Retranchement …. again.

Gisteren beloofde een mooie warme dag te worden. Als ik de woorden mooi en warm hoor, dan denk ik meteen aan de zee. Al ben ik er van overtuigd dat er ook mensen zijn die dan spontaan aan andere dingen denken 😉

Ik was moederziel alleen (wat ben ik toch zielig 😦 – NIET!!) En ik besloot in een overmoedige bui van verstandsverbijstering zelfstandig en zonder enige assistentie naar zee te rijden. Naar het jullie ondertussen welbekende plaatsje Retranchement, waar een stukje van mijn hart ligt begraven ergens onder een berg zand.

Strandtas: check, bikini: check, zonnebrandcrème: check, boeken: check, zonnebril: check, strandlaken: check.

Ikke weg. Zonder GPS. A ja, want die had me de vorige keer toch maar helemaal in de war gebracht.

En verdraaid het lukte nog ook. Zonder omwegen of verkeerde afslagen raakte ik op de parking van het Bezoekerscentrum Zwin, vanwaar het nog maar een kort stukje te voet is naar het heerlijke warme zand.

Het was een uitgelezen stranddag. Eerst effe een drankje op het terras van Strandpaviljoen De Zeemeeuw, met zicht op zee.

Daarna mijn strandlaken uitgegooid vlak bij de waterlijn. Goed ingesmeerd. Boekje. Bikinitje. ZAAAAAAALIG!!!!

Na twee uur een stop op hetzelfde terras voor een ijsje 🙂 Nog wat verder sudderen op het strand. Goeie zonnecrème wel. Ik ben niets verbrand, zelfs niet bijgebruind 😦 Was dan ook factor 50. Een paar keer met de pootjes in de zee. Ook daar geen zuchtje wind.

En!!!! Ik heb een boek uitgelezen!!!! Ik denk het tweede boek in de twee jaren dat ik thuis ben na die burn-out. Voor iemand die ooit een héle bibliotheek uitlas…

Het was het boek van Jelmer Jepsen: DE CIRCUSVROUW, dat ik won bij Marion van MIJN KLADBLOG. 

De circusvrouw

Heel vlot geschreven en mooi boek over een vrouw die het vreselijke leven dat ze leidt in Nederland, samen met haar kind, ontvlucht. Ze komt op het eiland Elba terecht, waar ze een nieuw leven probeert op te bouwen. Jepsen schrijft over haar zoektocht naar geluk en over de wijsheid die ze onderweg vergaart. Hij doet dit met een lach en een traan op een bijzonder vlotte manier. Graag gelezen dit boek.

Onderweg terug naar huis zag ik zowaar een ooievaar zitten op een verlichtingspaal langs de kant van de weg. Hoe cool is dat? Ik kon geen foto nemen, want ik was aan het rijden. Snappie?

Verder een héle kudde grazende schapen in de berm van de weg.

De radio volle bak op radio Nostalgie.

En alles ging vlot. Tot ik in Sleidinge aankwam. Wegomlegging, wegens één of andere kermiskoers.

Ik denk, moeilijk kan dat niet zijn, ik volg gewoon de wegomlegging. En dat deed ik. Na een dikke twintig minuten stond ik weer waar ik begon. Die pippo’s hadden me gewoon in een kringetje rond laten rijden. Ben ik de enige die dat tegenkom of wat?

Dan heb ik toch nog Jeanken moeten inschakelen, mijn GPS herinner je je nog? Die heeft me veilig terug naar huis geloodst.

En als afsluiter van een mooie dag mocht ik met mijn zoon iets gaan eten bij de Italiaan in de buurt. L’Olivo. Mocht je er nog niet geweest zijn en je bent in de buurt, zeker langsgaan!!! Een absolute aanrader!!!!!

Verdwaalde groetjes

Myriam

43 gedachten over “Retranchement …. again.

 1. Nee! Nie waar! Wat? Een ooievaar op een lantaarnpaal? Die zag ik gisteren dus ook. Ik wilde stoppen. Kon niet stoppen. Wilde nog een glimp zien. Kon een aanrijding met net voorkomen. Ik ga eens googelen of een ooievaar op een lichtpaal iets betekent. Wat tof dat je van het boek mooi vond. En dat je de zee gevonden hebt 😀

  Liked by 1 persoon

 2. Ooievaar – symbool van beginnend leven, ouderschap, alle aspecten van diversiteit, onderzoekend, zelfvertrouwen, meervoudige balans, fatsoen, nieuw leven, geboorte, onuitgesproken communicatie, richt je bewegingen om meer succes te hebben.

  Dat is alvast 1 voor jou en Marion, dat ie op een lichtpaal zit maakt weinig uit, het zien ervan is al bijzonder en heeft een van de beschreven betekenissen voor jullie 😉

  Heerlijk verslag van het dagje strand, het enige wat ik mis, zijn FOTO’S hahaha 😉

  X

  Liked by 1 persoon

  1. Ik ben niet zo een fotograaf hé Morgaine. Ik neem de volgende keer een fotograaf mee. Bedankt voor de toelichting bij ooievaar. Is het niet bijzonder dat we die allebei samen hebben gezien? Wel elk op een andere plaats? Terwijl dat toch geen frequent voorkomende vogel is?

   Liked by 1 persoon

   1. Ja dat is bijzonder, jullie hebben gewoon een bepaalde binding op dit moment met dezelfde lessen of reflecties op het leven te ondergaan, of zijn jullie aan het ondergaan. Dat gebeurt wel vaker met mensen die ver van elkaar afwonen, ik heb het ook vaak met mijn eigen nicht bijv. Zij woont totaal ergens anders en toch maken we soms hetzelfde mee op elk ons eigen manier. Wat dan wel handig is, is dat we samen kunnen reflecteren en lachen ook vooral 😉

    Liked by 1 persoon

 3. Wat kan je het toch weer mooi vertellen. Alsof je drie weken van huis geweest bent, zoveel maak je mee – of weet je althans te onthouden en op te schrijven. En ach, zo’n kleine deviation – daar draaien Jeanken en jij de hand niet voor om. Als je het hem maar tijdig vraagt 😀

  Liked by 1 persoon

 4. Oeh, verdwalen in Belgie, daar kan ik prima over meepraten. Leuk joh, van die ‘wegomleggingen’ waarvan de routebordjes plots stoppen zodat jij in de middle of nowhere staat. Of wegafsluitingen waarbij in het geheel geen alternatieve route wordt aangeduid, zodat je zelf maar iets moet gokken. Of, en dat zijn de beste vermoedelijk, wegomleggingen die stuiten op een andere wegomlegging, waardoor je bij de tweede wegomlegging weer teruggestuurd wordt naar het punt van de eerste wegomlegging. Voor een simpele Ollandse is dat toch wel erg verwarrend allemaal…
  😉

  Gelukkig ben je uiteindelijk toch veilig thuis kunnen komen! 🙂

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s