Random encounter – 1

Picture from http://www.ukstudentlife.com

De wagen staat stil in het midden van de straat. Dagelijkse kost in deze buurt. Zonder ook maar enigszins racistisch te zijn, (mensen die mij kennen weten dat ik GEEN ENKELE AFFINITEIT heb met racisme) constateer ik dat de allochtone Gentenaar wel  goed geïntegreerd is, maar toch minstens één gewoonte uit het land van herkomst heeft meegebracht. Met name de gewoonte om dubbel te parkeren, of om, zoals in dit geval, in het midden van de straat te blijven stilstaan om een geanimeerd gesprek te voeren.

Geen last van schuldgevoelens omdat de achterop komende wagen graag zou doorrijden. Geen stress, complete zenmodus.

Hoe mooi kan het leven zijn?

De zenmodus van de allochone medemens in kwestie bleek uit zijn relaxte houding. Het raam van de SUV stond open aan de passagierskant, en de babbelaar in kwestie leunde met zijn bovenlichaam, ik verbeter mezelf, met zijn buik, op de ontstane deuropening.

Druk gesticulerend stak hij zijn betoog af.

We waren moe, en wilden eigenlijk snel naar huis. Anders had ie daar van ons gerust nog twee uren mogen staan. Het was wel interessant om hem bezig te zien.

Maar het mooiste moment kwam toen hij besloot toch enige aandacht te geven aan zijn omgeving, en hij zich welwillend losrukte uit zijn gebogen positie.

Dat de man in kwestie niet mager was, dat hadden we al vastgesteld. Dat hij een buik had konden we vermoeden. Maar dat die buik zo indrukwekkend was, neen. Dat was toch een bijzondere verrassing.

Een te kort t-shirt onthulde een witte massa, die bovendien gevaarlijk afhing over zijn broekband. Niet zomaar een beetje,maar een beetje veel. Echt wel een afdak 🙂 om het oneerbiedig uit te drukken.

Toch wel een handig attribuut om op te leunen, dit kussen.

Myriam

23 gedachten over “Random encounter – 1

 1. Het moeten geen allochtonen zijn om dergelijke manieren te hebben. Bij ons in de straat is dit dagelijkse kost… Mijn buur is boekhouder, en constant staan hier auto’s dubbel geparkeerd of vlak voor onze oprit, zodat we niet kunnen oprijden.
  Misschien was de man hoogzwanger?

  Liked by 1 persoon

 2. Ik deel je afkeer van racisme en apprecieer de voorzichtige toon die je daarom gebruikt. Ik zou mij aan dit gedrag ook ergeren en denk dat dit niet zozeer cultuurgebonden is, maar vooral het gedrag toont van de macho die schijt heeft aan de rest van de wereld. Macho’s die m.i. in elk volk voorkomen.

  Liked by 1 persoon

 3. Welke kleur een mens ook heeft en of ie wel/niet ingeburgerd is: beleefdheden tegenover een ander (lees: medeweggebruiker) staat daar toch los van? Het is zo simpel als iedereen een beetje meewerkt.
  Top dat je toch kunt bloggen ongeacht je pols. Heb je er pijn aan?
  Lieve groet kakel

  Liked by 1 persoon

 4. tja, het is zeker geen alleenrecht van allochtonen, dat dubbel parkeren (en achterop liggend verkeer ophouden).
  Ik had deze week ongeveer hetzelfde euvel toen ik met de fiets terugkwam van een bezoekje aan mijn moeder…

  Liked by 1 persoon

 5. Ik merk wel dat mensen ben buitenlandse origine, nogal een pak egoïstischer zijn en denken zich alles te mogen permitteren. Natuurlijk zijn er ook zo Belgen, maar die nieuwe Belgen springen er op dat vlak toch wel uit…

  Liked by 1 persoon

  1. Ik denk niet echt dat het om egoisme gaat, maar om een andere train de vie, meer relax, meer zen, meer in the moment. Ik erger mij er soms aan, maar ik vind ook dat wij er iets van kunnen leren.

   Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s