La mer

Picture from http://www.seniorennet.be

Voor de bloggers die denken dat elke vakantie kommer en kwel was, fout gedacht!!!

Het zeestrafkamp daar gelaten, waren onze vakanties best fijn. Na de Z van zeestrafkamp presenteer ik jullie graag de M van Middelkerke.

Ik weet het, Middelkerke ligt ook aan zee. Maar het heeft een positieve bijklank.

Mijn suikertante had daar een appartement. Dat we mochten gebruiken, als kroostrijk gezin. Helemaal gratis en voor niets, allee dat denk ik toch. Ik was niet met geldzaken bezig op dat moment in mijn leven.

Het was een groot appartement, maar toch, om er vijf kinderen en twee volwassenen in op te bergen was er behoorlijk wat creativiteit nodig. Ik herinner mij een slaapkamer met twee stapelbedden en een grote slaapkamer voor vader en moeder. Dan schoten er nog drie kindertjes over. Volgens mij werden deze gestationeerd in de hall van de flat, op  luchtmatrassen. Bovendien was er nog een zetelbed in de woonkamer van het appartement. Ja, zoiets moet het geweest zijn.

Elke voormiddag werd de voltallige kroost samengeraapt, en werd er naar het strand gewandeld. Alwaar grote zandkastelen werden gebouwd,compleet met omwalling, en slotgrachten. Verwoede gevechten werden geleverd met het opkomende water. Tevergeefs, zoals ik nu wel weet.

In de namiddag werd er al eens pootje gebaad, naar schelpjes gezocht, aan een ijsje gelikt, in een go-cart gereden.

Pure vakantie-zeepret dus.

Vóór we het appartement betraden dienden kilo’s zand verwijderd te worden uit schoenen en allerhande kledingstukken. Toch bleven die kleine korreltjes overal opduiken. In bed, in bad, onder tafels en stoelen… Volledige zandbakken konden er thuis mee gevuld worden.

Dagelijks stond moeder in de keuken, om een voedzame lekkere maaltijd op tafel te toveren. Echt vakantie zou dat voor mij niet zijn, maar mijn mama is dan ook een véél plichtsgetrouwere dame dan ik.

Ik heb er mooie warme herinneringen aan, zo met mijn vier broers en mijn ouders in dat appartement aan zee.

Deugddoend, nu ik er zo op terugblik.

Myriam

27 gedachten over “La mer

 1. Dat is mooi, dit soort herinneringen zijn heerlijk en moet je koesteren.
  Wij gingen ook met het hele gezin naar zee, naar Texel, wel 11 keer geweest, echt op vakantie!
  Heerlijke herinneringen heb ik daar aan. Mijn moeder kookte ook elke dag voor het hele spul.
  Opa, huisgenote van Opa, vader, moeder, mijn broer en 2 zusjes, een vriendin van mijn zusje, later haar vriend en mijn vriend. Wat een stel zeg… Maar gezellig dat we het hadden!
  Daarna nog vaak terug geweest voor een weekend of een dagje of met de Feestdagen!

  Liked by 1 persoon

 2. Mijn oude moeder vertelde gisteravond voor het eerst aan mij dat ze in de oorlog aan zee was geweest, om aan te sterken, ze zuchtte gelukzalig, het was er zo fijn, nu begrijp ik haar weemoed naar Egmond en waarom ze de vuurtoren daar zo mooi vond, daar moest ik aan denken bij het lezen van je mooie verhaal. Ik heb een foto van die vuurtoren gemaakt en in haar fotoboek geplakt.

  Liked by 1 persoon

 3. Mooie herinneringen 🙂 Moet gelijk aan een huis denken waar we altijd met een tante en oom en hun kinderen naartoe gingen.Garnalen zoeken en pellen…maar geen idee meer van wie dat huis nou was.

  Liked by 1 persoon

   1. Heb nog even gegoogeld op Helix. Zucht… mooie tijden, zorgeloos. De flats zien er vanaf het strand afschuwelijk uit, maar wat had je binnen een machtig uitzicht! En trouwens, als je er mooie herinneringen hebt, dan hebben zelfs die appartementencomplexen hun charme.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s