Oeps Vergeten: Internationale ontlurkdag.

Picture from https://koenschyvens.wordpress.com

Ontlurken, what the f**k? Sinds vanmorgen weet ik wat het is. En vergeet ik het TOCH te vermelden in mijn blogpost van vandaag.

Hier snel even goed maken.

Kliefje begon ermee, ondertussen vijf jaar geleden. Beaunino nam het over, ook Koen schreef erover. En ik vind het best belangrijk, dus wil ik er ook mijn zegje in hebben. Al is het dan geen nationale ontlurkdag meer, maar wel een internationale 🙂

Een lurker is een persoon die op internetfora, chatrooms, blogs of Wiki’s alleen meeleest, maar zelf (bijna) niets bijdraagt. Binnen het lurken kent men een aantal groepen; de eerste is geheelonthouder, dat wil zeggen dat deze helemaal nooit iets toevoegt. De tweede is iemand die zelden iets bijdraagt, slechts af en toe dus, de derde is een persoon die wel in bepaalde nieuwsgroepen, chatrooms of forums iets bijdraagt maar in andere alleen lurkt. Wanneer een lurker plots echt gaat bijdragen na een tijd lurken noemt men dat ontlurken. Dit kan echter ook van tijdelijke aard zijn. Men kan na actieve periode ook weer in de lurkmode gaan.

Hierbij een oproep aan alle lurker bubbels, om massaal te ontlurken en, al was het maar één keer, een berichtje na te laten.

Meer ga ik er niet aan toevoegen, ik schreef al een blogpost vandaag 🙂 Maar wil je er nog meer over weten, aarzel niet om bij één van hierbovengenoemde bloggers te gaan lezen. Het zijn stuk voor stuk vaardige bloggers, die de moeite waard lonen om te lezen. En om op te reageren!!

Ontlurk ze, zou ik zeggen,

Myriam

61 gedachten over “Oeps Vergeten: Internationale ontlurkdag.

 1. Ik behoud mij hier het recht voor om – als erkend nietlurker – mijn antwoord hierover bij Narda naadloos te herhalen. Daar komt hij:
  “Nou ik lurk dus niet bij jou en eigenlijk bij niemand, maar ik zou er wel vrede mee kunnen hebben, wanneer een aantal mensen bij mij alleen lezen en niet reageren. Je hebt nu eenmaal lezers en schrijvers en een beperkter aantal die én lezen én schrijven als hobby hebben. Dat lurkers dan wel likes achterlaten wanneer ze bijvoorbeeld het hele blog gelezen hebben, is natuurlijk wel prettig. Dan heb je toch enig idee wie er bij je aan de speen hangt 🙂 ”
  Inmiddels denk ik al te weten hoe jij hier op zal reageren. Gelieve daarvoor NIET bij Narda te spieken 🙂
  En voor de duidelijkheid: spieken betekent afkijken (aangezien je ook al niet wist wat streaken was 🙂 )

  Liked by 3 people

  1. Hahahahaha, jij bent me er eentje hé. Streaken kende ik niet, maar spieken dan weer wel. Ik vind het ontzettend fijn als mensen reageren op mijn blog. Al is natuurlijk iedereen totaal vrij om te doen en te laten op dat vlak wat hij of zij wil. Ik vond het alleen maar een héél leuk idee, zo dat ontlurken. Vooral op FaceBook erger ik me dood aan mensen die nooit ofte nimmer reageren, maar wel alles weten wat je gepost hebt. Het is altijd fijn om te weten wie er bij me aan de speen hangt. Wat een uitdrukking is me dat nu weer? Harrij toch!!!Ik heb niet gespiekt. Ligt het in de lijn van je verwachtingen? Ben ik zo voorspelbaar? Of heb ik je verrast? Ik betwijfel het, want ik ben niet echt in optima forma vandaag 😉

   Liked by 1 persoon

 2. hahahaha nog nooit van gehoord.. ik heb heel wat lurkers zowel op mijn ene weblog als op mijn andere weblog. Ach, ieder zijn meug denk ik dan maar, al is een klein berichtje wel zo leuk….Maar soms weten mensen niets te schrijven of te zeggen. Dat is echt lastig voor sommigen. Nouja, dan lurken ze maar gewoon.. ik zet wel een extra pot thee:)

  Liked by 1 persoon

 3. Ik heb helemaal geen moeite met niet reagerende lezers. Je hebt tenslotte lezers en schrijvers. Ik zie wel aan mijn statistiekjes dat mijn blogs gelezen worden. Al vind ik een reactie nu en dan uiteraard ook heel leuk.

  Liked by 1 persoon

  1. Het is een héél moeilijk gegeven Wilco. Maar kort samengevat komt het er op neer dat jij een ontlurkende bubbel bent, niet te verwarren met een ontluikende bubbel. Dat is dan weer iets helemaal anders.

   Liked by 1 persoon

  1. Echt, nog nooit van gehoord tot gisteren bij Kliefje. En toen vond ik het zo hilarisch dat ik er meteen iets wou mee doen. Je kent me hé. Maar jij bent geen lurker, verre van:)

   Like

  1. Maar natuurlijk kan dat Iris. Alles kan, neen bijna alles. En lurken is zeker iets dat helemaal kan. Alleen vond ik het zo een leuk woord en een hilarisch gegeven dat ik op deze trein moest springen. Je kent me al een beetje hé. En jij bent definitely geen lurker hé!!!

   Liked by 1 persoon

   1. Nou je maakt er inderdaad een hele poppenkast van, lurken, ontlurken, lurkers, ontlurkers, de helft snapt het niet meer denk ik. Maar ik vind het geweldig hoor! Je bent een lieverd!
    Maar goed, je had dus ook iets ontkurkt las ik ergens? Zal dat het wel zijn hahaha.
    Enne fijn dat ik geen lurker ben, ook al reageer ik misschien niet op alles…

    Liked by 1 persoon

 4. Ik had er nog nooit van gehoord maar ben het volmondig met je eens. Dat zal die speen dan wel zijn -:)

  Ik verwonder me ook wel eens.
  Meer dan 100 volgers en een select vast gezelschap dat reageert.
  Een like-je is toch zo gepiept?
  Waarom volg je dan?

  Anyway, ik volg en reageer alleen bij mensen die dat bij mij ook doen.
  Niet uit kinnesinne maar omdat ik denk dat ze er dan geen prijs op stellen.

  Btw. Jouw stukje en link naar mijn lieve Lolita heeft zo’n 40 clicks opgeleverd. Geen reacties ofzo maar toch, ik vond het onverwachts veel.
  Blijkt dat er inderdaad vele mensen…lurken 😄😄😄
  Dikke smuffel voor jou.

  Liked by 1 persoon

 5. Ik vind niet dat je op elk blogstuk een mening MOET hebben, dus reageer ik niet altijd want een nietszeggende reactie achterlaten is niet mijn stijl.
  Dus ik blijf meelezen, ik zit dus wel elke dag in je statistieken 🙂

  Liked by 1 persoon

  1. Je bent een schat Eilish. En je mag gewoon lurken zoveel je maar wil. Ik vind het gewoon een mega grappig gegeven dat lurken, en daar wou ik iets mee doen, natuurlijk:)

   Like

 6. Hi Myriam,

  Ik las bij Kliefje dat je ook je ontlurkers had opgeroepen net zoals ik en daarom kwam ik uit solidariteit even kijken zoals een soort blogswap. Complimenten voor je mooi vormgegeven blog en misschien tot blogs ergens.

  Groetjes,

  Dorothé

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s