Mother daughter road trip – the end.

IMG_20150625_144300  IMG_20150625_144220

IMG_20150625_144205  IMG_20150625_104658

De volgende dag besloten we door de stad te dwalen, in de buurt rond het station omdat ik er van uitging dat we daar het meeste kans maakten op de ontdekking van een heavy metal winkel.

Doelloos door de stad dwalen is sowieso iets dat ik erg graag doe.Je komt op onverwachte plekjes, ontdekt dingen waar je anders straal voor bij zou lopen. Heerlijk hoor. Vooral als er nu en dan eens een tussenstop voorzien wordt.

We waren nog niet helemaal onze boot uit, of dochterlief kwam tot de vaststelling dat ze haar portemonnee niet mee had. Dus terug naar de kajuit. En weer richting Centraal Station. Ik voelde al na enkele honderden meters wat knelling aan mijn voeten. Nochtans geen hakken deze keer, wel ballerina’s. Bovendien begon mijn schoudertas toch wel héél erg te wegen, want ook dochterlief stopt haar bezittingen in mijn tas, kwestie van licht te reizen. 😉

We kwamen tot de vaststelling dat Amsterdam wel een fietsstad is, maar geen voetgangersstad. Je mag blij zijn als je niet van je sokken wordt gereden door één of andere haastige fietsgek (;) ) Verder zijn er ook bitter weinig voetgangersoversteekplaatsen. Een mens moet gewoon zijn leven wagen om van de ene kant van de weg naar de andere kant te geraken. Enfin, we zijn er geraakt, maar het is niet goed voor het hart, echt niet hoor.

Sara vond het niet erg om te dwalen door de stad, althans niet het eerste uur ;), maar wat ze wel erg vond en ik citeer:

Mama, ik vind het niet leuk als je duiverig doet…

Ik doe dus duiverig naar het schijnt. Hahahaha. Dat betekent dat ik niet in een rechte lijn loop, maar meer als een kip zonder kop van rechts naar links scharrel. Dat ik dat doe om de mensenzee te ontwijken, daar houdt ze geen rekening mee, mijn kleintje.

Zo laveerden we door grote delen van de rosse buurt, waar we allerlei vreemde winkeltjes met nog vreemdere attributen betraden, en prompt de slappe lach kregen. Sara iets minder dan ik, want hoe schaamtelijk kan het zijn, met je moeder kijken welke vibrators in de aanbieding zijn, en welke sexy lingerie er zoal hangt. Gewoon kijken hé natuurlijk.

De wietgeur kwam in grote dampen uit de deur van de vele coffeebars die we passeerden. We stapten tot aan de Dam, brachten een bezoekje aan de plaatselijke P&C, dronken een glaasje, en beslisten om terug naar het hotel te gaan om de tas van moeder in te ruilen voor de rugzak van zus. Want moeder begon een beetje krom te lopen. Dat kunnen we niet hebben natuurlijk.

Na het inruilen van de handtas, en van mijn schoenen (nu sandalen met een plateauzool, neen ik zal het nooit leren) vertrokken we terug, richting bibliotheek van Amsterdam. Daar hebben we genoten van het uitzicht op de stad, en van de genialiteit van de bibliotheek inrichting. En natuurlijk hebben we daar ook enige zalige tijd doorgebracht op een terrasje aan het water. Hoe schoon kan het leven zijn?

Na dit oponthoud zetten we onze ontdekkingstocht verder. We kwamen langs schattige kleine grachtjes, met pittoreske huisjes en bruggetjes en veel groen en bloemetjes, en véééééél volk. Maar we kwamen ook voorbij de Oude Kerk, wat is die mooi. Aan de buitenkant althans, de binnenkant vond ik wat duur: 7,5€ pp. Jammer maar helaas. Het pleintje aan de Oude Kerk is ook zalig. We zaten er op een terras van een coffeeshop. Ook hier dichte wiet dampen. Dat komt goedkoop uit, je wordt high zonder een cent uit te geven 🙂 We kozen om toch iets uit te geven, een biertje dan maar.

Mensen kijken is daar een heerlijke bezigheid.

We kwamen langs de bloemenmarkt en belanden ook nog in de Kalverstraat.

Daar hebben we even het shopbeest uitgelaten. We ontdekten er de boekhandel Waterstones. Sara begon onmiddellijk te kwijlen, en was niet meer weg te slaan. Ik heb inspiratie voor de volgende vijftig verjaardagen denk ik. Wat een heerlijkheid ook.

Een eindje verder kwamen we terecht in Pop Culture, een winkeltje waar allerlei gadgets worden verkocht van figuurtjes uit computerspelletjes of films. Ik ken er niets van, behalve hier en daar iets, zoals figuren uit Star trek. Maar dochterlief ging helemaal uit de bol, en slaagde er in om  mij een pyama afhandig te maken.

Onze tocht besloten we in de Warmoesstraat bij het Baantjermuseum, waar ook een brasserie gelegen is. Héél gezellig, en nostalgisch.

Ook die avond gingen we vroeg in bed, en besloten we uit te slapen.

Rond een uur of twaalf checkten we uit, en vertrokken we richting België. Het is mooi geweest.

Een mooie toevoeging aan mijn boek vol mooie herinneringen.

Myriam

52 gedachten over “Mother daughter road trip – the end.

  1. Neen, in de Warmoesstraat zijn wel veel rockcafés maar echte metalwinkels hebben we niet gevonden… In Gent is er een leuke Boothill op de Nederkouter, maar die ken je misschien al?

   Like

 1. Dus jullie hebben geen metal winkel gevonden? Ik weet er zelf ook geen een in A’dam en ben uit nieuwsgierigheid eens gaan googlen. Op een forum kwam ik het volgende antwoord tegen: “Amsterdam and metal? hahahahahahahahahahaha”.

  Winkelen op de Wallen is heel apart. Toen ik nog niet in Amsterdam woonde heb ik het ook eens gedaan met mijn vrouw. Er was toen één winkel waar ik mij niet zo op mijn gemak voelde. Een winkel met veel leer en kledingstukken die vooral in bepaalde mannen scènes gedragen wordt 🙂

  Liked by 1 persoon

 2. Volgens mij zit er in Den Haag nog steeds een strakke metal winkel, zal de volgende keer eens beter opletten. In Leiden hadden we er meerdere, maar helaas is daar weinig van over. Toch denk ik dat het de locatie van de moeder dochter dag niet uitmaakte, jullie hadden elkaar ❤

  Liked by 1 persoon

  1. Ik voel me daar niet zo lekker bij ,jij hebt ze gewonnen. Maar verzenden durf ik ook niet zo goed, wegens breekgevaar. Dat zou te jammer zijn. Ik zie dat je slechts een 160 km van bij mij woont, voor mijn werk zal ik in de toekomst soms in die richting moeten. Ik passeer dan eens, en zet ze desnoods aan de deur als jullie niet thuis zijn 🙂

   Like

 3. Ahhhh je was in mijn moooie stad… althans meestal… die metal winkel zit in de buurt van het Leidseplein :). Hoop dat jullie het leuk hebben gehad… en inderdaad pas op voor fietsers ennnn auto’s… ze zijn er altijd INEENS! hihi XoXo Olivia 💕

  Liked by 1 persoon

  1. Een Wiekse witte, die hebben we niet gehad 🙂 Mijn dochter heeft me gecorrigeerd, het was duiverig ipv duivig. Ach, whatever hé. De volgende keer mag je mee, Michiel, maar je weet niet waar je aan begint 🙂

   Liked by 1 persoon

 4. Wat een heerlijk verslag van je duiventocht door Amsterdam. Opmerkelijk dat meisjes van achtien het niet meer zo belangrijk vinden om te duiven… Heeft toch iets met grenzen niet meer zien te maken, of juist met je eigen grenzen afbakenen? Voer voor psychologen denk.
  Wat in elk geval duidelijk is, is dat jullie met volle teugen genoten hebben van jullie bezoek aan ons prachtige Amsterdam. Klasse!

  Like

   1. Ach ja het was maar een losse gedachte, die ik zo vaak heb, en beslist niet persoonlijk bedoeld – meer een gedachte van ‘hier is weer zo’n duidelijk verschil tussen oudere en jongere generaties’. Thats all. En dat jullie genoten hebben is in je heerlijke verslag dubbel en dwars af te lezen.

    Liked by 1 persoon

 5. Nee, Amsterdam is geen Metal stad, in de sixties was het de stad van de Pleiners en de Dijkers en wat dat is? Dat kun je googelen 😉 hahahaha

  En niet zoveel foto’s gemaakt dit keer? Van die fietsers… daar heb ik weinig last van? maar ja, als het de stad is waar je zelf vandaan komt, weet je het eigenlijk ook wel, of je een 7de sense hebt voor het verkeer, hahahaha

  X

  Liked by 1 persoon

 6. Ja zo’n dwaaltocht door de stad is echt heel leuk! Jullie hadden goed weer ook, volgende keer gewoon je wandelstappers aantrekken hoor! Uiteindelijk vast niet erg dat jullie de Metal shops niet tegengekomen zijn! Ziet er heerlijk relaxed uit!
  Waar ga je de volgende keer naar toe?

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s