The ladies of the ballet.

Picture from http://www.theprospect.net

Mijn kleine dame heeft ballet gedaan, zoals je al eerder kon lezen hier. Dat begon al in het eerste leerjaar, en is doorgegaan, met een zéér wisselende mate van enthousiasme, tot in het voorlaatste jaar humaniora.

In het eerste leerjaar was er een groepje meiden die allemaal in dezelfde klas zaten, en allemaal naar dezelfde balletles togen. Aangezien er minimaal twee maal per week een balletles was, betekende dat toch gauw een héél over en weer gerij, vooral omdat er nog andere activiteiten waren gepland op andere dagen van de week, of bij zoonlief. Op den duur voelt een mens zich al gauw een beetje een taxichauffeur, onbetaald dan wel, en als vijfde jobken, zoiets.

Gelukkig bestaan er mensen op deze wereld die geniaal zijn in het organiseren van allerlei zaken. Jammer genoeg behoor ik daar niet toe. Maar andere moeders van ballet-volgende kinderen wel. En zo werd het onmogelijke mogelijk, en werd er een beurtsysteem ingericht, een geniale constructie, echt waar, zodat het aantal héén en weer rij beurten tot een absoluut minimum werd beperkt.

We hebben dat héél lang volgehouden, nu en dan viel er een prima ballerina af, wegens niet meer voldoende geïnteresseerd. Maar de harde kern bleef dapper doorgaan.

Zo groeide enkele jaren geleden de idee dat het super zou zijn mochten die naarstige rijdende moeders nu en dan samenkomen om wat bij te tetteren bij een hapje en een drankje.

Het is maar een woord bij de super organisatoren onder ons, en dus komt gemiddeld twee maal per jaar een doodle in mijn mailbox terecht, waarop ik een aantal dagen kan aanduiden die geschikt zijn om samen met de balletmoeders op stap te gaan.

Gisterenavond was het weer zover. Dame A zorgde voor vervoer, en startte haar damesophaalronde bij dame I, gevolgd door dame M, dame V en dame P. Onderweg van M klopte er iets niet helemaal in de vooropgestelde structuur waardoor we dame P voorbijreden (die al aan de voordeur stond te wachten) om eerst dame V op te pikken, en dan pas op de terugrit van dame V te stoppen bij dame P, zij het ver voorbij het huis waar P stond te wachten. Je snapt er niets meer van? Niet erg. Gewoon klasseren dit stukje.

We begaven ons richting Nieuwe Beestenmarkt (vergis je niet: de Nieuwe Beestenmarkt in Gent is allang geen Beestenmarkt meer, maar hij is nieuwer dan de Oude Beestenmarkt en zal dus, zo vrees ik toch, altijd zo blijven heten) Een beestenmarkt, waar koeien en ander vee werden verkocht. Het restaurant waar gereserveerd werd heet HET GOUDEN HOOFD, en is ondergebracht in een oud deel van die Nieuwe Beestenmarkt. Er zijn nog koelcellen zichtbaar, tegeltjes, waar het bloed makkelijk kon afgespoten worden. Het is een oud-industrieel gebouw, een pareltje op zijn domein, en met véél eerbied voor de originele aspecten verbouwd.

Picture from trip advisor

We kregen een tafeltje vlak naast de voordeur, jammer genoeg niet buiten, want daar was geen plaats meer. Maar niet gezeurd.  We bestelden een cavaatje of een ginneken, of een kirreken. Héél vriendelijke nononsense bediening.

Als vanouds werd er weer heerlijk getetterd en gelachen. Da’s toch plezant met zo een bende gekke vrouwen op stap gaan. No hard feelings hé, A, I, P, V?

Het opnemen van de bestelling bleef behoorlijk lang uit, terwijl we toch al erge honger kregen. Wat je wil eten kan je lezen op de tegeltjes in het lokaal naast de open keuken. Toeval of niet, we gingen allemaal voor het lamsvlees, met asperges (groen, al stond dat er niet bij vermeld), lamsoor en geprakte aardappelen.

Dat leek me best lekker. Het duurde erg erg lang voor we ons gerecht kregen. Maar zo een troep kwetterende meiden vindt dat niet zo erg. Vooral niet omdat we tussendoor een wijnkeuze konden maken. Het werd een Italiaanse rode wijn, welke weet ik niet meer. 😦

Het eten was…. een beetje een teleurstelling. De aardappelen waren helemaal niet geprakt, maar waren volgens mij aardappelen van de dag voordien, die zelfs niet goed opgewarmd waren. Ze waren lauw, of het moet zijn dat dat de bedoeling was. Verder een bed van zeekraal, ik ben dol op zeekraal, hij was niet slecht ook , maar hij lag op het bord gesmeten. Ik denk dat er hier en daar een stukje raap te rapen viel, en ook een drietal groene asperges. Het lamsvlees was véél, lag in drie héle dikke blokken boven op mijn lamsoor en mijn aardappelen.

Het was niet slecht, maar het was zeker niet om te zeggen, waaw, hier kom ik nog eens terug om lekker te tafelen. Wel om een goed glas te drinken in aangenaam gezelschap, dat dan weer wel, of om te genieten van de vriendelijke bediening.

Of van de architecturale schoonheid van het pand.

Het was een héle fijne avond, waarin ik vele nieuwe dingen leerde zoals hoe ik kan sugaring toepassen. hoe hoogbejaarden met de wagen tot in Spanje kunnen geraken, hoe dronken mannen soms in kleerkasten plassen…. Maar vooral hoe heerlijk het is om met een aantal vriendinnen samen te zitten en te kletsen.

Thanks ladies, see you next time.

Myriam

34 gedachten over “The ladies of the ballet.

 1. Die ballet zaken, daar moet ge denk ik een ijzeren wil en een engelengeduld voor hebben, ook de ouders als ge ze moet brengen en ophalen enz… knap werk, je moet het maar doen. Ik betwijfel of ik daar evenveel goesting zou voor hebben.

  Jammer dat inderdaad het eten wat tegenviel, Was de prijsverhouding goed of viel dat ook tegen?

  Liked by 1 persoon

 2. Owh zonde zeg, want Lamsoren, Asperges (horen in deze periode toch echt wit te zijn) en lamsvlees zijn zo lekker als het goed is klaargemaakt. Zonde hoor. Volgende keer toch maar ergens anders dus.

  Love As Always
  Di Mario

  Liked by 1 persoon

 3. Wat klinkt dat gezellig. Heerlijk om na jarenlang op je tenen moeten lopen om je nageslacht te leren op hun kleine teentjes te lopen, een avondje niet op je tenen te hoeven lopen.
  Je snapt er niets meer van? Niet erg. Gewoon klasseren deze reactie 🙂

  Liked by 1 persoon

  1. Ik heb een vreselijke fout gemaakt in mijn blog… Ipv de gekroonde hoofden diende het Het gouden hoofd te zijn. Ik heb de post verwijderd van facebook en verander hem nu onmiddellijk met mijn oprechte verontschuldigingen. Mijn hoofd zit behoorlijk vol de laatste tijd maar ik had het moeten checken. Sorry

   Liked by 1 persoon

   1. Gewoon doorzetten Myriam. Grijp alle kansen aan!

    Ik was vandaag en gisteren al 3 keer op de Nederlandse Nationale radiozender “Radio 2” te horen. We nemen gewoon ons lot in eigen handen 😉

    Groetjes, Rolf van der Leest en op naar de 40.000 hits jij 🙂

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s