Let’s kick some ass.

Yes Sir Yes Sir I like that one
Picture from 9GAG.com

Niet schrikken, bubbel/bloglezer. Just having one of these days.

Wees gewoon blij dat je een bubbel/bloglezer bent en niet iemand uit mijn onmiddellijke omgeving. Die zijn op zulke momenten te beklagen.Zoals vandaag. Vandaag is het Fuck This, Fuck That, Fuck You, Fuck Off. Met mijn verontschuldigingen voor mijn taalgebruik,maar niet echt.

Omdat dit alleen een beetje mager is als blogpost, maar ik  het toch dringend kwijt wou, nog even een klein toemaatje.

Bij rellen in de Gentse gevangenis aan de Nieuwewandeling hebben zes cipiers zich zaterdagavond enkele uren moeten opsluiten omdat er een opstand was uitgebroken bij zes gedetineerden. Inmiddels zijn de cipiers bevrijd en zijn de gedetineerden terug naar hun cellen gebracht. Drie cipiers raakten gewond en er is ook veel schade aan het gebouw.

De oproer was een uitloper van een eerder incident, zegt woordvoerder Manuel Mugica Gonzalez van de Gentse lokale politie. ‘Er waren rond 14.00 uur problemen met een groepje gevangenen. De twee grootste heethoofden werden in de isoleercel geplaatst, maar andere gedetineerden hebben enkele uren later, rond 17.45 uur, de boel verder op stelten gezet.’

‘Minstens één cipier werd kortstondig van haar vrijheid beroofd’, meldt de Gentse afdeling van het parket van Oost-Vlaanderen. ‘Vijf andere cipiers zagen zichzelf genoodzaakt om zich op te sluiten in verschillende lokalen. De gedetineerden konden daardoor vrij rondlopen in de hele gevangenis. Ze waren gewapend met onder meer stokken en sloegen alles kort en klein.’ Er werden ook brandjes gesticht. Hoe het kon gebeuren dat de gedetineerden zich door de hele gevangenis konden begeven, moet nog onderzocht worden.

Artikel uit De Standaard van 25/4/2015

Kijk, als je dit leest, ’s morgens bij het ontbijt, in mijn huidige gemoedstoestand, dan doet dit vreemde dingen met een mens.

Never ever!

In mijn geval zorgt dit ervoor, dat ik een lachstuip krijg, bij de gedachte aan vijf (!) cipiers, die zich eigenhandig opsluiten in, ja in wat eigenlijk? In mijn verbeelding in een cel. Waarna ze daar voor alle vrij rondlopend geboefte te bezichtigen zijn als waren zij een vreemde diersoort in de zoo van Antwerpen of Planckendael.

Hoe is het in Godsnaam mogelijk dat, terwijl de zogezegd twee grootste heethoofden in de isoleercel zaten, de minder grote heethoofden er in geslaagd zijn het voltallige cipiersbestand zo gek te krijgen dat ze zichzelf opsluiten in een cel. Terwijl hun collega kortstondig (!) gegijzeld werd.

Opleiding? Omgaan met agressie? Met gevangenen tout court?

Gevangenen die trouwens, nadat de cipiers zichzelf hadden opgesloten, vrij doorheen het hele gebouw konden voyageren. Een mens vraagt zich toch af hoe dat zomaar mogelijk is. Voor hetzelfde geld hadden ze zich ook vrij doorheen de grote zware gevangenispoort naar buiten kunnen manoevreren. En was de voltallige Belgische politiemacht op dit moment op zoek naar de overal verspreide boeven, een soort gevangenendiaspora eigenlijk.

Doet me terugdenken aan het hilarische verhaal van de ontsnapping uit de gevangenis van Dendermonde enkele jaren geleden.  Daar klommen een twintigtal gedetineerden doodleuk over de gevangenismuur, om zich daarna te verspreiden over ons landje.

Hoe gek kan het worden? En in mijn extreem pissed off brain is dit nu iets waar ik me mateloos kan over opwinden.

Wat jij?

Myriam

60 gedachten over “Let’s kick some ass.

 1. Ik vraag me af om hoeveel gevangenen het dan gaat. Ik heb de beelden gezien destijds van de rellen hier op het strand (weet niet meer welke, laten voor het gemak Zandvoort nemen). Daar werd een relschopper doodgeschoten. Niet gericht. Verdwaalde kogel. In rep en roer was heel Nederland, want hoe haalt die verrekte ME het in hun hoofd om te schieten? Nou, als er een dreigende opgefokte mensenmassa op je afkomt. Dan dus. Dit slaat wellicht een beetje als een tang op een varken wat jouw verhaal betreft, maar ik moest het effe kwijt.

  Liked by 1 persoon

  1. Wel neen, je mag dat gerust kwijt hier. Geen probleem. Een verhaal heeft altijd twee kanten. Weet ik wel. Alleen had mijn boosheid niets vandoen met die gevangenen noch met die cipiers. Ik vond het wel een mooi verhaaltje op mijn blog want alleen een portie boosheid over jullie uitstorten zonder meer ,dat kan ik toch ook niet doen hé.

   Like

     1. Ik bedoelde dat ik een berg boosheid wel snap, maar als er een verhaal over gevangenen bijkomt, dan ga ik in metaforen denken en dan snap ik het niet meer. Ik bedoelde niet dat jij hier tekst en uitleg moet gaan geven over waarom je boos bent hoor. Mag natuurlijk wel, maar ik … Oh wtf. Heb je nog enig benul wat ik bedoel?

      Liked by 1 persoon

 2. Hm, misschien is het feit dat je daar niet tussen hoeft te zitten wel genoeg om je dag weer op te knappen?
  Want niet alleen de lik trekt me niet. Maar het bewaken lijkt mij een kei zwaar beroep. Zowel psychisch als fysiek. Deze mensen zullen dit niet zonder reden gedaan hebben.
  X

  Liked by 1 persoon

  1. Neen, denk ik ook niet. Maar mijn boosheid had eigenlijk niets vandoen met die cipiers of met die gevangenen. Ik vond het alleen wat mager voor een blog, zo een portie boosheid over de hoofden van mijn blogvolgers uitstorten.

   Liked by 1 persoon

 3. Het is volgens mij niet alleen leren omgaan met agressie, maar vooral groepsprocessen leren snappen. Zelfs zonder heethoofden, kan een groep van mensen met dezelfde problemen/angsten/frustraties héél véél bereiken. En jammer genoeg niet altijd in positieve zin. Ik vrees dat de opleiding van cipiers sterk te kort schiet.

  Liked by 1 persoon

 4. Erger vind ik het nog dat ze hier hulpverleners molesteren. Loop je de billen uit je gat om een gewonden in je ambulance te sjouwen, gooien ze een steen naar je hersens. Beter had ik dit misschien niet kunnen schrijven, aangezien je je nu extra zal opwinden. Maar je hebt gelijk: soms zijn er van die dagen dat je iedereen…eh… Nou ja, dát dus 😉

  Liked by 1 persoon

  1. Inderdaad!!! Wees gerust, ik heb ondertussen nog wel enkele dingen gehad waar ik me verder kon over opwinden. Vraag is alleen of ik er nog iets mee doe op mijn blog. Heb erg veel zin moet ik zeggen

   Like

   1. Zeg Suske, als ik klik op jouw reactie op Seksisgezond, dan wordt er gezegd dat de pagina niet kan worden weergegeven. Is er iets gebeurd? Ben ik ontvriend of zo? 😉

    Like

 5. Ik las het toevallig gisteravond ook. Het is toch wel een beetje van de zotte dat penitentiair beambten zich kennelijk dusdanig bedreigd hebben gevoeld door een handvol mafkezen dat ze zichzelf uiteindelijk op hebben moeten sluiten. Als criminologiestudent zal ik er komende week vast nog wel meer over te horen krijgen tijdens college.
  Hopelijk is je woede inmiddels gezakt!

  Liked by 1 persoon

 6. Potje sparren, Myriam? 😉
  Ik zie meteen een hele film voor me, gevangenen die alles kort en klein slaan. Eh, ja blond, maar zitten die niet in een cel dan? Die kunnen toch niet doodgemoedereerd door het hele gebouw banjeren? Hier heb je een kop groene thee, kun je wel gebruiken na al die bubbels. 😛

  Liked by 1 persoon

  1. Hahahaha, dank je wel Marion. Hier in Belgie kan dat wel, op sommige dagen als ze er echt zin in hebben en als ze de cipiers zover krijgen dat die zichzelf opsluiten in een cel;)

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s