Dancing in the dark

Had je het mij vijf maanden geleden gezegd dat ik mijn blog dagen aan een stuk zou kunnen vullen met tags en andere geinige dingen, ik zou:

 1. gevraagd hebben wat een tag was?
 2. er niets van geloofd hebben.

Maar ja, hier ben ik dan weer, met alweer een tag geplaatst door Tiny is nieuwsgierig, euh ik bedoel Tiny blogt 😉

Tiny ging uit in de jaren tachtig en vraagt zich af of ik ook uitging toen, of eerder, of later? En wat ik dan zoal deed, en beluisterde etc etc.

Ach, meid, je weet niet wat je hebt gevraagd.

Ik was zo oeverloos saai in die tijd. Ik ging uit hoor, maar ik was zo ontzettend verlegen dat ik nauwelijks durfde op te kijken als een jongen al eens een blik in mijn richting wierp.

De eerste keer dat ik me kan herinneren was de school T- dansant, want dat noemde toen nog zo hé, van het vijfde jaar middelbaar. Ik mocht daar naartoe, gebracht door mijn ouders, en ook weer teruggehaald om twaalf uur of zo. Ze geloofden denk ik dat ik Assepoester was, die na twaalf uur zou veranderen in een wulpse, jongensverslindende vamp. I wish.  🙂 Enfin, ik ging voor twaalf uur naar huis, dus ik weet niet wat er zou gebeurd zijn mocht ik gebleven zijn.

In tegenspraak met het feit dat ik dodelijk verlegen was, is daar de vaststelling dat ik verzot was op dansen. Eenmaal op de dansvloer, vergat ik alles en iedereen rondom mij en veranderde het lelijke jonge eendje voor even in de prachtige zwaan die ze ooit hoopte te worden. Ondertussen weten we ook al dat de meeste dromen bedrog zijn, deze dus ook 😉

Ik danste alsof mijn leven er van af hing, en dan bedoel ik echt dansen hé. Niet zomaar voetje schuifelen, maar echt op het ritme van de muziek total loss gehen. Man wat was dat toch zalig. Ik dans nu nog steeds even graag, en echt, als er een fuif is of een bal of weet ik wat, dan trek ik me geen fluit aan van wat anderen denken van die gekke vrouw van middelbare leeftijd die sjeekt alsof ze vijftien is. Het is dat ik in mijn hoofd ook nooit een dag ouder ben geworden. Alleen minder verlegen. Wat zeg je, minder verlegen? Ik ken de betekenis van het woord eigenlijk niet meer. Hoe cool is dat.

Veel vriendjes heb ik aan mijn jonge uitgaansjaren niet overgehouden, wegens die verschrikkelijke verlegenheid. Dansen echter heb ik des te meer gedaan.

Enkele liedjes om total loss op te gehen, uit mijn eerste dansjes tijd?

Hehe, waar is die fuif vanavond? Ik heb er zin in!!!!

Myriam

45 gedachten over “Dancing in the dark

 1. O, wat heb je een heerlijke nummers uitgezocht. We zijn in dezelfde tijd opgegroeid, dat is goed te merken. Ik kreeg ook pas laat mijn eerste vriendje. In het Sophia Kinderziekenhuis liep ook niet veel rond, natuurlijk 😉 Jammer dat ik toentertijd zo onzeker was. Zonde van mijn tijd…
  Liefs kakel

  Liked by 1 persoon

 2. Das allemaal net iets voor mijn tijd. Dit luisterde ik op mijn slaapkamer en los gingen wij op Paradise by the dashboard light van Meatloaf. Wat een herrie was dat. Dansen is te gek. Ik was trouwens net zo verlegen als jij….

  Liked by 1 persoon

          1. Het containerpark staakt ook…. En ik heb geprobeerd om de vuilnis zelf te vermalen met mijn tanden maar idd, daarna had ik wel een grondige poetsbeurt nodig 😉

           Liked by 1 persoon

 3. Dit kan je toch nauwelijks een tag noemen, Myriam. Het is meer een volledige bekentenis. Zo was je toen en zo ben je nu. Van de verlegen deerne naar de tag-verslindende bubbeltante. Met plezier gelezen al begin ik me nu wel wat ongerust te maken over mijn eigen verlegenheid 😦 Neem dus rustig een paar ijsbrekers mee 🙂

  Liked by 1 persoon

 4. Haha, wat een zalige nostalgie. Vooral Ram Jam bracht herinneringen terug. Ik heb daar ook op staan dansen alsof mijn leven er van af hing en toen ik klaar was, stond er een schone jongeling met lang haar voor mijn neus die zei: “Kom je mee met mij naar buiten?”.
  Niet gedaan, maar wel even mee blijven babbelen en zo… 😉
  Wat een tijd!

  Liked by 1 persoon

 5. hahaha, ik heb ontzettend genoten van je logje, Myriam. Ik kan me zo weer die tijd inbeelden.
  Ik moet er trouwens ook nog over schrijven hé, maar veel van wat je hier schrijft geldt evenzeer voor mij.
  Schitterende muziekkeuzes!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s