Mother-daughter road trip – part 2.

1435141551324

In het vorige deel kon je lezen hoe we de roadtrip aanvingen, en hoe we zonder veel noemenswaardige omwegen terecht kwamen waar we moesten zijn, bij Harrij Smit en Mariet.

We werden er ontzettend warm verwelkomd, zó warm zelfs dat we buiten in de tuin konden zitten, een héle mooie tuin trouwens. De zon begon van vreugde hard te schijnen 😉

Na een lekker stukje appeltaart met/zonder slagroom en een kopje koffie, werd DE fles overhandigd. Ik hoop van harte dat Harrij en Mariet er met volle teugen zullen van genieten wanneer het geschikte moment zich aandient.

Vreemd hoe je door het bloggen een band krijgt met elkaar, zodat je, wanneer je elkaar in levende lijve ontmoet, precies weet waar je het over kunt hebben. Harrij bleek, zoals ik al meende te weten, een wijze man te zijn, met een brede kijk op het leven. Die er zelfs in slaagde mijn dochter even stil te krijgen. Grapje, maar toch. Door de manier waarop hij vragen stelde, zette hij haar serieus aan het denken, zoals jullie gisteren hebben kunnen lezen in haar blogpost.

Ook Mariet is de vriendelijkheid zelf.

Na de koffie met gebak, kregen we nog een heerlijke kom zelfgemaakte groentensoep met balletjes geserveerd, en belegde broodjes. Het was puur genieten voor ons.

Rond een uur of drie besloten we verder te reizen. Ondertussen had ondergetekende door dat Amsterdam niet echt vlakbij lag 🙂 Eerder nog een dik anderhalf uur reizen. We kregen het dichtstbijzijnde benzinestation aangewezen, en na het afscheid, en een hoognodige tankbeurt, reden we richting Amsterdam.

Wat een prachtig instrument is dat GPS geval toch. Zonder problemen raakten we tot aan ons hotel, op een kleine kilometer van het Centraal Station, aan het IJ. Het GOOD hotel Amsterdam. Nu, als ze het zelf zeggen, dan moet het toch echt wel GOOD zijn vind ik.  Toch enkele bemerkingen hier. Het uitzicht, de ligging en het interieur zijn meer dan GOOD.

Je hebt echt het gevoel op een schip te zijn.

Reading Table Public Area

Reception Area

Standard Room Double Bed

Terwijl ik dit schrijf, lees ik op de website van het GOOD hotel dat het om een popup hotel gaat dat, en ik citeer:

Introduced by the Good Hospitality Group, we are a not-for-profit hotel that re-invests
its profits in business, into education and stimulates entrepreneurship.

WE LOVE PEOPLE

We believe that brilliant hospitality can be hidden in everyone regardless of their background.
People sometimes just need some luck or a fresh start. Hidden talents that all of a sudden turn
out to be the best hosts you can imagine. Just by being who they are.

WE LOVE PREMIUM QUALITY

The Good Hotel means premium hospitality, with a cause. No golden taps or mahogany desks
but custom-made and selected items that have proven their quality, comfort and durability.

WE LOVE DOING GOOD

We’re not a charity, we’re a not-for-profit hotel. In the locations we are operating, we train people,
re-invest our profits and partner with local NGOs. Doing business like this, we think is entirely logical. In fact, we believe all business should be social business.

WE LOVE TO RE-PURPOSE

We believe in second chances. An opportunity for people to start fresh, enabling them to change their lives. Therefore, we invest time in discovering hidden talents who are genuine and personal.
And for accommodations, we reuse, renovate and renew. We don’t waste, are conscious and create something splendid out of it.

En nu ik dit lees, begrijp ik bepaalde dingen, en zal ik mijn mond houden over de dingen die niet  liepen zoals ze hoorden te lopen. Integendeel, ik vind het buitengewoon wat hier gebeurt. Mensen een nieuwe kans geven en hen helpen om hun talenten te ontdekken en uit te bouwen. Fantastisch toch!!!! Alle ieniemienie foutjes zijn hen helemaal en van harte vergeven. Ik had de site beter goed gelezen voor vertrek.

IMG_20150625_104403
Zicht op Loetje van de andere kant van het water

1435164910928

Nadat we de koffer hadden achtergelaten op de hotelkamer, en ons een beetje hadden opgefrist, vertrokken we richting Loetje. Daar was ik op mijn vorige trip naar Amsterdam ook geland. Loetje heeft een schitterend terras aan het water. Bij mijn vorige bezoek was het te koud om buiten te zitten. Nu zat het terras afgeladen vol, al konden we nog net twee plaatsjes bemachtigen. Héérlijk vertoeven is het daar, met de zon op je snuit en zicht op het kabbelende water en het eindeloze geroezemoes van de grootstad.

Na ons bezoek aan Loetje ging het terug hotelwaarts. Eens vroeg onder de wol, want dochter was nog uitgeput van haar bezoek aan Graspop eerder die week, en ook wel van haar examens natuurlijk.

IMG_20150624_211612

Morgen het derde en laatste deel van onze road trip

Myriam

54 gedachten over “Mother-daughter road trip – part 2.

 1. Ik zie dat de bouwwerkzaamheden bij de brug klaar zijn, de laatste keer dat ik daar zat met mijn vriendin uit Chili.. ja echt… waren ze nog heftig aan het bouwen daar 😉

  Het is een heel fijn terras inderdaad als het er gewoon normaal en rustig is zonder bouwput.

  Ik ben benieuwd wat jullie nog meer hebben gedaan in Amsterdam. 😀

  X

  Liked by 1 persoon

 2. Ik ben ervan overtuigd dat Harrij een zeer interessante mens is. Ik schreef het al als commentaar op zijn logje: Harrij is een overtuigd naturist – raar dat jullie zich niet hebben aangepast aan zijn levensstijl :).
  Zo’n dochter-moeder (of omgekeerd)-moment moet zalig zijn geweest.

  Liked by 2 people

  1. Wij hebben dit gepland voor onder de Magnolia van Myriam, Thomas, maar niet eerder dan wanneer Sara daar haar draak – of het ontbreken daarvan – in zijn/haar volle schoonheid aan ons wil tonen. Kan dus nog wel even duren 🙂

   Liked by 2 people

 3. Dank je wel, Myriam voor je lieve woorden die nog eens bovenop de stapel komen van je heerlijke fles champagne, jullie hartelijkheid en warmte en de fijne gesprekken die we samen hadden. En zoals eerder gezegd: we willen een rendez-vous graag nog eens overdoen onder de Magnolia in jouw Gentse tuin.
  Dat hotel in Amsterdam is wel zeer bijzonder. Prachtig initiatief in een wereld die dat heel goed kan gebruiken.
  Het blog van Sara als antwoord op mijn vraag heeft me blij verrast. De reacties spreken er boekdelen. Doe haar maar de hartelijke groeten van die drakenbevechter uit Dwingeloo 🙂

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s