Internationale ontlurkdag – the sequel.

Picture from http://www.mannythemovieguy.com

Je kent mij, hé Bubbel/bloglezer.

Ik ben een lachebek. Niet altijd, dat niet. Mijn basisgemoedstoestand is zeker niet lachebekkerig.

Maar ik ben wel ontzettend dol op lachen, humor, zotte situaties… Zodanig moeten lachen dat de tranen over mijn wangen stromen en ik vreemde snurkgeluiden produceer. Die zo grappig zijn dat ik nog verder afglijd in niet-te-stoppen schateren.

Ik zie humor in de vreemdste dingen. Vaak ook in dingen die andere mensen bijlange niet grappig vinden. Hoe kan je aan iemand uitleggen dat je het in je broek doet van het lachen als er iemand uitglijdt, of onelegant struikelt, of door een stoel zakt? Waarschijnlijk vind je mij harteloos, oneerbiedig, non-empathisch als ik dat hier zo schaamteloos neertik. Ik probeer altijd eerst te vragen of de ander zich niet heeft bezeerd, om pas daarna in tranen uit te barsten. Maar héél soms lukt zelfs dat niet. Maar er zijn -tig dingen waar ik me rot mee kan lachen, en gelukkig zijn ze niet allemaal zo genant. In mijn voordeel spreekt dat ik even hard lach als ik zelf ten val kom…

Enfin, dat is veel ge-emmer om tot de conclusie te komen dat er weinig op de wereld is dat ik nog liever doe dan héél hard lachen.

En dan zag ik gisteren de blogpost van Kliefje passeren over de nationale ontlurkdag. Heerlijk is dat toch!!! Die humor, dat is nu hélemaal mijn ding. Dat weet ik al langer dan vandaag, daarom ben ik ook een fervente volger van Kliefje (en géén lurker;) )

En toen ik dan nog later het ontlurken zag passeren bij Beaunino en Koen had ik zoiets van:” Hoe cool is dat, ik mag gewoon ook op die trein springen, en deze heerlijke humor delen met mijn bubbels/bloglezers.”

Dan doe ik dat natuurlijk. Dan zit ik gewoon genietend op mijn stoel achter mijn pc, en stel me voor hoe al die bubbels/bloglezers ook gaan genieten van deze ontlurkende humor.

Voorpret noemen ze dat. En die had ik wel nodig na eergisteren, dat kan ik je wel vertellen.

Waarom nu deze sequel? Ik heb toch mijn voorpret gehad?

Da’s waar, nu wou ik ook nog wat napret. LOL

Ik had de indruk dat sommige blogvolgers het niet helemaal leuk vonden om lurker genoemd te worden. Zo zie je maar weer dat smaken en humor verschillen hé. Gelukkig maar, zo kan een heel assortiment standup comedians van de meest uiteenlopende strekking aan de slag 🙂

Ik wou met dit postje gewoon even melden aan de bubbels/blogvolgers die het niet zo fijn vonden om lurker genoemd te worden, dat het héél erg ontzettend lief en grappig bedoeld was. Dat ik even veel van ze hou, of ze nu lurken of ontlurken. Dat ze gewoon hun eigen lieve bubbel/blogvolger zelf moeten blijven.

Kort samengevat wil ik mijn verontschuldigingen aanbieden mocht ik iemand gekwetst hebben met mijn gelurk en ontlurk.

Laat er ons hier één op ontkurken, hé. Met de k van kurk en niet met de l van lurk

Myriam

29 gedachten over “Internationale ontlurkdag – the sequel.

 1. Ik ben geen lurker (de kleine lijst blogs die ik nog volg, daar reageer ik regelmatig), maar ik vind wel dat het woord “lurker” een ietwat negatieve bijklank heeft. Dus misschien daarom dat mensen zich beledigd voelen 🙂 Maar mij stoort het niet zo dat mensen meelezen en nooit reageren… Ik vraag me dan wel af: *wie* zijn die mensen? 🙂

  Liked by 1 persoon

 2. Haha, deze bedoelde je dus! Nou ik snap je best hoor! Valt toch nog mee hè…haha.
  En zo erg vond ik het echt niet hoor… alleen het woord snap ik gewoon niet in deze context, dat zal het zijn, een borrel van Florijn (was vroeger een reclame in “Olland”). Slaat nergens op maar dan heb je weer wat te lachen 🙂 🙂 🙂

  Liked by 1 persoon

 3. Kliefje en Beaunino zijn mijn favorieten. By far! Ik was wéér te laat voor ontlurkdag. Al vijf keer. Ik begin me nu ernstig zorgen te maken of ik langzamerhand aan het dementeren geslagen ben. Eerlijk zeggen: wat denk jij??

  Liked by 2 people

 4. ik lurk regelmatig, want ik reageer niet overal op, niettegenstaande ik zowat alles lees van de blogs die ik volg. Daarom is de “vind ik leuk”-knop wel handig, dan laat je weten dat je er gelezen hebt zonder te reageren.

  Liked by 1 persoon

      1. Ach, wat jammer nou. En ik had er nu zo op gerekend; De erwtensoep is al helemaal opgewarmd. Ik zal ze aan Hieronymus geven als hij hier vanavond onder mijn magnolia komt kamperen;)

       Like

 5. Zullen we gewoon op alle slakken zout gaan leggen? Jeetje, het woord is misschien niet ‘Je van het’ , maar wie zich door mijn blog beledigd voelt heeft duidelijk een ander gevoel voor humor / spielerei dan ik.
  Net als jij heb ik daar niemand mee willen beledigen.

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s