🙂 De mooiste plaatsen gaan inderdaad vaak naar zij die het luidst durven roepen maar niet noodzakelijk het bekwaamst zijn. Hij zal dat gaandeweg nog wel leren en wat meer haar op zijn tanden kweken 🙂

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s