Amazing

✯ A Little Piece of Heaven
Picture from flickr.com

Deze dag is nog niet half om, en toch heb ik al twee keer een milde hartstilstand gehad. Sta me toe te hopen dat de rest van de dag vlekkeloos verloopt.

Deze ochtend, in alle vroegte (acht uur, nou ja 😉 ) zouden professionals onze zonnepanelen reinigen.

Ik wurmde me dus vóór dag en dauw uit bed, en slaagde er in om volledig gekleed, met enkel nog een natte kop en mijn tandenborstel in de mond, de deur te openen voor de werkmannen. Die schenen het wel grappig te vinden, een vrouw met een mond vol tandpasta.

Terwijl ik gezellig mijn prinsessenboontjes zat te kuisen aan de keukentafel, had ik een goed zicht op de werkzaamheden. Eén van de mannen zat op het dak, de andere gaf het materiaal aan, verplaatste de ladder enzoverder enzovoort.

Plots zag ik vanuit mijn ooghoeken hoe de ladder wegschoof, en hoe de man die boven op die ladder stond, hard op zijn rug terechtkwam op ons terras. Ik kan het je verzekeren, mijn hart stond stil. In een fractie van een seconde dacht ik dat hij zwaargewond of zelfs dood zou kunnen zijn. Ik schoof het raam open, en zag hem tot mijn enorme opluchting recht springen. Ik heb hem honderd keer gevraagd of hij nergens pijn had, maar blijkbaar kwam hij er met de schrik vanaf. En met een kletsnatte pull, want op het moment dat de ladder wegschoof, had hij een emmer water beet…

Een beetje later vroeg hij me een nieuwe emmer warm water. Ik zag hem de emmer omhoog tillen, ver boven zijn hoofd, zodat zijn maat hem kon aannemen. Ik begreep volledig dat hij het niet zag zitten om opnieuw die ladder op te gaan.

Op het moment dat de dakman de emmer wou aannemen, kieperde die om, over ladderman. Nu was ie helemaal kletsnat. Maar geen verwondingen, zoals brandwonden (door het hete water dat ik in de emmer had gedaan….) Gelukkig.

Ik kuiste naarstig verder aan de boontjes. Het is dat ze vers zo veel lekkerder zijn dan uit de diepvries. Anders zou ik er mijn tijd niet in steken. Plots biepte mijn gsm, met het geluid dat ik een afspraak heb. Wat???? Ik, een afspraak? Nu????

Ik werp een blik op mijn feun, en warempel. Ik heb nog welgeteld tien minuten om bij de kapster te geraken. Tweede, iets mildere hartstilstand….Ik ben er geraakt, en op tijd. De kapster woont niet ver gelukkig. Misschien moet ik mijn biepje op een uurtje zetten ipv op tien minuten? Strak plan lijkt me.

En dan bij mijn kapster. Kapsalon Chloe, voor wie in de buurt van Gent woont, is een echte aanrader.

Kapsalon Chloe
Rozebroekstraat 37, 9040 Sint-Amandsberg (Gent)
 09 229 24 63
Ria was net terug uit Turkije, na een deugddoende vakantie. Ik vertelde haar over mijn heftige ochtend. Plots stormde ze naar boven, en kwam terug met een prachtig kraaltje. Dat had ze in Turkije gekocht. Het is een geluksbrengertje. Je kan het niet voor jezelf kopen, het moet je geschonken worden. En als het breekt, wil dat zeggen dat het je heeft behoed voor een groot ongeluk.
Parel Ria
Hoe lief is dat? Je kapster die je een geluksbrengertje geeft, zomaar?
Voor ik vertrok drukte ze me wel op het hart om verder geen onnodige risico’s te  nemen.
Een mens mag het lot niet uitdagen hé.
Omdat ik niet echt een avontuurlijk mens ben, zal het niet echt een probleem vormen om geen verdere risico’s te nemen…
Myriam

47 gedachten over “Amazing

 1. O.. ik heb ook zo’n oogje.. ooit gekregen van een leerling. Nooit geweten dat het een geluksbrenger was:). maar wat een dag. Professionele zonnepanelenreinigers? Nooit van gehoord. De onze liggen nu een jaar en zien er op wat vogelpoep goed uit. En die shit regent wel weg:)

  Liked by 1 persoon

 2. Die arme man zal ook wel met zijn hart in zijn hoofd gezeten hebben. Wat had dat rampzalig kunnen aflopen, gelukkig is het goed afgelopen. (En ik weet zeker dat hij voorlopig rustig aan doet met de ladder, als hij er weer op durft.) Jeetje mina, wel voorzichtig doen. En vandaag sowieso binnen blijven jij!

  Liked by 1 persoon

 3. Ik moet er toch maar op een andere manier aan komen, want via de kapper zal niet lukken. Aangezien ik daar nooit heen ga. Alleen mijn Dinnetje mag aan mijn haar komen. Een ander brengt ongeluk.

  Love as Always
  Di Mario

  Liked by 1 persoon

 4. Poeh, ik zou me ook kapot geschrokken zijn! Een klein wonder dat hij niets mankeerde. Wat lief dat Ria dit aan je hebt gegeven. Het lijkt wel een klein oogje!

  Liked by 1 persoon

 5. Loop achter Myriam, door mijn paar dagen vrij…
  Ga niet alles inhalen, dan blijf ik achterlopen bij iedereen, dat je dat weet ;-).
  Weet je ik altijd zeg als ik iets dergelijks meemaak? Schrik op schrik, hoe blijft een mens gezond! 😉

  Verder wens ik je morgen een heel leuk bezoekje bij Harrij en Mariet en een superweekend met je dochter in Amsterdam! XXX

  Liked by 1 persoon

  1. Dank je wel, ik loop nu ook behoorlijk achter… Het was super gezellig bij Harrij en Mariet. Zo een lieve mensen. En Amsterdam, daar heb ik een stukje van mijn hart verloren. Zalige stad is het.

   Like

 6. Toen ik het begon te lezen, sloeg mijn hart ook even een slag over. Gelukkig viel het allemaal reuze mee, pffffff
  Nieuw fris koppie; laat die zon nu maar komen, zodat je er lekker mee op een terras ergens kan gaan zitten stralen 😉

  Liked by 1 persoon

 7. Eén kraal voor een heel mensenleven is veel te weinig. Zeker als het zulke brokkenpiloten zijn. Maar jij bent een prachtige kraal rijker. Alleen al die kleur…
  Lieve groet
  kakel

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s