Water.

All pictures from http://www.daveallenphotography.com

charleston sc folly beach ocean seascape

outer banks pier photography

Ik weet dat jij denkt dat ik enkel champagne drink, en héél af en toe een glas gin. Alweer fout gedacht, tsssss.

Ik ben dol op water. Mij zal je zelden of nooit frisdrank zien drinken. Vieze zoete brol, hou ik niet van.

Water daarentegen, lekker!!! Kraantjeswater, gewoon. Sedert enkele jaren gefilterd in een Britta filter (Neen, dit is geen gesponsorde post!!!)

Ik kan met groot gemak anderhalve liter per dag naar binnen sluizen.

Niet alleen om te drinken vind ik water heerlijk.

Ik hou van douchen, en het warme water dat over mijn lijf stroomt. Ik zou er uren kunnen onderstaan, maar om ecologische redenen doe ik dat niet. Vijf minuten zijn voldoende. Een grote regendouche, dat staat nog op mijn verlanglijstje.

Water in de tuin vind ik ook wel een must. Ik heb het geluk een heerlijke vijver te hebben naast mijn terras. Bij mooi weer ben ik daar vaak terug te vinden. De pomp van onze vijver heeft ondertussen de geest gegeven, waardoor er iets van de magie van dit plekje is verdwenen. Het klateren van het water dat in verschillende bakken terechtkwam om dan tenslotte in de vijver te belanden, de vogels die zich komen wassen in één van die bakken, de vissen die zich verzamelen onder het neerkletsende water, de libellen, de kikkers, heerlijk toch. Slechts één iemand was dolgelukkig toen onze waterpomp het eind vorig jaar begaf. Dat was onze buurman. Heerlijk hé buren. De onze werd gestoord door het geluid van het klaterende water. Nou vraag ik je. Hoe onverdraagzaam kan je zijn? Terwijl hij daarover aan het zeuren was, kwamen ook eerdere frustraties bovendrjiven, en die moesten dan ook even gelucht worden. Hoe erg hij het vond dat hij moest betalen voor onze zonnepanelen ( Hier in België is het zo dat de eigenaars van zonnepanelen per groenestroomcertificaat een vergoeding krijgen, en de maatschappij verhaalt deze extra kost op alle elektriciteitsgebruikers), hoe het hem stoorde dat mijn droogkast warme geurende (verse was-geur) uitstootte in zijn richting.. Eerlijk, ik ben niet zo snel boos, maar ik heb toch enige tijd geen woord meer met hem gewisseld. Ondertussen is de strijdbijl begraven en zijn we terug on speaking terms.

Heeft iemand verstand van vijverpompen? Feel free om deze te komen herstellen. Anders moet ik ze demonteren en er mee naar de winkel 😦

Water op vakantie. Ook een must. Hoeft geen zee te zijn, toch niet in het volle seizoen, wegens veel te druk. Maar mag wel zee zijn in het tussenseizoen, of als het dan toch in het seizoen is liefst in Olland. Vlak over de grens in Retranchement, of Cadzand, of Groede of… Daar is de kustlijn niet verpest door de waanzinnige bouwlust van krankzinnige Vlaamse bouwheren. Daar vinden vele mensen de weg nog niet naartoe. Daar zijn de wegen nog fileloos, tenminste de kleine binnenbaantjes er naartoe. ( Gelieve nu niet in grote aantallen naar deze streek af te zakken natuurlijk 😉 )

Ooit reed ik met de GPS als leidraad richting Retranchement, met mijn oudste metekind naast mij. Toen speelde ik het klaar om een fietspad op te rijden. Zelfs met GPS raak ik nog verstrikt in zulke situaties. 🙂

Water in een klaterende bergbeek, kristalhelder koud en zuiver water, met rondom je alleen maar bergen, en gras, en natuur, en hier en daar misschien een grazende koe met zo een grote bel rond haar nek. En zon. Met mijn tenen in dat water, languit liggen in het gras, de zon op mijn gezicht.

Het paradijs is héél dichtbij.

Myriam

42 gedachten over “Water.

 1. Mooie foto’s. Water is zo rustgevend. Als ik zo moe ben en zo een vol hoofd heb, kom ik bij op de fiets, ga ik naar zee, naar de duinen en dan laad ik weer helemaal op. Heb ik ook door in mijn hoofd te wonen, leeg te schrijven, dat geeft me ook ontspanning.

  Liked by 1 persoon

 2. Water in de tuin = leven in de tuin
  Spijtig dat je buurman je het geluid van het klaterende water niet gunt….
  De volledige rust en het alleen zijn aan de oevers van een bergmeer, zalig vind ik het!
  Zolang ik er maar niet in moet, daar pas ik voor.

  Liked by 1 persoon

 3. Prachtige foto’s! Om te drinken vind ik water zo vies.Ik dacht eerst dat de buurman misschien steeds moest plassen door het klaterende water,dat heb ik namelijk altijd,maar het is gewoon een zeur zo te lezen.

  Liked by 1 persoon

 4. Denken dat iemand drinkt, doe ik nooit. Ik drink zelf niet en begrijp meestal niet waarom mensen dit zouden doen. 😛 Dus, nope sorry! Ik dacht wel dat er weer een prachtig verhaal zou komen en ik had gelijk. Misschien wil de Buurman een glas ijskoud water? Als hij het afslaat gooi je het zo in z’n face. Kan hij even afkoelen 😉 😛 X

  Liked by 1 persoon

  1. Dat vind ik niet. De regering had daar verstandiger mee om moeten springen, en had er moeten voor zorgen dat die grote bedrijven die hun daken vol leggen niet karrevrachten vol geld rapen met de zonne energie die zij produceren. Dan zou de elektriciteitsleverancier véél minder certificaten moeten uitbetalen. En sowieso maken ze enorme winsten, ze hoeven dit helemaal niet door te rekenen naar alle klanten. Enfin, dat is mijn idee hé. Geen probleem als jij daar anders over denkt 🙂

   Like

    1. Maar wel neen, ik heb je toch niets kwalijk genomen? Jij mag dat van mij gerust vinden hoor. Maar idd had ik het niet als grapje gezien. Met jouw reacties ga je bij mij geen schade ondervinden hoor. 🙂

     Liked by 1 persoon

 5. Ik was een waterdrinker maar mijn gewoontes zijn helaas veranderd. Niet dating nu enkel nog frisdrank drink maar op het werk drink ik al rap eens koffie of chocomelk ’s morgens en icetea in de namiddag met frisdrank tijdens het eten. Waar ik vroeger een fles van anderhalve liter op mijn bureau had staan, dan is dat nu slechts een half literje geworden. Wel drink ik thuis nog veel water (vooral ’s nachts).
  Die zonnepanelen: ik ken er veel die daar over klagen. Toch heb ik liever overal zonnepanelen en windmolens dan een kerncentrale.

  Liked by 1 persoon

   1. Hangt ervan af waar ze die plaatsen: meestal staan die toch een eind van huizen af dus veel last van schaduw is er zelden. Hier in Brugge staan er redelijk veel maar dan vooral op industriezone. Ik vind het wel iets hebben: zo’n tientallen windmolens die draaien in de verte.

    Liked by 1 persoon

    1. Ik ook, ik vind ze mooi en sierlijk. Mijn zoon heeft wel een vriend die klaagt over de slagschaduw die over zijn kamer valt, aan uit aan uit. Hij woont er wel héél dichtbij. Maar er lijkt me plaats genoeg te zijn buiten de woonwijken hé.

     Liked by 1 persoon

 6. Water… ik heb het niet zo voor water… enkel en alleen als het niet aan mijn hoofd komt (brrrr… de gedachte alleen al).
  Maar toch kan ik er van genieten (op afstand)… het kan zo rustgevend zijn.

  Liked by 1 persoon

 7. ik drink ook heel graag water, eveneens van de kraan, én ongefilterd. In neem aan dat de watermaatschappij dat water zelf wel genoeg drinkbaar maakt.
  En ik hou ook van water, om in te wandelen (aan zee bvb.) of te zwemmen.
  Helaas geen waterpartij in de tuin. Ik zie dat wel enorm graag, maar hou niet van het werk errond… 😉

  Liked by 1 persoon

 8. Water drinken is niet mijn ding, gelukkig bestaat er zoiets als thee om water een smaakje te geven 🙂
  En eh..zo’n klaterend water geluid…ook niet helemaal mijn ding. De zee daarentegen, vooral aan de wat ruigere kusten, de rollende golven…geweldig!

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s