Heart breaking.

Mijn kitten. Mijn lieve kleine meidje. Schokkend lig je tegen me aan. Ik streel je lange haar, krab zachtjes over je hoofd, wrijf over je rug. Ik omvat je lijfje met mijn twee armen en wens dat de druk die ik uitoefen je gebroken hart weer aan elkaar lijmt. Geef je pijn aan mij, lief, en word weer vrolijk, onbezorgd. Ik zal je hartzeer overnemen.

Picture from http://www.youtube.com

Maar ook al is jouw pijn mijn pijn, het helpt je niet.

Hier moet je zelf doorheen. Ik zal er zijn voor jou, op elk moment, elk uur, elke dag dat je dat nodig hebt.

Op de manier die je nodig hebt.

Wil je praten, ik zal luisteren.

Wil je zwijgen, ik zal stil zijn.

Wil je warmte, ik zal je lijf omwikkelen met mijn liefde.

Wil je afstand, ik zal van op de zijlijn toekijken.

Je bent zo’n dappere dame. Je raapt de scherven bij elkaar, legt ze terug als waren ze één hart. Werpt je op je schrijven, en hoe wreed ook, uit het diepste verdriet komen de mooiste dingen tevoorschijn. Je laat me lezen wat je schreef. Het is alsof ik even echt kan binnenkijken in de donkere kuil die gaapt waar nog maar kort daarvoor je hart zat.

Het verscheurt mijn moederhart. Maar ik weet terwijl ik dit lees, het komt weer goed, mijn welpje.

Jij maakt van je hart geen moordkuil, je weet precies in woorden te vangen hoe je je voelt. De heling is al begonnen, ook al voelt het niet zo op dit moment.

Sterke meid, weet wat je waard bent. Wees ongelofelijk blij met de persoon die je bent.

En ooit maak je daar iemand anders grenzeloos gelukkig mee. Ooit. Echt wel.

Myriam

63 gedachten over “Heart breaking.

   1. Pasgeleden zei mijn moeder ook zoiets (niet in van die poëtische bewoordingen hoor) over de tijd dat ik zeventien was en mijn vriendje (thans de man) drie maanden naar zee moest. Ik zei maar dat ze me niet begreep en zij vond het vreselijk dat ik er zo veel verdriet van had. Dat heb je niet door dan he, op die leeftijd.

    Liked by 1 persoon

  1. Ach, was het alleen maar de moeder, mocht het kind dan niet meer lijden dan zou ik het met plezier doen. Nu lijden we alletwee, maar zij natuurlijk véél erger dan ik…

   Like

 1. Dit is de zoveelste keer dat ik aan een reactie ga beginnen. Met tranen gelezen en ik moest meteen aan mijn arme moedertje denken. Toen ik de echte hartzeerdame aan het uithangen was, zag ik hoe veel zeer het haar deed om haar dochter zo te zien. Het leven is niet altijd even eerlijk.
  Voor de lieve mvr Hartzeer, het is nu even een groot zwart dal… maar het komt goed. Ze denkt waarschijnlijk van niet en wil dit misschien ook voor even niet, maar echt. Er komt een dag dat je denkt godzijdank. Het komt misschien pas na veel tranen, veel woede of andere enge emoties, maar het komt.
  Dikke knuffel voor iedereen XXX

  Liked by 1 persoon

 2. Mooi, recht uit je moederhart… Zo nodig heeft ze je nu hè.
  Met mijn dochter ook wel een paar keer meegemaakt, en eigenlijk was zij zelf degene die een relatie verbrak en dan had ze zoveel verdriet…
  Moeders zijn er om hun dochters te omarmen!

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s