24 brilliant new words you should start using.

Picture from http://www.salesenmarketingvacatures.nl

Bovenstaande tekening heeft niets te zien met deze blogpost, maar ik wou even mijn Nederlandse bloglezers tevreden stellen. Het is vandaag een belangrijke dag voor hen. Koningsdag, niet te verwarren met Koninginnedag. Het laatste was tot voor enkele jaren ?, het eerste is nu aan de orde, met Koning Willem Alexander en zo. Fijne koningsdag, Ollandse bubbels/blogvolgers 😉

En dan nu to the point. O, en meteen merk ik toch een verbinding tussen mijn blogpost en de Nederlandse Koningsdag. Heb ik me ooit laten wijsmaken dat Nederlanders hun taal graag doorspekken met Engelse woorden. Don’t shoot the messenger, please. Als het niet zo is, verontschuldig ik me nu al. Als hetwel zo is, wordt dit postje echt iets om duimen en vingers bij af te likken!!

Taal, ik ben er dol op. Wat je met letters en woorden kan bereiken, door ze in een bepaalde volgorde te plaatsen. Vind je ook niet dat dat een half mirakel, of misschien wel een héél mirakel is? Enfin, bij sommige mensen toch. Ik pretendeer niet dat ik tot de groep behoor die wonderen kan verrichten met letters en woorden, maar ik amuseer me wel te pletter met mijn geschrijf. Da’s ook goed. Nu kwam ik op mijn weg door het wereldwijdeweb terecht op een site met heerlijke nieuwe woorden. Weliswaar in het Engels, maar ze zijn zo hilarisch en tof gevonden, dat ik ze toch wil meenemen in een zelf bedacht ( = fictief) verhaaltje. Achteraf krijgen jullie dan de betekenis erbij hoor. Niet eerst gaan spieken op de site hé. Anders is de lol er helemaal af!!

(Dus effe sorry voor het door elkaar gebruiken van Nederlands (Vlaams) en Engels. Dat deed ik sowieso al, maar nu wordt het wel héél expliciet.) Kan je niet tegen dergelijk taalgebruik, haak dan hier af. If you do not like this mixing of two languages, please leave this blog, just for now of course 🙂

Enige maanden geleden, het was ergens in december als ik me niet vergis, was Adeline het alleen zijn meer dan zat, en ze trakteerde zichzelf op een avondje masturdating. Eerst ging ze gezellig naar de film, een romantische komedie leek haar wel wat. Het zou een mooie filmavond geweest zijn, ware het niet dat er naast haar een vervelende cellfish zat. Geen speld kon je ertussen krijgen, en net op de ontroerende momenten, barstte ze in een schaapachtig geblaat uit.  Adeline was er zeker van, nergens zou je iemand nog meer ambitchous als die dwaze del ontmoeten.

Adeline moest even bekomen, na die stresserende filmervaring (thanks ambitchous bitch) en ze besloot nog een glaasje champagne te gaan drinken in de Champagnebar, Onderbergen 33 in Gent.

Ze kon het bijna niet geloven, maar daar aan de bar zat een oud-collega van haar. Een echte youniverse, maar zoals gezegd was ze het alleen zijn beu, dus was deze askhole beter dan helemaal geen gezelschap. Ze nam het krukje naast hem in beslag en startte een serieuze nonversation.

Bleek dat de man niet langer werkte waar ze ooit samen hadden gewerkt, maar dat hij nu een belangrijke functie bekleedde bij MI5. Dat was pas spek voor haren bek, zoals ze dat in goed sappig Vlaams zeggen, en Adeline zag het plots helemaal voor zich. Ze zou hem beerboarden, daarna zou ze hem al zijn dirty little secrets ontfutselen, en daar zou ze dan een boek over schrijven dat zo in de bestsellerlijsten zou terecht komen. Ze zou de best betaalde schrijfster worden van Europa, wat zeg ik, van de hele wereld verdomme.

Zo gezegd zo gedaan. Dat beerboarden in de champagnebar gebeurt natuurlijk niet met bier, maar met ….champagne. En dat drinkt  Adeline ook graag, dus ja, je kunt het al raden: zowel de ex-collega als zijzelf veranderden gaandeweg steeds meer in complete errorists.

Uiteindelijk gingen ze echt over tot nerdjacking, en toen vond Koen, de patron van de Champagnebar de tijd gekomen om hen in een taxi te zetten. Alwaar ze prompt in een toestand van carcolepsy terechtkwamen.

Aangekomen op het adres van de MI5 man, besloot de taxichauffeur de harde middelen te gebruiken om de twee schone slapers uit hun carcoleptische toestand te halen. Hij haalde een oude trompet uit de koffer, en trompetterde een vals deuntje in hun oren. Adeline sprong overeind, de excollega deed de afterclap. Niet verbazingwekkend als je bedenkt welke hoeveelheden champagne hij naar binnen had gegoten. Maar het was het waard. Adeline had al héél wat gevoelige informatie opgeslagen op haar telefoon. Ze moest toegeven dat het allemaal een beetje unlightening was. Maar ze zou het later wel ontcijferen. Ze was van plan nog meer los te peuteren.

Onderweg naar de voordeur zag de MI5 man blijkbaar een oude vlam, en plots begon hij te hiberdaten. Adeline kon er niet mee lachen. Het was dat ze haar doel duidelijk voor ogen had, want anders zou ze er onmiddellijk als een speer van door zijn gegaan.

Eenmaal op het appartement van “the spy who wanted her” te zijn aangekomen, vergaapte ze zich aan de chairdrobe. Hoe was dat mogelijk zeg. MI5 ging naar de keuken om nog wat booze te halen, en kwam terug met lege handen. Een duidelijk geval van destinesia. Uiteindelijk slaagde hij er toch in om nog wat te drinken te halen. Het was Adeline héél duidelijk dat hij aan dobbelbangen dacht. (Ook toen ze samen werkten dachten mensen  steeds dat ze broer en zus waren, zo goed leken ze op elkaar). Adeline had echter geen dobbelbangen in gedachten, maar wel grote hoeveelheden dollars. Op een zeer geheime rekening ergens op de Malediven of zo.

Toen hij columbusing beweerde dat reggae een muziekgenre was dat in het leven werd geroepen door MI5, begreep ze dat de room van de melk was, en dat ze moest maken dat ze wegkwam. Zo’n epiphanot was er echt wel teveel aan. Bovendien smaakte alles wat hij haar hier voorschotelde nomonym. Time to go dus.

Ze wou snel en stilletjes vertrekken, maar dat was zonder MI5 gerekend. Het was alsof het om een echte dudevorce ging. Zonder twijfel zou hij de rest van de week vol textpectation zitten wachten. De arme ziel, grinnikte ze gemeen.

Eenmaal ontsnapt en thuisgekomen, kreeg ze een echt heerlijk bedgasm, en installeerde ze zich met internest in bed.

Ze startte Word op, luisterde naar de opgenomen conversatie, en begon te tikken. Het ging niet helemaal zoals het hoorde, een beetje unkeyboardinated, maar het ging 🙂

Wil je weten wat de woorden precies betekenen? Dat kan je hieronder lezen of op de site van http://expandedconsciousness.com

Enjoy, Myriam

feature_image_template

modern-word-combinations-urban-dictionary-1__880

modern-word-combinations-urban-dictionary-5__880

modern-word-combinations-urban-dictionary-3__880

modern-word-combinations-urban-dictionary-6__880

modern-word-combinations-urban-dictionary-7__880

modern-word-combinations-urban-dictionary-8__880

modern-word-combinations-urban-dictionary-10__880

modern-word-combinations-urban-dictionary-11__880

modern-word-combinations-urban-dictionary-12__880

modern-word-combinations-urban-dictionary-13__880

modern-word-combinations-urban-dictionary-14__880

modern-word-combinations-urban-dictionary-15__880

modern-word-combinations-urban-dictionary-16__880

modern-word-combinations-urban-dictionary-17__880

modern-word-combinations-urban-dictionary-18__880

modern-word-combinations-urban-dictionary-19__880

modern-word-combinations-urban-dictionary-21__880

modern-word-combinations-urban-dictionary-22__880

modern-word-combinations-urban-dictionary-23__880

modern-word-combinations-urban-dictionary-26__880

modern-word-combinations-urban-dictionary-2__880

41 gedachten over “24 brilliant new words you should start using.

  1. Ja, het is inderdaad vreemd. Nu ik betrap er mij ook voortdurend op, zoals je zonder twijfel al gemerkt hebt, dat ik vaak iets Engels tussen de rest gooi. Ik weet echt niet waar het vandaan komt maar ik vind dat leuk. Nu, die nieuwe woorden zijn gewoon hilarisch. Ik wou er iets mee doen, maar ze zijn niet echt geschikt voor dagelijks huis – tuin en keukengebruik hé

   Like

  1. Geen enkel probleem hoor. Ik heb alleen een spelletje gespeeld, een woordenspelletje met die vreemde woorden die ik wel hilarisch vond. Maar je hoeft het niet leuk te vinden hé. Dat zou maar erg zijn. Elk zijn eigen mening!!:)

   Like

 1. Spelletjes in je eentje zitten spelen met woorden is dus masturgaming, naar ik mag aannemen? Zo te lezen heeft het je op zijn minst een threegasm opgeleverd 🙂 Leuk blog!
  Overigens vermijd ik niet-Nederlandse woorden zoveel mogelijk, maar soms zijn ze als rijmwoord nou net iets waardoor je een bedoeling wat beter kunt overbrengen.

  Liked by 1 persoon

 2. leuk verhaaltje.. de meeste woorden kan je wel uit de tekst halen…al heb ik liever de gewone taal:)
  zelf gebruik ik wel Engels maar meer in schrijftaal dan in spreektaal…
  enne dankjewel voor je Koningsdag woord…

  Liked by 1 persoon

  1. hahahahahahaha. Even denken, eerst een fles champagne, daarna twee glazen gintonic en daarna enkele trappisten, maar nu ben ik terug overgestapt op water. Het werd me een beetje te veel toch

   Like

 3. Ik weet dat het Engels niet uit onze leefwereld te bannen is, en in het begin dat ik blogde gebruikte ik ook veel Engels. Nu probeer ik op zijn minst een Nederlands equivalent te vinden voor een woord, desnoods zelfs liever een dialectwoord. Op de lange duur schiet er anders niets meer over van onze taal.

  Liked by 1 persoon

 4. Niet te geloven zeg, je hebt er een prachtverhaal van gemaakt. Ik dacht de meeste woorden wel te begrijpen, maar uiteindelijk niet alles. Ik gebruik eigenlijk bijna nooit Engelse woorden volgens mij, denk dat ik er niet bewust mee bezig ben in ieder geval. Heeft je een leuke log opgeleverd hoor! 😉

  Liked by 1 persoon

 5. Wat een leuk blog! Ik heb een abonnement op “Onze Taal.” Het zal je verbazen: een taalblad 😀
  Daar stond twee nummers geleden allemaal Nederlandse woorden in die niet met één woord in het Engels te vertalen waren, Ik heb ervan gesmuld!
  Een hoop woorden uit je blog herkende ik wel, maar toch minder goed dan ik op het eerste gezicht dacht te lezen. Je hebt er werk van gemaakt!

  Liked by 1 persoon

 6. De wereld verandert. En wij veranderen mee. Ook taal. Ik lees graag oude boeken. Als je ziet hoe oud Hollands geschreven werd. Bekant onbegrijpelijk. Wij weten nu niet beter. Vroeger sprak men schande van die teloorgang van onze taal. 😄

  Liked by 1 persoon

  1. Ach, mij stoort het allemaal niet. Zoals je zegt, dingen veranderen, en wat wij vroeger normaal vonden, dat is nu helemaal out. Ik vind het fijn dat ik het allemaal nog kan meemaken, en ik probeer er de lol van in te zien 😉

   Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s