Bring your own device :)

Picture from http://www.beschuitje.nl

Als je een blog hebt die bubbliciouslyme gedoopt werd….

Als één van de items waar je over schrijft champagne is…. (te weinig, ik weet het, maar er is ook zo veel om over te bloggen)

Als je mensen uitnodigt op een zwoele zomeravond, op je gezellige terras….

…..verwacht je dan dat deze mensen zelf hun drank en toebehoren meebrengen?

Ik niet 🙂

Maar toch gebeurde het….

Eén van mijn broers arriveerde met vrouw en kind op het afgesproken uur. In zijn ene hand een klein plastiek tasje van een gerenommeerde lingeriewinkel.

Mocht je denken dat zijn vrouw van plan was om de nieuw aangekochte lingerie te showen, think again.

Uit het tasje kwamen achtereenvolgens: een gekoelde blonde Augustijn, een gekoelde Omer, een glas waarop in sierlijke letters Omer stond geschreven, en een grote zak chips.

In onze koelkast bevonden zich: twee gekoelde flessen champagne, enkele gekoelde Leffes, wat gekoelde cola zero….

Verder in blokjes gesneden Oud Amsterdam, kerstomaatjes (veel én gespoeld), Fagotin kaas.

In de voorraadkast diverse zakken chips en nootjes.

Broer houdt meer van bier dan van bubbels, laat dat duidelijk zijn. En Bubbliciouslyme heeft niet altijd bier in huis. Dat is ook een feit.

Weet je wat ik zo de max vind?

Dat mensen zich bij ons zó op hun gemak voelen dat ze hun eigen drank en hapjes durven meebrengen. Kunnen meebrengen.

Met als enige resultaat dat ik het hem de hele avond goed ingewreven heb onder het motto PLAGEN IS LIEFDE VRAGEN.

En dat ik er vandaag een blogpostje over schrijf.

Als dat kan zonder vervelende consequenties, dan mag je er van uitgaan dat er in de onderlinge relatie weinig scheef zit.

En dat is een heerlijk gevoel.

En de volgende keer, broere, breng je meteen ook maar het eten mee. 🙂

Myriam

46 gedachten over “Bring your own device :)

 1. Dat gebeurt hier bij ons ook hoor,……en niemand die daar moeilijk over doet, ik drink ook niet graag bubbels,….omdat ik er hoofdpijn van krijg,….dus ik breng mijne witte Martini mee, want veel mensen lusten dat niet wat ik ook begrijp :-), maar ik vind het zalig!

  Like

     1. Misschien slaat Myriam wel een klas over, Rob en wordt ze gelijk naturiste – ik probeer haar met mijn naturistenlimericks al enige tijd te hersenspoelen. Liever naakt dan namaak geldt voor mij nog steeds…

      Liked by 2 people

 2. Ze brengen het zomaar mee, wat geweldig, hier weet iedereen dat er niks in de koelkast ligt, hooguit water, met bubbels, dus moeten ze het wel zelf meenemen als men wat wil drinken, de reden? Ik drink zelf amper een druppel alcohol, vind het niks, niet lekker, dus ja…

  X

  Liked by 1 persoon

 3. Zelden hebben wij drank in huis, dus als iemand onverwachts komt en wat wil drinken met alcohol, zal die persoon het ook zelf moeten meenemen.Wij zijn meer van een bakje koffie, thee, soepjes of eigen sapjes, we hebben niet eens meer een wijnglas of zo. Van drank worden we zo slapjes, willen we slapen en nooit meer werken, dus dat is niet zo slim en drank is zo duur, daar heb ik gewoon een tas boodschappen voor, of een kraaltje aan mijn Trollbeads. ( net begonnen )

  Fijne dag en moet je nog bijlezen.

  Liked by 1 persoon

 4. Eigenaardige gewoonte. Mijn vroegere zwager nam ook altijd zijn eigen bier mee. Grolsch, want dat hadden wij niet, of donker bier. Mijn ex dronk Amstel of Heineken. En ook al riepen wij voortdurend dat dat niet hoefde, want dat wij er gewoon voor zouden zorgen dat er Grolsch of stout in de koelkast zou staan als hij kwam, bleef hij met een plastic tasje met drie flesjes van zijn eigen bier komen. Mijn ex-schoonvader deed dat overigens ook, terwijl die hetzelfde merk dronk als mijn ex. Nu ik erover nadenk; het was een familiekwaal, want de broer van mijn schoonvader kwam ook altijd op visite met zijn eigen consumpties. En nu ik toch bezig ben ;-). Als wij bij mijn schoonouders waren, moesten zowel mijn ex als mijn zwager een kom huisgemaakte kippensoep eten van moeders, want “daar hielden ze zo van”.

  Liked by 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s