Random encounter – 2

Picture from http://www.newgrounds.com

Het was gestopt met regenen, die avond. De temperatuur was aangenaam, nu en dan kwam zelfs een klein zonnetje goeiedag zeggen.

Een bezoekje aan de Gentse Feesten drong zich op. Het laatste bezoek alweer dit jaar. Na de Gentse Feesten is de vakantie zo voorbij. Maar laat ik bij het onderwerp blijven. No melancholia!!! I say no no no!!!

Met een toffe madam een hapje eten in Mosquito Coast. Wat erg dat ik daar nooit eerder ben geweest. Een prachtig concept heeft dit reiscafé.

Heerlijke terrassen op verschillende plaatsen. Na veel zoeken vonden we een tafeltje voor twee op het bovenste terras. Héél duur vind ik het wel. Alleen de spaghetti bolognaise was de gewone prijs, en daar gingen we dan ook voor. Hij was erg lekker met veel verse groentjes. En mijn gezelschap had achteraf nog zin in tapas… Ook die waren heerlijk. Veel goeie cocktails ook op de kaart. Ik kom zeker terug, ondanks de hoge prijs. Moet je ook doen.Je zal blij verrast zijn!!!

Daarna zetten we onze tocht verder door de Gentse binnenstad, richting tijdelijke pleisterplaats van Champagnebar Chez De Beir. Tijdens de Gentse Feesten heeft Koen De Beir zijn tenten opgeslagen in de Kammerstraat ter hoogte van de Jeugddienst.

Je hebt enerzijds de ambiance van de Gentse Feesten, en anderzijds de kwaliteit en gezelligheid van de Champagnebar.
Heerlijk!!!!

We zaten daar gezellig op het terras te genieten. Naast ons kwamen drie dames zitten, van een zekere leeftijd. Waarmee ik bedoel dat ze NOG ouder zijn dan ik 😉

De ene was, ik kan het niet beter zeggen, een BITCH pur sang.

In de blokjaren was ze héél wat aangekomen, al hoorde ik haar stellig beweren dat ze nu een totaal nieuwe levensstijl had, waardoor de kilo’s er af vlogen, en ze nu weer zo slank was als een den. Het deed mij een beetje denken aan het sprookje van De Kleren van de Keizer. 😉

Het is mooi om een positief zelfbeeld te hebben.

De dame in kwestie bleef de hele avond aan het woord met een schelle snerpende stem, en een arrogantie die me bijzonder irriteerde. Ik probeerde tevergeefs me op mijn gezelschap te concentreren. Maar ook dat gezelschap zat gebiologeerd te luisteren naar de nu en dan  toch wel interessante zinnen die uit de mond van de rondborstige bruinverbrande ‘kleppe’ kwamen.

Interessant in de zin van Story interessant, of m’as-tu-vu interessant.

Vriendin en ik bleven, als twee konijnen gevangen in een lichtbak, aandachtig luisteren. Trouwens, het hele terras zat mee te luisteren. En te gniffelen.

Iedere keer dat één van de andere madammen probeerde een duit in het conversatie zakje te doen, werd ze onmiddellijk de mond gesnoerd. New York? Maar, ga je naar die plaats in New York? Maar, dat is helemaal niet in het centrum van Manhattan, neen het centrum ligt daar. En heb je dat hotel geboekt? Maar wat een idee, je moet daar gaan logeren…

Naarmate de champagne verder vloeide (de arrogantie waarmee werd besteld!!!!Grrrrrr) werd de monoloog intiemer. We werden deelgenoot gemaakt van de huwelijkse staat van de dame, en hoe weinig die nog voorstelde. Van de minnaar die ze ondertussen had, en waarvoor ze mooie lingerie aandeed, hoewel er binnen de relatie geen intieme delen werden geëxposeerd. Hoe lelijk de minnaar was, maar hoe hij haar op het cultuurpad wegwijs had gemaakt.

En nog veel veel meer.

Het was een tragikomedie. Meer tragisch dan komisch.

Was de dame doof? Kon het haar werkelijk geen fluit schelen dat het hele terras geboeid zat mee te luisteren?

Eén ding, als ik mijn diepste zielenroerselen ooit met jou deel op één of ander terras, en ik gebruik daarvoor dit aantal decibels, snoer me dan de mond. Desnoods met geweld!!!

Myriam

41 gedachten over “Random encounter – 2

 1. Dat beloof ik je bij deze plechtig! Met de hand op mijn ❤ !
  Er bestaan idd echt van dit soort mensen die er van uit gaan dat alles wat zij te berde brengen tot lering ende vermaeck dient van de beduidend minder begenadigde rest van de wereld. Ik kan me voorstellen dat je er door wordt gefascineerd en afgeleid, alleen maar omdat je je ogen en oren niet kan geloven dat zoiets bestaat.

  Liked by 1 persoon

 2. Dit soort mensen kom je soms op de meest vreemde plekken tegen. Ik schrok even van die afbeelding, ik dacht dat er een luguber verhaal bij zou staan. Maar de werkelijk is soms nog meer choquerend! Wat bezield zo’n vrouw vraag ik me af.

  Liked by 1 persoon

 3. Luistervinken levert ook jou een tof blog op weer! Ik verwachtte eigenlijk meer over de Gentse Feesten, maar kreeg wat anders voorgeschoteld. Graag gelezen!
  Kijk je trouwens wel eens bij Sophie Dijkgraaff, zij luistervinkt ook af en toe 🙂

  Liked by 1 persoon

 4. Vreselijk dat soort figuren, iedereen met een snerpende stem en dito verhaal wordt onmiddellijk door mij de mond gesnoerd. Allez ja, dat hoop ik dan maar, dat ik daar nog de energie voor heb tegen die tijd. 😉

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s