Mag ik even zeiken – deel 2.

Picture from http://www.verkopen.blogspot.com

Zelden heb ik meer uitgekeken om een vervolg aan een blogpost te breien. Ik mag vandaag gewoon verder zeiken, en er is niemand die zegt dat ik moet stoppen!!! Toch niet luidop!!! Heerlijk. Ik ga gewoon lekker door.

Welke artiest kun jij echt niet uitstaan?

Tja, da’s voor mij een moeilijke. Als ik iets niet graag hoor of zie, dan luister of kijk ik er niet naar…

Ik hou niet van Schlagermuziek, dus daar kan ik me behoorlijk aan ergeren. Ik denk aan Eddy Wally, al kon ik daar om lachen bij tijd en wijlen.

Ook bekende personen die menen dat naamsbekendheid meteen betekent dat ze artistiek iets te betekenen hebben, zoals Betty uit het verschrikkelijke televisieprogramma Big Brother. Of Eva huppeldepup die denkt,omdat ze ooit getrouwd was met Jacques Vermeire, dat de mensen in haar geïnteresseerd zijn. NOT. Maar eigenlijk kun je zulke mensen bezwaarlijk artiesten noemen. Samengevat erger ik me aan geen enkele artiest die zijn naam waardig is. Al wil dit niet zeggen dat ik alles apprecieer.

Wat vind je de rottigste klusjes in huis?

Ik ben niet echt de perfecte huisvrouw dus de rottigste klusjes in huis, daar kan ik je wel een lijstje van bezorgen. Laat ik kort en krachtig zeggen dat ik een poetsdame of -heer bijzonder zou appreciëren, zodat de vrijgekomen tijd benut kan worden met…. schrijven schrijven en nog eens schrijven…alleen geld ontbreekt hiervoor….

Waar stoor jij je zodanig aan op een blog, dat je hem direct weer weg klikt?

Wel, als je het mij dan toch vraagt, ik erger me blauw en zwart aan mensen die niet zonder taalfouten kunnen schrijven, of die hun zinnen niet in de juiste plooi kunnen zetten. Behalve als ze er voor uitkomen dat ze dyslexie hebben, dan vergeef ik het hen graag. En ik durf zeker ook hier en daar eens een taalfoutje of verspreking te plaatsen, waarvoor sorry. Maar een blog vol fouten, neen, daar knap ik helemaal op af.

Welk tv programma vind je echt verschrikkelijk?

Ik kijk bijna alleen via Prime, dat wil zeggen dat ik kan kijken wat ik wil wanneer ik wil en dat ik een ruime keuze heb aan films en series. Dus verschrikkelijke tv programma’s krijgen gewoon geen kans. Maar ik herinner me uit lang vervlogen tijden Big Brother. Niet dat ik ooit één aflevering uitgekeken heb, maar lieve deugd wat een rottelevisie programma was dat zeg. Wie is er nu geïnteresseerd in wat een stelletje randdebielen die samen opgesloten zitten elkaar te vertellen hebben. Als ik cafépraat wil horen, dan ga ik zelf wel op café. Dank je vriendelijk. Oja, sportprogramma’s vind ik ook verschrikkelijk, maar daar hoef ik dus nooit ofte nimmer meer naar te kijken. Ik word er zo moe van, van dat gesport 😉

Aan welk make-up product heb je een hekel?

Ik gebruik erg weinig make-up. Een dagcrème voor de rijpere huid ;), een Kohl lijntje onder mijn oog en een beetje mascara als ik uitga. Verder niets,nada, niente. Ooit probeerde ik fond de teint. Wat een verschrikkelijke knoeiboel is dat zeg. Bruin in je gezicht, maar het lijkt alsof je geplamuurd bent met één of andere pasta, en je nek blijft vanaf een bepaald punt lekker wit. En in de (kleine) rimpeltjes 😉 rond je ooghoeken zie je het plamuursel extra dik zitten. Nooit meer. Al hebben ze nu wel de bb of cc crème, en die durf ik in de winter wel eens te gebruiken, wegens groot gebruiksgemak.

Ook bruinen zonder zon is een zeik product. Strepen, vlekken, gaat af in het zwembad, zodat je, wanneer je plots naar beneden kijkt, bruine druppels naar beneden ziet rollen. Dat doet wat met een mens. Ik kan het je verzekeren.

Wil je verder nog ergens lekker over zeiken?

Oooo, mag ik mag ik mag ik?

Ik wil graag nog effe zeiken over macho kereltjes en meidjes die vol arrogantie rond struinen, en denken dat ze, omdat ze met een grote bak rijden en véél geld op de bank hebben, hét antwoord zijn op de onvervulde vragen van menig meisje/jongen/vrouw/man.

Over omhooggevallen leidinggevenden, die niet op basis van kennis en competenties zitten waar ze zitten, maar wel op basis van ‘ons kent ons’, of vriendjespolitiek of whatever. En die het leven van hun ondergeschikten, zo je wil, door hun incompetentie onleefbaar maken.

Over mensen die naar de wereld kijken en denken: Als ik het maar goed heb, of nog: Het zal mijn tijd wel duren.

Over discriminatie op basis van geslacht, ras, leeftijd, afkomst, status, intelligentie, … Elke vorm van discriminatie dus.

Over vooroordelen en extremisme…..

Ach man wat kan ik toch ongelofelijk zeiken.

Ik stop er maar mee, voor ik te maken krijg met een massale ontvolgingsactie.

Myriam

PS Feel free om deze tag over te nemen en zelf een heerlijk potje te zeiken. Je bent daarna als herboren.Echt!!!

36 gedachten over “Mag ik even zeiken – deel 2.

 1. Dus het lucht echt op? Nou gelukkig dan maar. Terwijl ik kennis nam van al jouw ergernissen, herkende – en erkende – ik er een aantal, dus kennelijk heb ik ook van alles te zeiken, maar ik probeer ze bij voorkeur in de vorm van een gedicht of verhaal te gieten, waar ze tussen de regels ook wel naar buiten komen. Maar of ik daar goed aan doe…. da’s nog even de vraag.

  Liked by 1 persoon

   1. Het wordt een bijzonder drukke week, Myriam. Twee daagjes afwezig op het werk betekent terugkeren naar een volle afsprakenagenda, overlopende mailbox,… Ik durf er nog niet aan denken :(. Misschien pak ik de tag wel aan, maar verzekeren kan ik dit niet…

    Liked by 1 persoon

 2. zeiken mag je zeker doen hoor
  Schlagermuziek is ook niet mijn ding, maar op een feestje kan het wel voor ambiance zorgen. Ben er dus niet per sé tégen. Respect is trouwens mijn handelsmerk!
  Tv kijk ik weinig. Vlaanderen Vakantieland en Blokken, verder meestal muziekprogramma’s die ik opneem (van Achttv of Canvas)

  Liked by 1 persoon

 3. Herboren na een potje zeiken 😀 Ik kan niet wachten op de bloggers die deze tag van je overnemen.
  Jouw invulling is leuk en bezorgde me continu een brede lach.
  Lieve groet Kakel

  Liked by 1 persoon

 4. hahahaha ja op zijn tijd is het heerlijk om te zeiken, dat doe ik weleens met 1 iemand, een ex collega van mijn dochter al zittend bij het centrum als ze pauze heeft, en dan samen het uitgieren daarna en gewoon weer verder gaan waar we gebleven waren.

  X

  Liked by 1 persoon

 5. Ik had dus geen enkel idee wie Eddy Wally was. Dankzij youtube wet ik nu helaas beter. Na dertig seconden was ik er al klaar mee. Brrr! “Ik word er zo moe van, van dat gesport ;)” Hahaha, precies dit. Ik heb genoten van je gezeik en herken veel ergernissen. Leuk gedaan 😀

  Liked by 1 persoon

 6. Leuk gezeikt… of gezeken? Hoe zeg/schrijf je dat?
  Zal ik je eens wat zeggen… Vroeger… toen ik nog werkte.. lang geleden dus ;-)… noemden ze mij op mijn werk de SuperZeikerd (afgekort SZ). Ik printte een offerte al opnieuw uit als ik ergens een spatie teveel zag staan… Kun je nagaan hoe ik me voel als ik een reactie plaats en daar later een fout in lees. Maar niet iedereen is goed in taal en iedereen mag bloggen dus laat ik iedereen in zijn/haar waarde!
  Niet te druk om maken…
  Leuke tag, maar ik neem hem niet over, want normaal gesproken ben ik niet zo’n zeikerd hahaha!

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s