Adeline 3 – date 1.

Voor wie Adeline nog niet kent, hier kan je het eerste stukje lezen, en hier de prequel. Ook interessant voor mensen met een kort geheugen, zoals ikzelf 🙂

Verder houd ik er aan om nog eens te vermelden dat het hier om FICTIE gaat, zodat jij, bloglezer(es)/bubbel(in) geen vreemde veronderstellingen begint te maken.

Van de zesenzeventig reacties die Adeline had gekregen op haar datingprofiel (Inderdaad, dat heb ik nog eens moeten nakijken vooraleer dit stukje te schrijven 😉 ) had ze er acht weerhouden.

Waarom die acht?

Vrouwelijke logica is niet (altijd) logisch.

De selectie was dan ook niet het resultaat van logisch nadenken. Eerder van intuïtie, geleid door uiterlijke schijn.

Adeline hield zichzelf voor dat dit voldoende was als selectiecriteria.

Deze avond zou ze voor het eerst toetsen of haar schiftingseisen wel degelijk konden dienen als basis voor een date.

Ze was bloednerveus de hele dag. Na het werk had ze een uur lang geweekt in bad, en zich helemaal ingesmeerd met haar favoriete bodycrème.

Om zeven uur stapte ze de deur van haar appartementje uit: fris gewassen, opgemaakt, mooi kleedje aan, hakjes. Alles er op en er aan.

De date zou doorgaan in Het Pakhuis in Gent. Een gezellig restaurant waar ze wel eerder was geweest. Je kon er ook gewoon iets drinken, dan kon ze er nog van door gaan mocht het écht tegenvallen.

Adeline parkeerde haar wagentje in de ondergrondse parking, en stapte het kleine eindje tot het restaurant. Het wandelen bracht haar tot rust.

Ze glimlachte voor zich uit en bedacht dat ze er eigenlijk best zin in had om nieuwe mensen te ontmoeten. Ze zag wel wat het haar bracht.

De man met wie ze had afgesproken noemde zichzelf Ted. Zijn profielfoto toonde een grote slanke man, met een volle zwarte haardos, iets ouder dan zijzelf, ze schatte zo’n 35 jaar. Hij had een knap maar vooral sympathiek gezicht.

Toen ze voor het eerst zijn naam zag op de site had ze onwillekeurig aan Ted, de vuilbekkende beer uit de gelijknamige film moeten denken.

Picture from http://www.theguardian.com

Nadat ze even met hem had gechat en zijn profielfoto aandachtig had bestudeerd, schoof ze deze malle gedachte naar haar diepste onderbewustzijn. Zo diep zelfs dat ze besloot allereerst met Ted te daten.

Ted had haar laten weten dat hij een tafeltje had gereserveerd voor twee. Onder de naam Ted Foryou!!

Gevoel voor humor had hij al dacht ze vertederd.

Ze stapte op de maître af, en vroeg naar het tafeltje van Ted Foryou. De man knikte haar goedkeurend toe, nam haar jas aan en ging haar voor naar de zeteltjes. Hij nam alvast de bestelling voor een aperitiefje op. Adeline bestelde een Gin Tonic en ging gemakkelijk zitten. Het was vreemd dat Ted er nog niet was, want volgens zijn profiel was hij altijd mooi op tijd. Ach het verkeer tegenwoordig, het was een hel om van punt A naar punt B te geraken. Bovendien had Ted vast moeten overwerken, met die drukke job van hem.

Terwijl ze van haar glas nipte, keek ze om zich heen. Mensen observeren, één van haar geliefkoosde bezigheden.

De ene na de andere kwam het restaurant binnen, vaak met twee of in groep, soms iemand alleen zoals zijzelf.

Ze zag een man binnenkomen, corpulent schoot het door haar hoofd. Lieve deugd, neen, niet gewoon corpulent. Hij was even groot als hij rond was, een soort kogel op beentjes. Met de nadruk op -tjes, want hij was klein, kwam ongeveer tot haar schouders schatte ze in.

Ze gniffelde. Stel je voor dat je met hem een date hebt. Ze berispte zichzelf onmiddellijk, uiterlijk is toch niet zó belangrijk Adeline. Maar een stemmetje antwoordde onmiddellijk: Niet zó belangrijk neen, maar toch belangrijk.

De waggelende bal liep op de maître toe. Ze zag hem nu iets beter. Hij was behoorlijk kaal, al had hij een poging gedaan om dat te maskeren door enkele strengen haar over zijn schedel heen te kammen. Hij droeg een driekwart broek, lieve deugd, werd zoiets nog verkocht grinnikte Adeline?  Verder zag ze hoe zijn witgesokte voeten in bruine sandalen zaten. Echt? Dit had ze nog nooit gezien. Toch niet in een restaurant als dit.  Ze bedacht zich hoe ze dit aan haar vriendin zou vertellen, diegene die haar had geholpen om een profiel aan te maken op de datingsite.

De maître nam de man op sleeptouw en kwam er haar kant mee uit. Goed, nu kon ze hem van dichterbij bekijken.

Maar zo dichtbij hoefde nu ook weer niet dacht ze een paar tellen later, toen de man halt hield aan haar tafeltje, met een kleine buiging zijn hand naar haar uitstak en zich voorstelde als Ted.

Adeline werd knalrood en trok daarna bleek weg. Ze probeerde iets te zeggen maar de woorden bleven steken in haar keel. Het enige wat ze kon uitbrengen waren een paar onsamenhangende klanken. De man dacht blijkbaar dat ze onder de indruk was van zijn verschijning. Hij knipoogde geruststellend en bestelde een limonade.

Na enkele slokken gin had Adeline zichzelf weer een beetje onder controle en vroeg ze met bibberende stem waar de man van de profielfoto was, diegene waar ze een date meende mee te hebben.

Ach wijfie, sprak Ted. Kijk eens naar mij. Als moppies mij zien staan op een profielfoto zijn ze zo van hun stuk gebracht dat ze niet meer denken aan daten. Ze kunnen het niet geloven dat iemand als ik met hen zou willen afspreken.

Dus heb ik aan mijn buurman gevraagd of ie voor mij op de foto wou. Die knul ziet er héél wat gewoner uit dan ik, en de vrouwtjes voelen zich dan meer op hun gemak. Daten gaat makkelijk. En als ze mij dan éénmaal hebben gezien, en kennis hebben gemaakt met mijn zachtaardige en bescheiden zelf, dan vallen ze voor mij. Enfin, besloot hij eerlijk, dat denk ik toch, want dit is mijn eerste date op deze manier.

Adeline nam nog een slok van haar gintonic, en terwijl ze rechtop ging staan zei ze: ‘ Daten met u kan ik echt niet aan. Het is teveel eer.’

Ze griste haar jas van de kapstok, en struikelde naar buiten.

Myriam

18 gedachten over “Adeline 3 – date 1.

  1. Arme, arme stakker. Maar Adeline heeft de leiding genomen 😉 En zij kan een stuk harder lopen dan Ted op zijn kogelbeentjes.
    Ik ben heel benieuwd naar het vervolgverhaal!

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s