NaNoWriMo

Ik deed gisteren mijn mail open en daar stond het: het hartstilstandmoment. Heel eventjes dan. Ik deed vorig jaar mee aan NaNoWriMo, een soort ‘wedstrijd’ waarin mensen in een maand 50 000 woorden schrijven. Ik vond het echt fantastisch, moeder iets minder 😉 Ik krijg dus nog steeds mails ervan, om aan te sporen je werk af te maken en er zeker iets mee te doen.

NaNoWriMo, of National Novel Writing Month, is een soort evenement voor iedereen die houdt van schrijven. De bedoeling is dus om tegen het eind van november 50 000 woorden te schrijven. Zij zelf doen niks met de verhalen, maar ze sporen wel aan om zelf het initiatief te nemen en het schrijven nooit op te geven.

Winner-2014-Web-Banner

Het is een enorme uitdaging om niet na twee weken gewoon foert te zeggen. Maar ze blijven de hele maand door stimuleren, doen interviews op de site met mensen die al 10 jaar meedoen, of die ermee hun boterham verdiend hebben enzo verder. Ze proberen ook hun ‘goodies’ te verkopen, zoals posters en t-shirts en daar dan geld mee te verdienen. Ze vragen ook naar sponsors, al weet ik niet helemaal waarom 😉

Gisteren zat ik met Broer naar Pulp Fiction te kijken, een film waar mama al de gruwels van krijgt als ze alleen de naam nog maar hoort. Meestal staat de Wifi op mijn gsm ook aan, dat ik via facebook nog wat kan chatten als mensen te lui zijn om hun gsm erbij te nemen (die chatten dan meestal met hun iPod). Opeens krijg ik dus een melding, maar van mijn mails. Ik ging er snel heen, want ik zag dat het van NaNo is, en daar stond het dan.

For those of you who still want to redeem the two free hard copies of your novel—offered by CreateSpace—don’t forget: the deadline to receive your CreateSpace copies is Tuesday, June 30. The process can take up to 48 hours, so make sure to give yourself enough time!

Ergens moest ik dus hebben gemist dat we ons verhaal konden insturen en we er dan een echt boek van kregen. Mijn hart stond even stil, en het bloed stroomde naar mijn gezicht. Helemaal rood en warm dacht ik: dat doe ik morgen wel even snel.

Dus als de wekker afging, sprong ik uit bed, startte mijn pc op en surfte snel naar mijn mails, om vanaf daar weer verder te kunnen. Alles ging goed, tot ze vroegen om de cover te ontwerpen. Ik, helemaal enthousiast, uploadde mijn foto die ik al altijd in mijn hoofd had als achtergrond.

Oculus

Niet groot genoeg, zei de site, en ik kon niet verder. Ik zat eventjes gewoon perplex en kon ik niks meer doen. Dan begon ik het internet af te struinen op zoek naar die bepaalde afbeelding. Nergens te vinden. Als ik dan mijn afbeelding uploadde in google om zo de afbeelding te vinden, vertelde google mij doodleuk dat er geen grotere formaten waren dan het formaat dat ik had. Het werd even rood voor mijn ogen.

Toen kwam Moeder binnen, en die zei dat ze wel zou helpen de afbeelding te vergroten als ze terug thuis kwam. Dus sloeg ik de rest van mijn vorderingen op en liet het even voor wat het is.

To be continued, dat is zeker 🙂

Zo heeft NaNo mij weer eventjes de happiness teruggegeven die ik gisteren kwijt was 🙂

TD

13 gedachten over “NaNoWriMo

  1. Haha ja 😀 het was blijkbaar voor de pixels enzo dat hij groot genoeg moest zijn 🙂 ik snap het ook niet helemaal 🙂

   Like

  1. Zeg Mijnheer Pannenkoek, wat zijn dat voor foto’s om zo maar te delen op mijn blog. Ik kan daar niet tegen, tegen al die blote mensen. En ik sta dus zeker niet tussen deze hoop naakten hoor. Jij wel? Of Hieronymus misschien?

   Like

 1. Als je googled op het Pantheon interior, krijg je wellicht een groter formaat afbeelding die nagenoeg gelijk is aan deze. Op http://www.tineye.com kun je ook omgekeerd zoeken en is het maximale formaat van je foto 1673×1125, 272.8 KB. Ik ben er zelf niet zo’n voorstander van om onder druk te schrijven, een verhaal moet eerst rijpen en vorm krijgen in je hoofd. Wel benieuwd wat je dan geschreven hebt.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s