Facts

Een van mijn twee beste vriendinnen is een enorme fan van Japan, van Anime (een soort animatieserie, vaak gebaseerd op manga’s) en van manga’s (een soort ‘stripverhaal’ dat van achter naar voor en van rechts naar links dient gelezen te worden). Ze besmette mij een beetje met haar enorme liefde hiervoor
Mijn eerste anime heb ik samen met haar gekeken, en ik was verkocht. Het was na de examens in het 5e jaar denk ik, en we zaten bij mij thuis niks te doen toen mijn beste vriendin voorstelde om naar die reeks te kijken die ze als klein meisje op tv had gezien zodat ze de nostalgie nog eens kon ophalen.

VIZ.com
VIZ.com

Vampire Knight heette de serie. Baioretto (wat Paars betekent in het Japans, en nu heeft mijn beste vriendin haar haar paars gekleurd) en ik konden niet meer stoppen met kijken. En zo werd de liefde voor Japan en Anime geboren in mij. Sinds dan kreeg ik er even niet genoeg van. Ik keek de hele reeks uit en ging toen via het internet op zoek naar andere series die net zo goed moesten zijn. Zo heb ik er heel wat versleten. Mijn nu ex-vriend toonde me een anime genaamd Hunter X Hunter, en ik leerde hier mijn meest favoriete personage van allemaal kennen.

Hunter X Hunter Wikia
Hunter X Hunter Wikia

Een beetje zoals de Joker was hij, een geschifte clown die niet genoeg kreeg van vechten, en enkel de meest sterke en geduchte tegenstanders bevocht. Hisoka is zijn naam, wat heimelijk betekent in het Japans. En deze naam heeft hij niet gestolen! Op zoek naar de sterkste vechter in de wereld sloot Hisoka zich zelfs aan bij een roversbende, om de leider te kunnen uitdagen. Maar dat allemaal zonder dat iemand zijn echte plan kent.

Animesuki Forum
Animesuki Forum

Zo zijn Baioretto en ik in het 5e middelbaar en ondertussen 3 jaar geleden voor het eerst naar FACTS geweest. De jaarlijkse conventie voor Japanfreaks in Flanders Expo in Gent. Als je cosplayde (je verkleden als een personage van een anime/manga/film/…) dan kreeg je korting, maar dat wisten Baioretto en ik nog niet toen. Maar een jaar later waren we helemaal klaar voor de cosplaystrijd aan te gaan! Baioretto cosplayde Renji uit Bleach en ik Hisoka.

20141018_161046

Cosplaycloud
Cosplaycloud

Op FACTS kom je allerlei mensen tegen. Cosplaten is zeker niet beperkt tot Japanse series. Ik heb zeker 3 Danearys Stromborn’s gezien (van Game of Thrones) en 2 Darth Vaders, meer Stormtroopers dan ik kon tellen en een hele rits R2D2’s die van op afstand bestuurd konden worden. Bijna had ik Joffrey Baratheon (Game of Thrones) gewurgd, maar gelukkig waren er te veel mensen om er dicht bij te geraken 😉

Op een bepaald moment kwam er een meisje naar mij, helemaal enthousiast vragend of ik er de dag erna ook zou zijn. Ze was teleurgesteld, want de dag erna zou zij ook iemand van Hunter X Hunter cosplayen.

Het leuke aan iemand cosplayen die blijkbaar erg populair is, is dat veel mensen vragen om samen op de foto te gaan, en dat georganiseerde cosplaycomunities (die bestaan ongelooflijk genoeg) ook foto’s willen. Ik denk dat ik zeker op 7 foto’s sta 🙂 Maar ik kan zeggen dat ik zeker 2 uur in de badkamer heb gezeten om mijn haar een beetje naar boven te krijgen. Bovendien had ik oranjgele kleurlenzen in, die mijn zicht een beetje geel kleurden aan de randjes.

Ik heb wel enorm genoten die dag, mijn 15 minutes of fame zijn al ingelost 😉
Dit jaar zeker weer!

TD

22 gedachten over “Facts

 1. Hunter X Hunter ook helemaal gezien 🙂
  Hier ook elk jaar trouw op post naar de FACTS 🙂 Het is wel een pak minder geworden en ik heb de indruk dat het elk jaar minder is dan pak weg 10 jaar geleden

  Liked by 1 persoon

 2. Ah, wat leuk. Ik werd helemaal op het verkeerde been gezet, maar jij bent dus de dochter van. Het valt me op dat je in dezelfde lekkere vlotte stijl schrijft als je moeder. Een jaar of acht geleden had ik een meisje in de klas (groep 8) die er ook helemaal gek van was. Ze tekende Manga, kleurde haar haar, kleedde zich in de stijl. Ik vond het fascinerend. Mijn kleinzoon was tijden helemaal gek van Pokémon. Deed me er ook een beetje aan denken, maar misschien sla ik de plank wel helemaal mis, nu. Ga alsjeblieft door met dit leuke, geïnspireerde schrijfwerk!

  Liked by 1 persoon

 3. Ook al is cosplay mijn ding niet, iemand die zijn of haar hobby gewoon uitvoert en er zo leuk bij durft te lopen (want commentaar krijg je altijd) verdient respect! Mijn nichtje doet dit ook, en soms herken ik haar niet meer terug. Knap!

  Liked by 1 persoon

  1. Het is vooral leuk dat mensen echt de naam van het personage roepen of dat ze onder de indruk zijn 🙂 dan is al dat werk in de badkamer toch voor iets geweest 🙂

   Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s