Mannentag van METROPAUL

It’s raining blogging man 😉 Sorry Lis, dat ik even je idee om naar dit muziekje te verwijzen overneem. Het was te mooi om te laten liggen 🙂

De mannentag dus. Ook die kon ik niet laten liggen. Want ik vind dat er behoorlijk wat bloggende mannen rondlopen, en daar zitten er heel wat tussen die heerlijk bloggen. Persoonlijk ben ik niet echt iemand van modeblogs, makeuptoestanden en DIY’s. Al is daar helemaal niets mis mee, en zitten daar zonder twijfel fantastische blogsters/bloggers? tussen. In dat segment heb ik nog maar zelden een man ontmoet.

Maar in de andere categorie, (ja hoe noem je eigenlijk die categorie), zitten naast een heel assortiment waanzinnig bloggende dames, ook héél wat bloggende mannen.

En die wou ik vandaag met deze tag even in de schijnwerpers plaatsen. 🙂

 1. Welke vijf mannelijke bloggers volg jij?

Wat heb ik me op de hals gehaald met deze tag? Ik ben aan het tellen geslagen en ik volg op dit moment 37 mannelijke bloggers, en dit op de ondertussen meer dan 140 blogs die ik volg. Toch een minderheid dus. Gelukkig gelukkig gelukkig blogt niet iedereen elke dag, want anders was dit natuurlijk niet doenbaar. Verder moet ik eerlijkheidshalve bekennen dat ik er gisteren een drietal mannelijke bloggers aan toegevoegd heb, nadat ik een mannentag bij een andere blogger had gelezen. Dus die reken ik niet mee. En dan zijn er nog twee van mijn favorieten onlangs gestopt dus die trek ik er voor het gemak ook maar van af.Dat plaatst de teller op 32 mannelijke bloggers. En daar moet ik er vijf uit kiezen? Help!!! Weet je wat? Ik kies de vijf die ik het allereerst ben beginnen volgen. Dat lijkt me wel zo eerlijk, want ik vind ze allemaal goed. Anders zou ik ze toch niet volgen?

 • Just!Guidooh is een blog door Guido Everaert, columnist oa voor De Morgen. Ik ben dol op zijn schrijfstijl. Met de nodige portie humor en inzicht in de aard van het menselijke beestje zet hij prachtige beelden neer.

 • Bentenge: There’s a crack in everything. That’s how the light gets in/out. Bentenge schrijft over die crack in everything, ook met de nodige portie zelfrelativering en humor.

 • Thomas Pannenkoek: Heerlijke humor. Ik lees de blog van Thomas, en ik krijg onmiddellijk een lachstuip. Vaak een beetje crazy, maar whatever, dat ben ik ook. Dus…

 • Brubeck: fijne blogjes met de nodige humor en met een knipoog.

 • De week van Devriese: heerlijke heerlijke columns, wekelijks, over de dingen die in de afgelopen week gebeurd zijn,maar dan door de hilarische bril van Devriese bekeken.

Verder volg ik in volgorde van kennismaking met:

 • Curieuzeneuzemosterdpot: heerlijke fotoblog.
 • Blogger uit Amsterdam ZuidOost
 • Fotogedichten van Lenjef
 • Read around the globe
 • De dingen des levens
 • On & Zin
 • Platoonline
 • Gedacht en gedicht
 • Jaap Kroon
 • Worldsapart2.0
 • Janariebuijs
 • Kleine Schrijver
 • Menck: gestopt. Doodjammer!!!!!
 • Nachtbraker: gestopt. Ook doodjammer
 • Wilco’s charity Challenge
 • Adam op verkenning
 • Taallent
 • Den Flaters Fotoblogje
 • Zichtbaar alleen.
 • Vanopdeheuvel
 • Jan Blommaert
 • Peter Bouchier
 • Een tafel vol rozijnenII
 • De beeldenplukker
 • Henk038
 • Dolf Van Wijk
 • Dimitri Verbelen
 • Rolf Van Der Leest
 • Tistje
 • Marinus te Velde: net beginnen volgen
 • Life is a lie worth living for: net beginnen volgen
 • Woordeling: net beginnen volgen.

2. Wie van deze mannen is jouw favoriete blogger?

Wel vervelend dat ik hier nu een favoriet moet kiezen, maar goed, wat moet dat moet dan maar. Ik kies voor Thomas Pannenkoek. Omdat ik, zelfs als ik een slechte dag heb, in een deuk lig als ik zijn blog lees. Voilà.

3. Heb je een voorkeur voor een blog van mannen of van vrouwen? En zo ja, waarom?

Ik heb helemaal geen voorkeur voor een blog van een man dan wel die van een vrouw. Wel hou ik van blogs waarin een verhaal wordt verteld, op een goede manier, met de nodige humor en zelfrelativering. En of dat nu een man dan wel een vrouw is, die persoon achter de blog, dat maakt me echt niet uit.

4. Wat is jouw verklaring voor het feit dat bloggende mannen in de minderheid zijn?

Zijn ze ECHT in de minderheid? Of zijn ze gewoon wat minder duidelijk aanwezig? Toen ik voor het eerst op Bloglovin ging kijken, of op BlogSociety, dacht ik dat de hele blogwereld bestond uit jonge meiden tussen 18 en 28, en vroeg ik me wanhopig af wat ik hier in godsnaam ging realiseren. Dus ik denk dat het een beetje afhangt van waar je gaat kijken. Ze zijn er volgens mij zeker wel, maar niet op Bloglovin, en niet op Blogsociety, of toch véél minder. Misschien hebben ze gewoon minder zin om vastgepind te worden op één of twee items ( Zie items op bloglovin zoals beauty, DIY and crafts, fashion, food and drinks, home decor, art, design, family, film, music and books, fitness, lifestyle, men’s fashion, photography, street style, travel, video, wedding…) Ook ik kan me hier moeilijk in terugvinden met mijn blog.

5. Wat moeten de mannelijke blogvolgers doen om meer op te vallen?

Euh, misschien zelf een community beginnen rond onderwerpen die NIET hierboven vermeld zijn, en die toch ook heel wat bloggers aanspreken: humor, zin van het leven, filosofie, poëzie, ik zeg maar wat…

6.Wat is jouw favoriete blogpost geschreven door een man?

Den duim van Thomas Pannenkoek

Een column van Devriese

7. Welke man moet volgens jou morgen een blog beginnen? En waarom?

Dat is nu een vraag waar ik geen antwoord op heb. Elke man die twijfelt of hij al dan niet een blog zou beginnen, trouwens, ook elke vrouw die daaraan denkt, geef ik de raad. Weg met die twijfel. Gewoon doen. Het is zalig!!!

8. Welke beginnende blogger vind jij een aanstormend talent?

Wilco blogt sedert november 2014, dat is nog pril. Dus nomineer ik hem als aanstormend blogtalent. In zijn blog schrijft hij over het goede doel dat hij steunt: Right to Play. De wereld een beetje mooier proberen maken, en ondertussen nog mooi schrijven ook!!

9. Nomineer enkele bloggers voor deze tag.

Hierbij nomineer ik 🙂 🙂 🙂

Veel plezier!!!

Myriam

50 gedachten over “Mannentag van METROPAUL

          1. Ahahahahahahahahaha, ik kom niet meer bij. Ja ja, altijd. Dat wordt zo geleerd in school hé. Het geslacht controleren door middel van pedalen. Liefst rempedalen, maar in sommige gevallen mogen het ook gaspedalen zijn 😉

           Like

 1. Wat gaat die tag razendsnel door de wereld van blogsters. Jouw enthousiasme voor Thomas kan ik helemaal begrijpen – wat een wijze zottekap is dat 🙂 – en dat je verder gewoon al ‘je’ mannen opnoemt, in volgorde van binnenkomst nog wel, is een salomonsoordeel waar je het jezelf niet moeilijker mee hebt gemaakt dan nodig is 🙂

  Liked by 1 persoon

 2. Van de mannen waar jij mee blog kent ik er maar drie!
  Ik heb ze even geteld en tot het geweldige aantal van veertien mannen gekomen waar ik mee blog, van de ongeveer vijftig blogs die ik lees. OMG. Jij leest er 140!
  Mijn felicitaties voor de genomineerden!
  groetjes Kakel.

  Liked by 1 persoon

 3. Hier zit er één te blozen van Brugge tot Tokio. Wat een eer. Gelukkig maar dat je 140 weblogs valt en niet 1400 – anders had ik geen schijn van kans gehad.
  Veel te veel eer, maar dank je wel :).
  ‘Soort zoekt soort’ lijkt wel de conclusie van je tag-invulling. Bij je top-favorieten zitten ook de blogs die ik echt kan appreciëren. Onderscheid tussen mannen of vrouwen maak ik ook nooit. Vlot kunnen schrijven, gevoel voor humor en af en toe verrassend uit de hoek kunnen komen maakt voor mij de blog het lezen waard.

  (ps: wil je nog je rekeningnummer opgeven, zodat ik het afgesproken bedrag kan overschrijven voor deze gunst om mijn weblog te promoten? En is het goed dat ik in oude Belgische franken stort??)

  Liked by 1 persoon

 4. damn, en nu ben je mij toch wel vergeten zeker… 😛
  En Curieuzeneuzemosterpot is wel een vrouw hoor, Myriam!
  Thomas’ blog vind ik ook super. Ik wou dat ik zoveel fantasie had om m’n logjes neer te pennen.

  Liked by 1 persoon

  1. Billy, neen toch, ben ik jou vergeten. Allez hoe kan dat nu? Sorry sorry sorry. Ik maak het morgen goed. Ik was blijkbaar nog iemand vergeten. Is Curieuzeneuzemosterdpot een vrouw, Hahahahahaha, dat is hilarisch. Nu weet ik hoe het in mekaar zit. Thomas Pannenkoek zijn madam. Hahahahahaha. Dat komt er van met al die anonieme blogs hé. Van mij weet iedereen tenminste zeker wat ik ben 😉

   Like

 5. Aaaaaah Myriam, wat doe je dit bubbeltje aan!

  Eerst loop je hard lachend over.
  Dan pik je raining men..
  En als klap op de vuurpijl nomineer je mij ook nog ’s voor deze tag.
  Moet ik weeer aan de gang met veren en hete pepertjes?

  Liked by 1 persoon

 6. Dankjewel voor de eervolle vermelding in deze lijst van mannelijke bloggers. Zeker als je bekijkt dat je meer dan 140 blogs volgt. Ik zou het trouwens niet (meer) kunnen/willen zoveel blogs in een reader te hebben staan.
  Ik begrijp ook volledig dat je de heer T.P. uit B als favoriet kiest. De grappige manier hoe zijn wereld beleefd en beschreven wordt door hem is ongeevenaard. Hij zit ook in mijn lijstje favoriete bloggers..

  Liked by 2 people

 7. Oh, ik ben getagd! Merci om aan me te denken, maar deze sla ik over. We zijn met een groepje die blijkbaar vooral dezelfde mannen lezen, en als ik dit nu ook ga doen, vallen we massaal in herhaling.
  Leve de bloggende mannen!
  Zelf volg ik niet zo heel veel andere bloggers, ik heb jammer genoeg tijd te kort. Altijd leuk om eens een tip door te krijgen, en dan lees ik af en toe eens mee.

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s