Why go to Luik if you can go to Hulst

Het plan was om op deze stralende zomertocht een bezoekje te brengen aan Luik. Bakermat van Standard. Station ontworpen door de beroemde architect Calatrava. En er is nog véél meer naar het schijnt.

Echter. Plannen zijn er om te veranderen. Toen ik eindelijk uit mijn bed raakte na alweer een heerlijke fucked up klotenacht zonder al te veel slaap, was het na negenen. Vooraleer ik enigszins toonbaar was, en mijn blogje had geschreven, was het ver na elven. Nauwelijks nog de moeite om naar Luik te vertrekken, vooral ook omdat we de kids hadden beloofd om die avond met hen uit eten te gaan. In het kader van OOK ALS WE NIET ECHT MET VAKANTIE GAAN, MAG HET WEL WAT VAKANTIE ZIJN!!!

De plannen werden aangepast. Wat lag dichterbij, en hadden we nog niet gezien? Juist ja, Hulst.

Jeanken, onze GPS, bracht ons via de KORTSTE weg, niet de SNELSTE, waar we moesten zijn. Zonder haperen. En wat hebben we genoten van de kleine weggetjes waar hij ons door heen stuurde. Mooi, wat is er veel moois vlakbij.

Van zodra we de grens met Olland waren overgestoken in Koewacht, lagen er plots fietspaden, veilig afgeschermd van de weg. En uitgestrekte velden, met slechts hier en daar een huisje. The middle of nowhere, en toch vlakbij.

Ook parkeren is geen enkel probleem in Hulst. Meer parkeerplaatsen dan mensen schat ik. En wat een ontzettend aardig vestingstadje is het.

Rondom rond kan je wandelen over de vroegere omwallingen (3,5 km) midden tussen het groen, en het water. Binnen de omwalling een prachtige basiliek. Alleen de klokkentoren die werd hersteld in de jaren vijftig is wat mij betreft een doorn in het oog van de kunstminnende mens. Maar ja, smaken verschillen natuurlijk.

Hulst staat bekend  als de meest Vlaamse stad van Nederland, waardoor wij er ons onmiddellijk super op ons gemak voelden natuurlijk.

Voor mij is het gewoon een héél gezellig stadje vlakbij, met super leuke terrasjes. Echt een aanrader dit.

Laat de foto’s verder spreken.

IMG_6801
Basiliek van de Heilige Willibrordus
IMG_6803
Nog basiliek
IMG_6816
En nog
IMG_6818
Et encore
IMG_6825
Stadhuis. Ook mooi hoor
IMG_6839
Bollewerckpoort
IMG_6847
Reinaert is er ook geweest… Waar niet eigenlijk?

IMG_6828 IMG_6799IMG_6838 IMG_6843 IMG_6853 IMG_6856 IMG_6862

Myriam

51 gedachten over “Why go to Luik if you can go to Hulst

 1. Ik vind het altijd weer zo leuk al die informatie over Nederland en België, al die plaatsen waar ik dus nog nooit ben geweest. Volgens mij kan ik met gemak en maand op vakantie komen in Nederland en alleen maar bezoekjes brengen aan plaatsen waar ik nog nooit ben geweest :p Ook dit ziet er weer heel mooi uit!

  Liked by 1 persoon

 2. Een paar jaar lang had ik verkering met een jongen uit Zeeuws Vlaanderen. Hulst was de plek waar ik na zeven uur fietsen, buurtbussen, treinen en opnieuw bussen uiteindelijk compleet afgepeigerd aan kwam op de plek waar hij me de dan met de auto kwam halen. In mijn beleving was dat (waarschijnlijk om die reden) een verschrikkelijk rotdorp, haha! Het moois van jouw foto’s is volledig aan mij voorbij gegaan… :-/

  Liked by 1 persoon

 3. Luik of Liége, het is lang, heel lang geleden dat ik daar geweest ben tijdens de vakanties, hahaha oom doorheen te rijden dan en een paar keer een stop, maar ik hoor mijn moeder nog zeggen, vieze stad om te zien… en daar bedoelde ze mee, alles was vies omdat het een industrie stad was, en ik spreek nu over de jaren 80, dus echt heel lang geleden.

  In Hulst ben ik ook weleens geweest, daar zit toch ook de meubelgigant? hahaha maar dan alleen daar op een zondag, verder niet in de stad of het dorp… het ziet er prachtig uit, ik ben blij dat jullie de camera mee hebben genomen 😀

  X

  Liked by 1 persoon

 4. Beste Myriam, je hebt prachtige foto’s gemaakt van de vesting Hulst. Onze stichting Liniebreed Ondernemen zet zich in om forten en waterlinies meer onder de aandacht te brengen. Vesting Hulst maakt als vestingstad onderdeel uit van de Staats-Spaanse Linie. We maken jaarlijks een magazine FORT! waarin we leuke verhalen en uitgaanstips plaatsen. Voor ons nummer dat in april 2016 uitkomt, wilde we o.a. aandacht besteden aan Hulst. Zou ik een aantal van jouw foto’s mogen gebruiken (uiteraard met naamsvermelding) voor ons magazine en eventueel voor onze website http://www.forten.nl? Hartelijke groet, Titia de Zeeuw (06-20565504)

  Liked by 1 persoon

   1. Dag Myriam,

    Ik kon de eerste keer niet goed zien of mijn bericht was aangekomen, vandaar 2 keer 🙂

    Wat is de juiste blog vermelding dat ik dan moet opnemen?

    Groetjes, Titia

    Liked by 1 persoon

 5. Beste Myriam, zou ik wellicht wat foto’s van jou van Hulst mogen gebruiken voor een artikel over Hulst in ons magazine FORT!, waarin we als stichting proberen forten, vestingsteden en waterlinies meer onder de aandacht te brengen bij mensen? Uiteraard met naamsvermelding. Ik hoor het graag. Groeten, Titia de Zeeuw van Stichting Liniebreed Ondernemen (06-20565504). Kijk ook eens op http://www.forten.nl

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s