Blogspiratie Tag

Het is me het Tagweekje wel. En het schrijf-opdracht-weekje. Maar whatever. Als het maar schrijven is hé.

En dat is het. Dus ik doe vrolijk mee.

Marion van Mijn Kladblog nomineerde me voor deze tag. Ik ben dol op Marion en op haar blog. Nog een extra reden dus om me op deze tag te werpen.

Hieronder effe een korte opsomming van hoe zo’n tag wel werkt. Voor wie het niet zou weten dus 🙂

 • Link naar deze blogpost
 • Gebruik als illustratie een afbeelding die je inspireert
 • Beantwoord alle vragen op jouw manier
 • Nomineer vijf andere bloggers en laat hen weten dat je ze genomineerd hebt.

De link hebben jullie gehad.

Een illustratie die me inspireert? Neen, neen, ik ga hier géén openknallende flessen champagne posten. Al inspireren deze mij zeker. Maar een beetje té voor de hand liggend.

Dit inspireert mij meer.

Picture from https://s-media-cache-ak0.pinimg.com

Volop inspiratie of loop je vaak tegen het zogenaamde writer’s- of bloggers block aan?

Echt wel volop inspiratie. Ik weet eigenlijk niet wat eerst geschreven. Laat een vlieg voorbijzoemen en ik heb ahw een nieuwe blogpost in mijn hoofd. Heerlijk hoor. Hoop dat ik NOOIT tegen dat bloggers block aan loop.

Als de woorden even niet uit je vingers komen, hoe voel jij je dan?

Het is me wel eens gebeurd dat ik plaatsneem achter het scherm zonder het geringste idee van wat ik ga schrijven. Dat levert enige paniek op. Maar slechts héél even, want van zodra ik mijn vingers op mijn toetsenbord zet, komen er op magische wijze gedachten in me op, die zich vertalen in woorden op het scherm. Zo maar. Dus écht véél paniek heb ik niet, het komt wel.

Hoe blijf je gefocust tijdens het uitwerken van een bericht?

Het moet stil zijn rondom mij. Dat betekent concreet: geen kwebbelende kroost op een stoel naast mij, geen luide muziek op de televisie die een beetje verderop in de kamer staat, gewoon, stil. Ik hou van de stilte, en ik ben vaak alleen thuis overdag, dus dat is helemaal geen probleem. Ik blog ook steeds tijdens de dag, dus niet ’s avonds als iedereen thuis is, dan lees ik hooguit nog enkele blogs en reageer ik hier en daar wat.

Welke brainstorm-techniek zorgt gegarandeerd voor blogspiratie?

Brainstormtechniek voor bloginspiratie? Nog nooit gebruikt. Kan ik in mijn achterhoofd houden voor mocht het gevreesde block toch toeslaan ooit. 🙂

Helpt muziek je ook als je blogspiratie zoekt?

Never!!! Silence please!!! Wel gebruik ik nu en dan muziek in mijn blogpost om een bepaalde sfeer weer te geven.

Waar ontstaan de beste ideeën?

Euh… Soms krijg ik een idee terwijl ik lig te draaien en te keren in mijn bed. Slechte inslaper als ik ben. Soms zie ik op mijn dagelijkse ochtendronde door FaceBook iets waarvan ik denk: ‘O, daar wil ik wel eens iets mee’. De beste ideeën liggen gewoon voor het oprapen in het dagelijkse leven. Ik probeer zo veel mogelijk de humor te zien in kleine gebeurtenissen of situaties. Dus eigenlijk ontstaan die beste ideeën gewoon terwijl ik mijn leven van alledag leef.

In welke inspirerende omgeving werk je graag?

Ik had gehoopt dat ik het liefst zou werken op een terrasje in de zon, ergens in Gent. Of binnen in een druk maar gezellig cafeetje. Valt vies tegen. Ik blog het best gewoon thuis achter mijn pc. Tja. Ik denk altijd als ik maar eens een goeie laptop/tablet heb, dan zal  het wel lukken om te bloggen op een terras of in een café. Ik laat het nog weten, als het zo ver is.

Heb jij ook een ware ‘blogbijbel’ op je bureau staan voor als je het even niet weet?

Neen, een blogbijbel voor als ik het niet meer weet heb ik niet. Wel ben ik Kelly Deriemaeker van Tales from the Crib nog altijd intens dankbaar. Met haar boek HET BLOGBOEK heeft ze mij het figuurlijke duwtje in de rug gegeven. Ik sprak al eeuwen over bloggen, door haar enthousiaste boek ben ik er ook effectief mee begonnen.

Welke bloggers inspireren jou?

Ik wil vooral mijn eigen ding doen met deze blog. En daar zoveel mogelijk mensen blij mee maken.

Wat natuurlijk niet wegneemt dat er bloggers zijn waarvan ik denk: Waaw. Op die manier iets kunnen neerschrijven, dat kan ik niet. Waaw dus. Eigenlijk zijn er zo best veel. Ik lees ze dolgraag. Inspireren ze mij ook? Weet ik niet. Ik bewonder hun stijl, maar ik probeer hem niet na te doen of zo. Ik blijf ik.

Ik som er enkele op al vind ik dat moeilijk want ik volg echt veel blogs die ik de moeite vind.

 • Marion van Mijn kladblog lees ik héél graag: zelfrelativering, humor, maar ook véél wijsheid en inzicht. Een perfecte mix.
 • Thomas Pannenkoek: humor van de bovenste plank, voor mij in elk geval. Als ik schaterend achter mijn pc zit, heeft Thomas iets gepost.
 • Wilco van Wilco’s Charity Challenge: schrijft supergoed, met veel humor, het hart ongelofelijk op de juiste plaats en een idealist pur sang. Need I say more?
 • Narda van Beaunino: wat kan Narda schrijven mens. Over de dingen die ze allemaal meemaakt in haar leven, en die niet min zijn. Mooi!!
 • Cassilda: Nog niet zo lang geleden ontdekt. OMG, wat een talent. Een bewijs dat uit diepe pijn ongelofelijk mooie dingen ontstaan.

Enfin dat zijn er meteen vijf. Ik kan zo nog even doorgaan, want ik volg héél véél blogs en ik lees ze allemaal, echt waar!!!! Dus sorry als je niet in het lijstje staat. Dat wil niet zeggen dat ik je niet graag lees. No way!!!

Hoe zit het met andere bijzondere inspiratiebronnen?

Zoals ik al zei: het leven van alledag, van het opstaan tot het slapengaan…

FaceBook

Het Nieuws

Alles eigenlijk, werkelijk alles….

Zo, naar het schijnt moet ik nu vijf mensen taggen om deze Blogspiratietag ook in te vullen.  Ik doe mijn best om geen mensen te noemen die reeds genomineerd werden door iemand anders.

Cassilda

Wilco

Miss Milla at Home

Kakelbont

Yellowme

It was my pleasure. I hope it will be yours too. 😉

Myriam

31 gedachten over “Blogspiratie Tag

 1. Leuke tag en invulling van jou weer, maar dolblij dat je mij niet tagt! Ben al blij, dat ik tijd vind te lezen en te reageren nu 🙂
  Alhoewel ik net als jou ook continu geinspireerd wordt; dus nu maar even alle ideetjes snel op een schriftje schrijven, zodat ik ze later eens kan gaan uitschrijven 😉
  Ben trouwens tegenpool van jou…als het muisstil is, kan ik niet schrijven. Radio of tv op de achtergrond aan hierzo.

  Liked by 1 persoon

 2. Oh jij bent te LIEF voor deze wereld! Oké, das niet waar. Niemand is té lief! Maar wat lief van je!

  Je gekozen afbeelding… Geweldig. Ik zou in dat bootje kunnen wonen! 🙂

  Tof dat je ‘m heby ingevuld en ook hoe. X

  Liked by 1 persoon

    1. Ik zou er wel aan kunnen geraken wees gerust. Ik heb nog steeds connecties in de wereld van de ouderenzorg hé. Merci voor de wensen. Daar ben ik nu eens zooooooooo blij mee. Gent eindeljik Kampioen!!!!!!

     Like

 3. Oh jeetje, bedankt voor het compliment! Zo ontzettend lief, en getagd worden vind ik ook altijd tof, dus dubbel thnxx! Ga snel eens spieken bij de andere bloggers die je noemt en vond het leuk om je antwoorden te lezen. Prachtig zo’n persoonlijke blog 😀

  Liked by 1 persoon

 4. En je tagtagtagt maar door 🙂 Die stilte is voor mij zeer herkenbaar (prachtige spreuk van Ram Dass !) en verder vind ik het leuk te lezen dat je je inspiratie zo makkelijk uit de dagelijkse en alledaagse dingen weet te halen. Want inderdaad: de inspiratie ligt op straat,

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s