Gastblog voor Alle Sterretjes aan de Hemel

Picture from Quest.nl

Allesterretjesaandehemel is een blog van een vijftienjarig meisje dat schrijft over het verlies van haar moeder, en wat dat met haar doet. Wat ze schrijft grijpt je naar de keel, want het zou niet mogen dat iemand zijn mama op zo’n jeugdige leeftijd al moet afstaan.

Graag schrijf ik vandaag een gastblog voor haar, in het thema dat wordt aangeraakt in haar blog: dood, verlies, rouw, pijn.

We hebben het allemaal al één of meerdere keren meegemaakt. En hebben we het nog nooit meegemaakt, dan komt het ooit nog op ons pad. Want dat is nu net één van de grote zekerheden in dit leven. Elk leven is onlosmakelijk verbonden met de dood.

Ik laat de filosofie voor wat ze is, en werp me op mijn gastblog.

Die kan je helemaal en totaal nalezen op de blog: Allesterretjesaandehemel. Laat ons zeggen vanaf 19 uur deze avond.

Ik hoop dat je geniet van mijn gekriebel.

Myriam

25 gedachten over “Gastblog voor Alle Sterretjes aan de Hemel

  1. Ik mag hopen van niet!!! Ik heb er héél duidelijk op het einde bij vermeld wat te doen als je met zulke gedachten rondloopt. Door er over te schrijven hoop ik het taboe dat er nog steeds rond bestaat te doorbreken, en te vermijden dat mensen op deze manier rust zoeken. Zoals het meisje dat in dit verhaal (dat jammer genoeg geen verhaal is) wel heeft gedaan.:(

   Liked by 1 persoon

   1. Daarom schrijf ik ook, dat ik je intentie begrijp. Maar het is in een geestelijk verwarde toestand natuurlijk heel verleidelijk je alleen te focussen op het het stukje over rust vinden tijdens de vrije val. Het is een verdrietig thema en zeker moet het bespreekbaar worden gemaakt . Spijtig en heel verdrietig, dat dit meisje voor de rust koos en niet voor het leven, dat met de juiste hulp en mensen om je heen zo mooi kan zijn.

    Liked by 1 persoon

    1. Ja, daarvoor kiezen zonder ooit iemand een signaal te geven… of toch geen signaal dat werd opgepikt… Te erg. Ik hoop dat niemand die dit leest voor de beschreven rust kiest. Dat zou ook pas te erg zijn.

     Liked by 1 persoon

 1. Als 14-jarige had ik ook zelfmoordplannen. Een lieve tante heeft me opgevangen, want mijn ouders hadden geen tijd. Soms kan de rust hard aan je hoofd trekken. En je bent zelf de enige die een begin kan maken met uit het dal te klauteren: om hulp vragen. Helaas pakte dat voor mij helemaal verkeerd uit. Je verhaal roept dus het een en ander op. Ik heb het met een dubbel gevoel gelezen. Wel heel lief dat je het voor Allesterretjesaandehemel hebt geschreven!
  Liefs Kakel

  Liked by 1 persoon

  1. Het is niet makkelijk als je zelf al met zulke gedachten hebt rondgelopen of nog rondloopt om over zulke dingen te lezen. Ik schreef het vanuit mijn eigen ervaring voor een stuk, want ook al heb ik nooit een echte poging gedaan, ik heb wel grondig bestudeerd hoe het zou kunnen. En de rust is iets waar je op dat moment naar snakt. Waardoor je idd die stap zou zetten. Hulp zoeken is de boodschap en hoe meer mensen weten hoe het is om aan die scheidingslijn te staan, hoe groter de kans hoop ik dat er op tijd kan ingegrepen worden. xxx

   Like

 2. Tjonge Myriam, wat een heftig verhaal..
  Helaas heb ik het ook meegemaakt in mijn vriendenkring, zij het dan op een andere manier, net zo heftig!
  Het is vreselijk voor de achterblijvers, maar de ouders van deze vriendin hebben heel goed aangevoeld dat dit de wens was van hun dochter. Daarom stonden ze sterk en ze gingen verder met hun leven met in hun achterhoofd, zij is nu waar ze wil zijn en ze is gelukkig… Maar niet met minder verdriet natuurlijk…

  Liked by 1 persoon

   1. Inderdaad, ze hebben er wel even over gedaan, maar kunnen het goed relativeren. Zij was ook ziek, had Lupus en was bipolair, dus had het vaak moeilijk. Ze had het al zo vaak gezegd.
    Maar als mensen in de omgeving het helemaal niet aan zien komen is het verschrikkelijk om mee te maken… 😦

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s