Haiku

Picture from Portfolioprijs.nl

DE MIST BEWEEGT TRAGER

BOVEN HET GROENE WATER,

HANGT STIL IN MIJN HOOFD.

Het is al eeuwen geleden dat ik voor het eerst de blog DOLDRIEST van Marion Driessen onder ogen kreeg, en haar Haiku zaterdagen.

Ik wou het steeds weer proberen. En vandaag is het dan ook gelukt. Weliswaar niet op een zaterdag, maar goed.  En gelukt. Ik weet niet of het gelukt is. Ik heb in elk geval een poging gedaan.

Doen jullie ook eens mee?

Myriam

24 gedachten over “Haiku

  1. Eigenlijk is het heel simpel: drie regels van 5, 7 en weer 5 lettergrepen. Rijm of metrum is niet verplicht. Meestal gaat het om een sfeerimpressie, zoals hier van de mist, en hoe de dichter die ervaart. Je kunt ook een reeks haiku’s combineren tot een groter geheel.

   Liked by 1 persoon

 1. Prachtige foto. Ik heb niks met een haiku, ik zie liever een echte koe, ik vind het wel knap als mensen het kunnen, maar mijn fantasie slaat dood op een haiku, ik ben niet zo van de regels, ik ben meer van de vrijheid, maar wel knap van je, volgens mij klopt het, maar eerlijk gezegd, ben ik de regels een beetje vergeten.

  Liked by 1 persoon

 2. Een erg mooie en sfeervolle haiku, Myriam, complimenten. 🙂

  Alleen zou ik ‘trager’ veranderen in ‘traag’, aangezien het stramien 5 – 7 – 5 lettergrepen is. En de sfeer blijft hetzelfde. Ik zie uit naar je volgende!

  Liked by 1 persoon

  1. Oei, heb ik niet goed geteld. Ik kan dat niet zo goed tellen 😉 Ik vond het eigenlijk wel leuk, en het kwam zomaar, op twee minuten. Ik heb er mezelf over verbaasd. Alleen nog wat beter tellen dus 😉 Blij met je reactie!!!

   Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s