Show me the way to the next …bar

Picture from http://www.foudo.be

Donderdagnamiddag is, sedert het overlijden van mijn vader, de dag dat mijn moeder bij ons komt “dineren”. Ik heb nog vier broers, en de andere dagen gaat ze dan bij één van haar andere telgen eten. Enfin, bij de één loopt dat vlotter dan bij de andere, door allerlei omstandigheden, maar gemiddeld genomen is ze toch driemaal per week aan de rol.

Toen mijn papa net overleden was, gingen we vaak bij haar langs, en bleven we daar eten. Dat werd met de tijd wat véél, niet alleen voor mijn moeder zelf. Die wordt immers elk jaar een jaartje ouder, ook al wil ze dat totaal niet geweten hebben. (Op dat vlak lijken we behoorlijk op elkaar) Maar ook voor onze toen nog jonge gezinnen met kleine kinderen. Die kleine kinderen kregen steeds meer huiswerk, en waar kan je dat beter maken dan thuis?

Zo kregen we een shift van het voetjes onder de tafel steken bij moeder, naar het moeder steekt haar voetjes onder de tafel bij ons. Ze geniet daar van hoor. Dat kan ik je verzekeren.

In tegenstelling tot vroeger, toen ze de spil was van een behoorlijk groot gezin, is het nu erg stil in haar huis. Concreet betekent dit dat ze begint te ratelen van zodra je de voordeur opendoet, en dat ze dat verder zet, tot je ’s avonds, moe maar voldaan ;), de voordeur weer achter je dicht trekt. Het weze haar gegund.

Soms, héél soms, heb ik op donderdagavond andere plannen, en wijken we uit naar een ander moment om oma haar moment te gunnen. In de zomer durf ik haar al eens meenemen voor een koffietje op een zonnig terrasje.

Enkele weken geleden zijn we zo tot aan Lourdes Oostakker gereden, hebben daar een kaarsje gebrand bij de grot, een gebedje gezegd, en daarna zijn we een lekkere wafel gaan eten op het terras van het Hotel De Lourdes. MMMMMM

Vorige week besloot ik met haar eens tot aan Fou d’O te rijden aan de Snepkaai in Gent. Heerlijk terras aan de Leie, bij een prachtige zonnige dag als vorige week donderdag wou ik daar optimaal van genieten.

Kleine terzijde: de GPS lag in onze wagen, en die wagen was met de echtgenoot op wandel.

Echter, ik voelde me sterk. Op mijn SmartPhone heb ik Waze geinstalleerd, een soort GPS. Weliswaar vertoonde die bij het laatste gebruik wat vreemde kuren, maar nu zou ie het wel doen….

NOT dus!!!!

Ik pikte moeder op met de auto van zoonlief, startte de Waze app op, die onmiddellijk begon te praten, en reed in de aangegeven richting.

Om een lang verhaal kort te maken: de Waze app gaf er de brui aan na ongeveer één kilometer. Dus reed ik op goed geluk verder, en iedereen die mij een beetje kent weet wat DAT betekent. Inderdaad, dat kwam niet zo goed.

Vruchteloos hebben wij gedurende een uur en een kwartier de Snepkaai proberen te vinden. Onderweg hebben we allerlei mooie weggetjes gevonden, doorheen onder andere Sint Martens Latem, Deurle, Gent zelf ook wel, om er tenslotte de brui aan te geven in het centrum van De Pinte. Daar zijn we uit onze ondertussen behoorlijk héte auto gekropen. Want hoe die airco werkte wist ik ook niet zo goed 🙂 We hebben ons naar het dichtst bij de parkeerplaats gelegen terras gesleept, en o wonder, het was er zalig!!!! Het koetshuis van Kasteel Viteux is ondertussen omgetoverd tot Café Hubert. En wat is het heerlijk zitten in de kasteeltuin, met een Aperol Spritz of iets anders zo je wil.

Zo zie je maar weer, zonder GPS komt een mens nog eens ergens.

Zoon, je diesel wordt vergoed. Wees gerust.

De terugreis verliep snel en voorspoedig.

Zonder enige vorm van GPS

Myriam

38 gedachten over “Show me the way to the next …bar

 1. Hahahaha, hilarisch. Zou mij ook zo kunnen gebeuren. Vroeger ging ik dan gooien met dingen of heel hard rijden. Tegenwoordig lach ik om dit soort momenten. Ze zijn veels te leuk, zo blijkt ook wel weer uit jouw verhaal. 😀

  Liked by 1 persoon

 2. Waze is niet meer wat het geweest was, vroeger was het in handen van een Israelisch bedrijf, tegenwoordig van een Amerikaans bedrijf, dat zegt genoeg. Mooi dat eten van oma bij haar kinderen, dat doen jullie goed.

  Love As Always
  Di Mario

  Liked by 1 persoon

 3. Lief dat je je moeder meeneemt. Ik kan je qua navigatie de app Sygic aanbevelen. Kost eenmalig 3 tientjes maar daarbij krijg je alle kaarten van west-europa van TomTom. En de app werkt perfect.

  Liked by 1 persoon

   1. Ik heb geen idee, het is wel een zwaar programma volgens mij. Ik vind het persoonlijk superhandig, ook omdat het een sociale navigatie is. Dus doordat anderen die ook waze gebruiken aangeven waar bijvoorbeeld een wegopbreking is, dan past hij daar de route op aan 🙂

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s