Mag ik even zeiken?

Picture from https://huubgoud.wordpress.com

Ja, je leest het goed. Ik wil graag effe zeiken. Zeiken zeg ik normaal nooit wegens onbeschaafd en ruw, terwijl ik welopgevoed en geschaafd ben, of beschaafd zo je wil.

Maar vandaag heb ik zin om te zeiken. Je de oren van je kop te zaniken. En hoe dat zo komt? Wel de oorzaak ligt bij Cassilda van Cassilda ๐Ÿ™‚

Ik mag Cassilda graag, ze wekt moederlijke gevoelens in mij op, en ik begrijp haar donkere kantje, omdat ik er ook รฉรฉn heb. Denk toch dat dat de reden is. En Cassilda postte deze week de Mag Ik Even Zeiken Tag die oorspronkelijk afkomstig is van Mariska.

Normaal gesproken zeggen mensen mij: Zaag niet, of ook wel Zeur niet, en Ollanders denken waarschijnlijk soms: Zeik niet, als ik weer eens bezig ben met leuteren. Maar nu kreeg ik zomaar, gratis en voor niets, een uitnodiging om onbeperkt te zeiken, te zeuren en te zaniken. Ja, ik zou ik niet zijn mocht ik daar niet op springen als een stier op een wulpseย koe.

Waar kan jij je gigantisch aan ergeren?

Ik erger me dood in het verkeer, maar dat brengt ons al meteen bij de volgende vraag. Dus dat effe niet. Iets dat me buitengewoon ergert zijn vooroordelen. Elke Roemeen is een dief, het huis van elke Marokkaan en Turk is vies, Afrikanen willen niet werken en zo kan ik nog wel even doorgaan. Ook mensen die niet รฉcht luisteren, maar terwijl je je verhaal doet, al bezig zijn met hun story, ik word er akelig van. Mensen die een dolk in iemands rug steken. Mensen die je verkeerd willen begrijpen. Kan ik nog wel even mee doorgaan hoor.

Maar er zijn nog vragen…

Wat vind jij nou echt gigantisch irritant in het verkeer?

Het verkeer dus. O, wat is dat een megabron van ergernis. Als ik in de wagen zit, erger ik me dood aan de middenstrookrijder, de gatklever, de rechtsvoorbijrijder, de pechstrookrijder, de laagvliegende vliegtuigjes, de traagvoortkruipende zondagsrijders, de pasafsnijders……

Als ik met de fiets vertrek, erger ik me te pletter aan al die chauffeurs die parkeren op het fietspad, die hun portieren openslaan vlak voor je neus, zodat je nog net niet met je snuffel op de weg belandt, die toeteren als je aan de lichten begint over te steken, niet omdat het kan, maar omdat het mag, terwijl zij denken dat het nog niet mag….

Als ik met het openbaar vervoer ben erger ik me ziek aan treinen die steevast vertraging hebben, of die ย te weinig zitplaatsen hebben, of die ย zo onderkomen zijn dat zelfs de Duitsers ze niet zouden gebruikt hebben voor hun vreselijke transporten. Ik erger me blauw aan de bus – en tramchauffeurs die zo plots vertrekken dat je voor je het weet met je benen in de lucht op de achterste bank van de bus aanbelandt, aan de prijzen van de tickets (1,80โ‚ฌ voor een sms ticket en 3 โ‚ฌ voor een ticket aangekocht op de bus zelf!!!!)

O voor ik het vergeet, als ik te voet ben erger ik me aan het lawaai van het verkeer, en aan het vele fijne stof…

Moet er nog zand zijn?

Welk eten vind je echt goor en krijg je niet door je keel?

Ik eet vrijwel alles, en met vรฉรฉl plezier. Alleen oesters en maatjes mag je mij onder geen beding voorschotelen. Ook insecten laat ik liever passeren zonder er een hap van te nemen. Voor de rest kan je me echt niet straffen met voedsel..;

Waar wil je op dit moment over zeuren?

Aha, hier zat ik al de hele tijd op te wachten…. Ik wil zeuren over het feit dat ik gisteren bijna twee volle uren heb zitten wachten in de wachtzaal van de adviseur. Voor iets dat mij al was uitgelegd aan de telefoon. Maar hij moest en zou het mij ook nog eens persoonlijk uitleggen. Toen ik na die erg lange wachttijd volledig over mijn toeren zijn kabinet binnenkwam en ik hem de ingevulde papieren overhandigde (voor mijn job weet je wel, de papieren die ik perfect had kunnen opsturen) wist hij enkel te zeggen dat het toch in orde leek. Vreemd, echt vreemd. Soms schijnen mensen te denken dat je na een burn-out ook retarded geworden bent. NOT!!!! Enfin. De toestemming is er. Ik mag dinsdag starten!!!!

Ik vind dit gezeik zo zalig dat ik de tag in twee delen splits, anders wordt mijn postje weer te lang. Dus morgen krijgen jullie het tweede zeurgedeelte te verwerken. Is psychologisch misschien ook beter verteerbaar voor jullie?

Maar ik beloof, na morgen stop ik met zeiken.

Denk ik toch.

Myriam

76 gedachten over “Mag ik even zeiken?

  1. Maatjes, dat zijn van die vieze visjes die een beetje lijken op haringen maar bwah, niet te vreten gewoon. Het is nu weer het moment denk ik. Ik meen ze vanmorgen met een maatjes kraam te hebben zien staan in de Carrefour hier.

   Liked by 1 persoon

   1. Dit heerlijk visje een viezerik noemen! Dat had ik niet van jou gedacht.
    Ik vond dat ik maar eens in mijn pen moest kruipen. Niet echt mijn ding, maar dit moet toch even rechtgezet worden, dacht ik. ๏Š

    Een nieuw maatje of Hollandse nieuwe (voor onze noorderburen), maatjesharing is een heerlijk mals gerijpt maagdelijk visje. De romige textuur streelt je gehemelte, smelt op je tong, prikkelt je smaakpapillen. Het heerlijke zilte smaakje doet je wegdromen op de golven van de zee naar heerlijke oorden.

    Ik kijk er steeds naar uit en inderdaad deze week was het dan zover! De eerste nieuwe maatjes zijn aangekomen in Oostende. Ik heb ze dit jaar nog niet geproefd. Maar daar je dit goddelijke aan jou laat voorbijgaan, laat ik je zeker weten hoe lekker ze dit jaar wel weer zijn.

    Met een echt maatje deze heerlijkheid delen aan bijvoorbeeld De Blauwe Kiosk op de Kouter in Gent en besproeien met een heerlijk fris glaasje witte wijn (mag ook champagne zijn ๐Ÿ˜‰ ), geloof mij maar โ€ฆ dit is echt GENIETEN!

    Liked by 2 people

    1. Marleen, ik zie dat jij in Olland gewoond hebt, waar volgens mij die vieze visjes vandaan komen ๐Ÿ™‚ je hebt ze zo mooi beschreven dat ik er waarlijk zin in krijg. Weet je wat, ik het wijntje en jij het maatje. En wie zรณรณ kan schrijven kan dagelijks reageren op mijn blog, en kan zelfs een eigen blog beginnen, inspiratie genoeg;)

     Like

 1. Die foto! Ik lach me naar.
  Ik had de tag bij Cassilda gelezen en vind ‘m super, dus groot gelijk dat je ‘m overgenomen hebt. Daar stond-ie trouwens voor. Nog slimmer vind ik het om ‘m in tweeรซn te knippen, dan mag je extra zeiken ๐Ÿ™‚
  Als ik op de fiets zit, erger ik me aan auto’s.
  Zit ik in de auto dan erger ik me aan fietsers.
  En dan is de wereld weer rond.
  Tot morgen!

  Like

 2. Maatjes zijn best wel lekker, maar insecten moet ik ook niet.
  En wat die burn-out betreft heb je gelijk, been there, done that, survived, better than before… En ja, ik word er en der behandeld alsof ik een besmettelijke geesteszieke ben. Soms niet in het minst door mijn eigen werkgever. Ik ben beter, of aan de beterhand, maar een grote reserve of een “buffer” heb ik nog niet. Volgens mij duurt het ook een hele tijd voor je die weer opbouwt. Dus zeik ik maar wat aan. Ook in het verkeer. Ik erger mij voornamelijk, streekgebonden denk ik, aan fietsers die denken dat ze op een Hollandse fietsostrade rijden in een smalle straat waar je – dankjewel stadsbestuur – nog steeds aan 2 kanten mag parkeren. Oh en ik erger mij ook dood aan mensen die hun papiertjes, blikjes e.d. op straat smijten… ik moรฉt daar iets van zeggen… Ik kan gewoon niet anders ๐Ÿ™‚

  Liked by 1 persoon

    1. Wel, je linkt naar de blog waar je de tag hebt gevonden, en naar de blog waar de tag oorspronkelijk vandaan komt. En dan neem je gewoon de vragen over. Zo simpel als dat ๐Ÿ˜‰

     Like

      1. Oei, chinees. Wel, je kopieert de link naar de blog waar je naartoe wil linken. Die link vind je in de werkbalk van je browser, links bovenaan als je in de blog zelf bent. Die link kopieer je dan in het blog bericht over de tag. Snappie.

       Like

        1. Ach helemaal niet erg, half november vorig jaar schreef ik mijn eerste blogpost, en daarvoor had ik nog nooit, en ik bedoel dan ook nog NOOIT een blog gelezen. Ik schreef ook alleen hรฉรฉl graag. En ik kan je verzekeren, blogland is heerlijk.

         Like

          1. Wel, als ik klik op de chroniclesofafreedomfighter waar je mee reageert, dan kom ik op een pagina en daar zeggen ze mij dat er niets te vinden is….

           Like

 3. Heerlijk blog en ik erger me -raar maar waar, of misschien ook niet ๐Ÿ˜‰ – aan dezelfde zaken ๐Ÿ™‚
  Alleen maatjes lust ik dan weer wel en zuurkool en rabarber zijn ook niet mijn favorieten.

  Liked by 1 persoon

 4. Ben benieuwd naar deel twee! Ik kan me voorstellen dat je even een kookpunt bereikte na het wachten op niets. Ik had degene waarschijnlijk de wind van voren gegeven als hij mijn tijd zo zou verdoen. Aan de andere kant, je bent natuurlijk wel happy dat je toch zo weer aan iets nieuws beginnen kan.
  Ik mag jou ook graag! Ook al zou ik dan eerder zeggen, Myriam jij ben een freaking topwijf! ๐Ÿ˜› Je foto is echt geweldig, past er perfect bij.

  Liked by 1 persoon

 5. Joh, en dat op zondag! Ik val hier helemaal van mijn stoel. Ben blij dat je maar de helft hebt gedaan, kan ik me even herpakken voor morgen (misschien neem ik de tag ook wel over, lijkt me heerlijk om eens lekker te zeurzaniken (zeiken krijg ik niet uit mijn vingers, is zo nat ;-).

  Liked by 1 persoon

 6. Myriam toch, wat kan jij zeiken zeg. Over dat verkeer bijvoorbeeld, wat zal je woensdag gestrest aankomen in dat verre Drenthe. Ik zal maar een paar flesjes Valium voor je kopen om weer tot rust te komen ๐Ÿ˜€ .
  Gelukkig zeik je wel op een amusante manier, dat maakt het wat draaglijker. Gefeliciteerd met de nieuwe job, dat dat allemaal in kannen en kruiken is gekomen!!!
  Ben benieuwd wat deel twee nog allemaal brengt, dacht dat je alle ellende al zo’n beetje behandeld had ๐Ÿ™‚

  Liked by 1 persoon

 7. hahaha, je mร g zeiken, Myriam!
  Ik herken me vooral in je ergernissen in het verkeer, al steek ik wel ’s rechts voorbij om er iemand op te wijzen dat er ook plaats is aan de rechterkant terwijl zij steevast op de middenstrook blijven rijden.

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s