Honey, I’m home :)

Picture from twtrland.com

Vandaag was het dan zo ver. Jij, trouwe bubbel/bloglezer, weet waar ik het over heb 🙂 Vandaag was de dag waarop ik het vrijwilligerswerk aanvatte bij het CAW, Centrum voor Algemeen Welzijn.

De aanloop naar deze nieuwe ervaring verliep niet helemaal zoals gewenst:

 • Het openbaar vervoer besliste gisteren dat er vandaag gestaakt zou worden. Dan neem je toch gewoon de fiets, dat is geen probleem. Enige nadelen daarbij zijn dat je helemaal in schuim en zweet aankomt, dat je oksels een verdachte geur verspreiden, (niet zo fijn bij een eerste kennismaking), en dat je haar alle kanten op piekt, zodat je er uit ziet als een tot leven gewekte versie van een vogelschrik.
 • De nacht voorafgaand aan een stressvolle situatie breng je liefst niet al slapend door. Slaapmiddelen zijn geen optie, wegens te suf op het moment dat je wakker moet zijn. Resultaat: effe geslapen tussen één uur en vijf uur, en om kwart na vijf opgestaan. In plaats van te liggen draaien en keren kun je  je tijd even goed nuttig gebruiken. (Telkens opnieuw sta ik verrast van de enorme hoeveelheid dingen die ik kon verzetten tussen pakweg zes uur en kwart voor acht)
 • Last but not least: ik kreeg een sms met de mededeling dat ik een job heb, en dat er nog een telefoontje zou volgen voor verdere afspraken…

Maar voor de rest viel de weg naar de eerste werkdag héél goed mee hoor.

 • Ik had een buitengewone meewind 🙂
 • Ik had nog tijd voor een kopje koffie in Café Labath, één van mijn favoriete koffieplekjes in Gent
 • Ik kreeg vele lieve wensen om mij te ondersteunen bij deze grote stap.
 • De zon scheen stralend aan een felblauwe hemel.

Je maakt je entree aan de balie van het CAW. En daar word je meteen op je gemak gesteld door een medewerker die zich over je ontfermt, als een moederkloek over haar kuiken. Waarvoor mijn oprechte dank.

Je maakt kennis met je collega vrijwilliger, die een hele toffe madam blijkt te zijn, waar je het ongetwijfeld héél goed mee zult stellen.

Je krijgt zoveel info, dat je denkt  NOOIT OFTE NIMMER te zullen kunnen wat men van je verwacht. En dan mag je proberen, en lukt het toch, weliswaar met haken en ogen in het begin, maar goed, je gaat niet af als een gieter.

Waaw!!!

Je wordt op sleeptouw genomen door de coördinator vrijwilligerswerk, die een héle hoop tijd aan je besteed om je in te werken.

Je moet die coördinator al meteen meedelen dat je een job kreeg aangeboden. De coördinator kijkt verdrietig. Maar je maakt haar meteen weer blij door te melden dat je het vrijwilligerswerk blijft doen, tot ze iemand anders gevonden heeft.

Héhé. Kan tellen hoor.

Over de job heb ik het later nog.

Je komt tot de vaststelling dat je je te pletter amuseert aan die balie. En dat het je ontzettend veel deugd doet om op deze manier onder de mensen te komen. Tot je eigen verrassing eigenlijk… Want je besefte niet dat je iets miste.

En dan is de halve dag vrijwilligerswerk om, en stap je terug die fiets op, richting huis. Om te constateren dat de meewind van deze ochtend, veranderd is in een felle tegenwind, waardoor je nauwelijks vooruit geraakt. ( Mijn conditie is niet je dat vrees ik). De voorspelde zon is ondertussen verdwenen, en het voelt machtig koud aan. Handschoenen, muts en laarzen mis je vreselijk.

En je komt thuis en begint met dat wat je SUPERGRAAG doet: BLOGGEN!!!

Hier is ie dan, voor jou 🙂

Myriam

55 gedachten over “Honey, I’m home :)

 1. Een goed begin is écht het halve werk. Fijn dat je met zo’n tevreden gevoel aan deze dag kan terugdenken. En het goede nieuws is: je mag vaker komen 🙂
  Goed gedaan!
  Liefs Kakel

  Liked by 1 persoon

 2. Fijne,onverwachte ervaringen zijn kleine pareltjes als opkikkertje, hou deze momenten vast,maak er een mentale en visuele constructie van en je hebt instant toegang tot een beter moment!
  je bubbels ,en deze in t bijzonder, zijn trots op jou!

  Liked by 1 persoon

 3. Ik had ook wel gedacht dat het een energieboost zou zijn. Maar nu zit ik wel met een groot vraagteken boven mijn hoofd; je voelde je niet klaar om dit vrijwilligerswerk te doen maar hebt wel een nieuwe job. Welk mirakel is je op een paar weken tijd overkomen en hoe zorg ik dat dat ook mij overkomt?? 🙂

  Liked by 1 persoon

  1. Lieve Nina, ik zat er echt niet op te wachten, want ik was er van overtuigd dat ik er totaal niet klaar voor was. Maar ik moest van de adviseur een halve dag vrijwilligerwerk gaan doen. Dat heb ik gezocht en makkelijk gevonden. En dan wil ik daar het allerbeste van maken, want zo ben ik. En dat is me ontzettend goed meegevallen. Wat die betaalde job betreft. Daar zat ik nog minder op te wachten. Maar lieve, héle lieve mensen uit mijn netwerk, zijn eigenlijk voor mij op zoek gegaan, en hebben iets gevonden voor enkele dagen per maand, dat ik wel zie zitten. Zeker na mijn ervaring van gisteren. Het is in zekere zin een mirakel, vooral omdat het op het gepaste moment komt. Ik wou dat ik je de ingredienten kon aanreiken om dit voor jou ook te realiseren. Maar dat kan ik niet. Investeren in je netwerk denk ik. Héél erg belangrijk. Goede moed; Ook voor jou komt het goed.

   Like

  1. Dank je wel Paul. Ik ga beide combineren tot ze iemand anders gevonden hebben bij het vrijwilligerswerk. Want weet je, mijn grote droom is te schrijven, via mijn blog, maar ook op andere manieren (column, boek, wie weet?) én om iets te veranderen in de werking van de gezondheidszorg in het algemeen en de geestelijke gezondheidszorg in het bijzonder. En dan is één betaalde job meer dan genoeg hé. Ook al is het geen fulltime; Ik wil mijn droom niet weer opbergen. Dat doe ik NOOIT meer. 🙂

   Like

 4. na jaaa.. wat een dag! Dat ook meteen op precies deze dag een vaste job in je schoot geworpen wordt! Al snap ik je gevoel daarbij, zou ik ook hebben. Ik wil eigenlijk nooit meer terug zoals het was, naar een te drukke baan die al je energie opslurpt. Of nee, mijn werk was ergggg leuk maar de mensen slurpten mijn energie. Verkeerde plek voor mij. Heerlijk dat het je zo goed gaat, en dat je je op je plek voelt op het vrijwilligerswerk. Ik heb nu ook mijn eerste meetings gehad en deze mensen geven me juist wél energie.

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s