JUMPSCARE

Picture from http://knowyourmeme.com/

Ik had er nog nooit van gehoord van Jumpscare toestanden. Tot zaterdagnacht.

Zaterdagavond waren hubbie en ik op bezoek bij vrienden. De kids bleven gezellig thuis. Dachten we.

Toen we in de auto zaten op weg naar huis, kregen we een vreemde sms van onze dochter, beter bekend als Teenage Dirtbag.

Wanneer komen jullie thuis? Dat zijn we niet echt gewoon van dochterlief, dat ze zich vragen stelt bij het uur waarop haar oudjes thuiskomen. Vreemd. Op het antwoord dat we NU naar huis kwamen, was het antwoord een tweede nog vreemdere vraag: Kom je nog eens naar boven? πŸ™‚

Als het middernacht gepasseerd is doe ik dat normaal niet meer. Hubbie en ik slapen beneden, de kinderen slapen boven. Ze zijn op een leeftijd dat ze een knuffel terwijl ze aan het slapen zijn niet echt meer apprecieren. Dus toch wel vreemd van dochterlief.

Ik stormde dus in een zekere ongeruste toestand naar boven van zodra we thuis waren aangekomen. Daar zag ik dat zoon NIET thuis was. Wat ook geen probleem is natuurlijk, hij wordt 23 en kan gaan en staan waar en wanneer hij dat wil. Ik opende snel de deur van de kamer van TD, en trof haar met wijdopen ogen onder haar dekbed aan. Verschrikt keek ze, dat is een vlag die wel de lading dekt, panisch is misschien nog een betere omschrijving;

Maar mijn liefste kleine duifje, hoe komt het dat je in zo een staat in je bed ligt? Is er iemand ons huis binnengedrongen? Heeft je broer een ongeluk gehad en durf je het ons niet te vertellen? Ben je ongewenst zwanger? Heb je een geestverschijning gehad, een visioen?

TD zei met een klein stemmetje dat ze zo van haar melk was door een Jumpscare. Een waaaat??????

Waar was die verrekte Jumpscare die mijn dochter zo bang had gemaakt, dat ik hem eens flink de waarheid kon zeggen!!!

Ah neen, het is geen persoon. Pffff, wat een opluchting.

Heb je dan naar een horror film gekeken, terwijl je weet dat je daar totaal niet tegen kan? Neen, ook niet?

Een JUMPSCARE dus. Ik heb het voor jou opgezocht, bloglezer/bubbel.

Internet Screamers, also known as Jumpscares, are practical jokes that are meant to scare the viewer by abruptly flashing a disturbing image or playing a loud, frightening noise.

Nu vraag ik je. Zit je gezellig naar je pc scherm te staren, is daar één of andere pippo die het leuk vindt om je zo te doen schrikken dat je niet meer weet van welke planeet je bent.

Maar het is nog erger. TD keek met voorbedachte rade naar die toestanden, en schrikt zich alsnog het lazarus.

Het arme ding heeft die nacht bij mama geslapen, stel je voor πŸ˜‰

En ik heb weer héél wat bijgeleerd. Wat een Jumpscare is bijvoorbeeld. En dat die Pewdiepie wel een héle leuke jongen lijkt, ook al heeft ie de onhebbelijke gewoonte om mensen te laten schrikken.

Altijd fijn om iets bij te leren. Wat jij?

Myriam

55 gedachten over “JUMPSCARE

 1. Ik voel ineens een kloofje.. dit is echt niets voor mij.. Gelukkig zijn ze bij mij thuis er ook niet van. Als ik al boe zeg als ze me niet gezien hebben heb ik al ruzie…. Voorlopig hoef ik me geen zorgen te maken dat ze me hier mee lastig vallen.

  Love As Always
  Di Mario

  Liked by 1 persoon

  1. Dit is ook echt niets voor mij hoor Mario. En eigenlijk ook niets voor Sara zo blijkt. Maar die grappige jongen die de filmpjes maakt is wel leuk om te zien πŸ˜‰

   Like

  1. Een wat? Een burpcllick? Wat voor nieuwigheden ik hier al bijgeleerd heb sedert Sara mij die Jumpscare getoond heeft. Je hebt geen idee. Maar ik ben het helemaal met je eens het is shit. In de puurste zin van het woord, want als je er naar gekeken hebt, ligt er shit in je broek…

   Like

 2. Ik ben mij daar ook al meermaals een ongeluk van geschrokken. Ook als ik wist dat er eentje ging komen.
  En ik ben 25, maar als ik schrik heb, wil ik ook gewoon een knuffel. Wegens gebrek aan lief, is die van de mama ook goed! πŸ™‚

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s