World of Fantasy (TD)

Al van toen ik heel klein was had ik een enorm overschot aan fantasie, waardoor ik met ongeveer alles kon spelen wat in mijn handen gedrukt werd, of in sommige gevallen gewoon met mijn handen, netjes alle vingers voorzien van gezichtjes. Ook een waslapje was al genoeg om mijn fantasie op hol te doen slaan, en tijdens de vele wandelingen die we vroeger met z’n allen in de Oostenrijkse bergen deden, vonden vader en ik Waslaplandia uit, met inwoners die volledig gehuld waren in waslapkledij. Daar was ik dan de rest van de tocht mee zoet. Ook de ingebeelde wandelstokken waren een must op die tripjes.

Dit evolueerde al gauw naar verhaaltjes schrijven, in mijn meest prachtige handschrift waar nu amper nog iets van te lezen valt. Al bij al best goeie verhaaltjes soms.
Als beginnende puber verdwenen heel wat versgeschreven verhalen de vuilbak in, en op dat moment leek dat ook rechtvaardig, maar daar heb ik nu wel weer spijt van. Hoewel ik denk: “Gast, wat ging er om in die kop van mij?” toch is herlezen vaak wel fijn.Op een heel vernederende manier leuk om oude dingen van jezelf te zien.

Ouder worden betekende voor mij zeker ook beter worden. Ik heb heel wat dingen waar ik nu ook nog van denk dat het best wel ok is, een beetje herschrijven hier en daar en dat kan best goedkomen. Zo deed ik ooit eens mee aan een Geronimo Stilton wedstrijd, die me een vriendelijke brief terugstuurden dat door te weinig inzendingen de wedstrijd niet kon doorgaan.

Mijn laatste ‘projecten’ zijn mijn meest favoriete, en degene waar ik nog steeds aan werk, waarvan ik de personages soms beter ken dan de mensen die bij mij in de klas zitten/zaten, waar ik over schrijf op random momenten of ze teken waar ik maar kan.

Het tekenvirus kreeg ik mee van vader, die als ik klein was heel veel Diddle’s voor mij tekende, en andere leuke beestjes. Die ook een enorme stripverhalen collectie in bezit heeft, waar ik de hele kindertijd van kon snoepen. Ook ik ben nu vrij verzot op strips, zal in de boekenwinkel ook aan de strips een tussenstop maken om te zien of mijn favoriete reeksen nog een nieuw exemplaar bij hebben en ken van de Kiekeboe’s enorm veel titels en personages (door veelvuldig herlezen).

pintrest
pintrest

Waar ik eerst aan begon was mijn verhaal over een jongen die de mogelijkheid had om in een Draak te veranderen. De geweldig originele titel die ik ervoor verzonnen had (en die al bleek te bestaan) is Dragon Heart. De jongen wordt na zijn eerste verjaardag in een mandje gestopt en op de rivier gezet, terwijl zijn ouders sterven om hem te beschermen. De wereld waarin ze leven wordt aangevallen door een duistere tovenaar, die gestuurd werd door de duivel zelf, om de wereld te overheersen met angst en chaos. De grootste bedreiging daartoe waren de goede luchtdraken, van wie deze jongen de laaste van zijn soort is. Op zijn zoektocht doorheen zijn wereld zal hij worden getraind door zijn beste vriend de centaur en zal hij met zijn hulp, de hulp van zijn sprankel en van de oude druïde van het bos de strijd aangaan met de duistere tovenaar. (dit is nog voor het grootste deel in proces 😉 )
Ik begon hier zo’n 3 jaar geleden mee, en schrijf eraan als ik inspiratie heb. Maar om het af te krijgen zal ik een deadline nodig hebben denk ik 🙂

Ik begon zo’n 2 jaar geleden ook aan een strip, puur voor het tekenen waar ik dan erg ‘into’ was. Niet dat het erg goed is, nogal cartoony, maar het is mijn stijl, en erg geëvolueerd doorheen de jaren. Deze gaat over de privédetective Raven Scott die op zoek is naar een rituele massamoordenaar, en terwijl ze hem achternazit, maar ook achternagezeten wordt, keert ze terug naar haar ietwat moeilijke jeugd die ze liever begraven had gehouden.

20150407_193122[1]

Mijn laatste (tot nu) waar ik het trotst op ben is wat ik tijdens NaNoWriMo schreef, ook wel National Novel Writing Month, waarin het de challenge is om in de maand november, geen dag eerder of later, een novel te schrijven van 50 000 duizend woorden, in het Engels. Ik slaagde erin binnen de limiet met mijn Oculus (niet te verwarren met de horrorfilm, waar ik toen nog niks van af wist).
Hierin gaat mijn nogal anti heldin, die op school enorm gepest wordt, op eindejaarsreis met de klas naar Italië (let wel, ze wonen in Amerika) Daar gaan ze naar het Pantheon in Rome, loopt held van het verhaal Julie onder de Oculus (gat boven in het pantheon waar je de lucht nog kan zien) en krijgt zo een duivenstront recht op haar hoofd. vernederd en uitgelachen loopt ze naar buiten, waar een vreemde vrouw haar een vreemde boodschap mee geeft: vertrouw niemand. Nog geen 5 minuten na deze vreemde ontmoeting komt een dame haar het ietwat vreemde voorstel doen om samen Rome te verkennen. Julie, gewaarschuwd door de andere vrouw, kan aan deze dame ontsnappen en komt weer bij de klas, die haar bespot voor de rest van de dag. De volgende dag wordt ze echter wakker in een onbekend land, een andere dimensie en wordt ze aanzien als de Savior, iets wat ze lang niet in zichzelf ziet. Maar al de avonturen die ze meemaakt lijken het tegendeel van haar angsten te bewijzen, en ze gaat de strijd aan met Dazos, de Koning van de Vulkaan, die het hele rijk wil overnemen en voor niks terugdeinst.

Hopelijk heb ik de schrijvers diep in jullie harten wat extra kunnen inspireren hiermee 🙂

TD

29 gedachten over “World of Fantasy (TD)

 1. Waslaplandia. Wat leuk 🙂

  Vroeger, als kind, ging ik in mijn gedachten altijd op vakantie naar ‘Balkonia’ en ‘Rundumhauzen’. In werkelijkheid zaten we elk jaar gezellig op een camping in Nederland. Maar het klonk zo lekker ver weg als ik het tegen mijn vriendjes zei!

  Deadline nodig? Wat zeg je van november 2015? 😉

  Groet, Rolf van der Leest

  Liked by 1 persoon

   1. Oh ja, natuurlijk. Ik vond het al zo niet des Myriams, die Fantasy vooral, maar dat het om je dochter ging drong niet tot me door. Misschien is een duidelijke(r) vermelding dat het een gastblog c.q. dochterblog betreft een optie – zeker voor dombo’s als ik 🙂

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s