VERDELEN.

De WE-300: driewekelijkse uitdaging waar iedereen aan mee kan doen.
Doel: schrijf een verhaal in exact 300 woorden. Het gegeven onderwerp mag in het stuk niet worden genoemd.
Het onderwerp: wordt elke drie weken door Plato opgegeven.
Het schrijven: doet iedereen op zijn eigen blog.
Link: zet de link van je verhaal bij Platoonline in het reactieveld van de opdrachtblog. Krijg je meer lezers.
Wie (alleen) wil  lezen: prima. Hint: als je leest, geef de schrijvers even een reactie. Dat vinden ze leuk.

Dit verhaal is volledig uit mijn duim gezogen!!! Fictie dus, zeg maar. 🙂

VERDELEN.

Picture from http://www.women-online.nl

Adeline wist het niet meer. Het ene moment was ze een gelukkige jonge vrouw, met een goed huwelijk en plannen om het gezin uit te breiden.  Dacht ze. Het volgende moment was ze een verwarde kluwen verdriet en pijn. Lieverd vertrokken met de noorderzon, en met zijn knappe secretaresse.

Het was nu twee jaar geleden. Twee jaar van rouwen. Hoop, woede, intens verdriet, ongeloof, berusting. Deze emoties wisselden elkaar in snel tempo af, soms was één gevoel aanwezig, op andere momenten overweldigde alles haar tegelijkertijd. Ze begreep zelf niet hoe dat kon, maar dat het kon, wist ze uit eigen ervaring.

Met het verstrijken van de tijd was de rollercoaster wat stilgevallen.  De sensaties vlakten af, en maakten plaats voor voorzichtig verlangen. Adeline was net 28 op het moment dat lieverd uit haar leven stapte.  Op haar dertigste verjaardag besloot ze dat er genoeg gemis en verdriet waren geweest. Het was tijd voor mooie dingen, passionele ontmoetingen, weldoende ervaringen. En daar zou ze nu werk van maken.

Ze schreef zich in op een aantal datingsites, en wachtte gespannen af. Zou er iemand reageren? En als er iemand reageerde, zou het dan een aantrekkelijke man zijn?

De hele maandag klikte ze vruchteloos door naar haar mailbox. Geen reacties. Ze werd er erg onzeker van. Toen ze ook dinsdag, woensdag en donderdag niets hoorde, was ze een inzinking nabij. Niet knap genoeg, niet slim genoeg… Het spookte door haar hoofd.

Op vrijdag echter barstte haar mailbox plots uit zijn voegen.  Zesenzeventig mails!!! Het duurde het hele weekend voor ze zich daar doorheen had geworsteld. Na een strenge selectie bleven er acht kandidaten over die ze wel de moeite waard vond. Intelligent, aantrekkelijk en single. Verder kiezen wou ze niet!!! Genieten, dat zou ze!!!

De kunst zou zijn om haar aandacht te spreiden.

67 gedachten over “VERDELEN.

 1. Jij bent snel! Ik kom nog maar net bij Plato vandaan :-))
  Acht man…pfff….Nou ja, Adeline is nog jong en kan wel wat extra aandacht gebruiken na twee jaar afzien. Je verhaal leest lekker weg!
  Liefs Kakel

  Liked by 2 people

  1. Mia lief, ik zie je reacties wel hoor; Maar niemand anders ziet ze tot ik mijn toestemming heb gegeven. Kwestie van vreemde reacties te blokkeren. Al heb ik nog nooit vreemde reacties gekregen. Soms ben ik héél snel met reacties toestaan, andere momenten niet. Maar hier is je reactie dan, helemaal toegestaan. Ik kijk uit naar volgende week. Gelieve de zon mee te brengen!!!

   Like

  1. Awel, het was eerst werkweek, en dan zaten al die mannen die op die datingsites kijken gewoon op hun werk en zo, en op vrijdag beslisten ze plots om te gaan kijken wat er in de aanbieding was 🙂

   Like

        1. Ah zo, nu vijftig tinten heb ik niet gelezen. Dat is volledig aan mij voorbij gegaan. De film trouwens ook niet gezien. En als dat jouw definitie is van vijftig tinten dan ben ik blij dat ik het niet gezien heb noch gelezen heb

         Like

 2. Vlot verhaal. Ik kon wel raden dat ze het er nu zelf eens goed van zou nemen maar acht!! mannen, dat was een verrassing. Natuurlijk is het fictie. Ik verblijf lang genoeg in België (parttime dan he) om te weten dat daar uitsluitend brave, aardige mensen wonen. Maar het verhaal zie ik helemaal voor me. Hoe Adeline eerst dat weekeinde haar vingers laat tintelen van het terugschrijven en hoe ze daarna van top tot teen verder tintelt vanwege de praktijkervaringen.
  Tjonge Myriam, je kunt er wat van 🙂

  Liked by 1 persoon

 3. Ik heb even getwijfeld of ik wel of niet de ‘like-button’ zou aanklikken….. het verhaal is enerzijds natuurlijk heel triest, er zijn zoveel mensen die door zoiets enorm veel verdriet te verstouwen krijgen…

  Uiteindelijk ‘likete’ ik wel omdat je het verhaal prachtig hebt neergezet en omdat de dame zich niet compleet ontmoedigen liet en nu even voor zichzelf kiest. Hopelijk van daaruit nog meer juiste keuzes maakt en haar zelfrespect weet te behouden.

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s