Captain Hook

Picture from http://www.disney.wikia.com

Ik voel me een ietsiepietsie zoals Captain Hook.

Mijn linkerhand is een aanhangsel geworden van mijn lichaam. Niets meer dan dat. Een soortement haak dus 🙂

Vanmorgen moest ik naar de  specialist, om de voorlopige gips te vervangen door een definitieve….

Tussen de voorlopige en de definitieve gips mocht ik mijn handen wassen!!!! O zaligheid!! Ik heb het twee keer gedaan, en  heb lekker lang met mijn arm onder de kraan gehangen. Binnen vier weken pas opnieuw 😦

Mijn gipsje is echt mooi!!! De arts suggereerde roze, maar omdat ik geen enkele affiniteit heb met Barbie lachte ik schamper zijn voorstel weg. Niet getreurd, hij had ook fluogroen in de aanbieding, en dat vond ie zelf toch wel de allermooiste kleur. En om de man, die echt wel sympathiek is, te plezieren, dacht ik: Laat ik eens wild doen, en gaan voor dit groen!!

Zo gezegd zo gedaan. Mooi, echt echt mooi!!!

15-07-23 gips

Nog vier  weekjes, en dan zou het moeten in orde zijn. De tintelingen in de vingertjes moeten sneller verdwijnen, anders krijgen we een lekkere spuit cortisone in het gewricht. En eventueel een operatie, maar daar gaan we niet van uit.

De elleboog die schijnbaar mee gebarsten is, komt vanzelf in orde. 🙂
Volg me even op mijn éénhandige tocht door een random dag.

Ik spartel recht uit mijn bed, en trek mijn kamerjas over mijn rechterarm. De rest drapeer ik elegant over mijn linkerschouder.  Natuurlijk zakt dat kl** ding constant van mijn schouder, en word ik ietsje kribbig.

Kopje koffie uitschenken, geen probleem. Boterham uit de broodzak nemen, OK. Maar met één hand een boterham smeren met choco of confituur? Difficult. Laat staan dat ik een pistolet kan opensnijden. Een schoteldoek uitwringen…. vergeet het natuurlijk.

Douchen dan maar. Op mijn knieën voor de douche, alles binnen rechterhandbereik. Kop onder de douche, haar wassen en uitspoelen, recht komen, haar drogen. Dan douche helemaal binnenstappen, linkerarm hoog, en douchen maar.

Dat gaat best, alleen het afdrogen van mijn rechterlichaamshelft is wat problematisch.

Aankleden dan, lukt aardig, maar een bh vastmaken met één goede en één gehandicapte hand, pffff.

En dan je haar  brushen met één hand, of je eyeliner aanbrengen, of deo spuiten onder je rechteroksel….

Allemaal best vervelend, maar niet erg.

Maar het deed me even doordenken. Al die mensen die echt ernstig ziek of gehandicapt zijn: hoe moeten die zich dag in dag uit voelen?

RESPECT voor jullie allemaal!!! Keep the faith.

Myriam

60 gedachten over “Captain Hook

 1. Oef, ja dat bedenk ik mij ook altijd als ik weer even minder ga fysiek en met kruk loop bijv. Bij mij gaat het weer voorbij voor telkens langere periodes, erg fijn.

  Jou wens ik heel veel beterschap en van die kraan, kan ik mij heel goed voorstellen! 😉
  X

  Liked by 1 persoon

 2. Maar meid toch wat een miserie,……en ja dan besef je pas hoe je je 2 handjes mag kussen wanneer je gezond en mobiel bent,……succes de volgende weken!!!

  Liked by 1 persoon

 3. Ja je bent er toch maar mooi klaar mee wanneer die arm ‘gewoon’ ontbreekt of vastzit of wat dan ook. Dan ben je opeens weer blij dat het ‘maar’ vier weken duurt. Ik wens je er nogmaals veel sterkte mee. Overigens, wat het douchen betreft – je kunt je gipsarm toch even in een plastic zak verpakken? Of doe je dat al en moet hij evengoed omhoog vanwege het gewicht of zo?
  En hoe gaat het met schrijven? Went het al om dat alles met één hand te doen?

  Like

   1. Ja dat kan ik begrijpen. Schrijven is balen met één hand is wel de meest opmerkelijke omschrijving die ik ooit ben tegengekomen. Zo zie je maar weer dat er uit het pijnlijke toch weer iets moois voorkomt. Heb een fijne dag!

    Liked by 1 persoon

 4. Wat een positiviteit! Geweldig! Toffe kleur gips trouwens! Ik zou voor paars gaan denk ik, van dat donkerpaars weet je wel, geen lila of roze ofzo. Straks als het gips eraf is ben je extra blij met die hand als je weer alles kunt doen 🙂

  Liked by 1 persoon

 5. Dat zijn van die dingen waar je niet bij nadenkt hè: deo spuiten. Levensgevaarlijk denk ik. Wat zou nog meer echt een uitdaging zijn om te doen? Veters strikken! Een chipszak openmaken. Dat laatste kan natuurlijk ook met je tanden. Amusant om over na te denken dit…. 🙂

  Liked by 1 persoon

 6. Zet elke avond maar een streep op het slaapkamerbehang;-) Ik maak een grapje maar leef zeker en vast met je mee! Chapeau dat je nog zulke lappen tekst typt.
  Lieve groet Kakel

  Liked by 1 persoon

 7. Ik heb een keer mijn arm gebroken en een keer mijn voet. Wat een ellende. Ik weet dus hoe je je voelt. Nog een week of 5 en dan ben je er vanaf. PS: is er wel ook nog even een botdichtheidmeting bij je gedaan? Wel verstandig om te doen! (Misschien heb je wel osteoporose… )

  Liked by 1 persoon

 8. Jeetje Myriam, wat een gedoe! Een soort bezigheidstherapie: tegen de tijd dat je gedoucht en aangekleed bent en gegeten hebt is de dag alweer voorbij. Sterkte ermee!

  Liked by 1 persoon

 9. Hahaha, jij arme ziel. Pas als je zelf lichamelijk beperkt raakt – al is het maar tijdelijk- ga je pas beseffen wat hef daadwerkelijk inhoudt voor mensen met chronisch pijn of invaliditeit hè?! Tenminste, zo was het bij mij. Ik ben er uiteindelijk ook goed vanaf gekomen, maar
  daarom loop ik nu wel collecte voor de reuma stichting.
  Sterkte hoor, en nu ook maar hopen dat het niet zo gaat jeuken, verschrikkelijk lijkt me dat.

  Liked by 1 persoon

 10. Hip hoor 🙂 Maar inderdaad…wat een ellende!
  Mocht je geen bad hebben, schaf zo’n plastic zwembadje aan…kan je daar nog lekker in poedelen, staat immers nergens dat je daar geen lekker badschuim in kan doen 😉

  Liked by 1 persoon

 11. Zo herkenbaar! Ik ben een aantal jaar geleden geopereerd aan mijn duim en moest ook alles met één hand doen. Lastig he? Potten openmaken was ook een ramp! Maar je leert vanzelf trucjes! Sterkte! Enne.. Lekker kleurtje wel!

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s